| CreepyCrow a întrebat:

De ce la fiecare exercitiu la matematica scrie,, numar natural,,?
Adica,,, poate sa fie si artificialbig grin?

29 răspunsuri:
| AndrikNebunik a răspuns:

Sal!
Adica nr. diferite de 0, care nu sunt cu virgula, cu minus.

Sper ca te-am ajutat. fundita?big grin

| fluturas a răspuns:

Asta ma intrebam si eu laughing din a5a o sa faci si numere zecimale pozitive/negative, apoi naturale nenule, reale, ireale, intregi, etc

| Rayyy a răspuns:

Nu, nu, e vorba despre altceva.
Numerele se grupeaza in mai multe categorii:
-naturale (0, 1, 2, 3...)
-intregi (-...-3,-2,-1, 0, 1, 2...)
-rationale (nr naturale + intregi + fractiile)
-irationale (nr naturale + intregi + fractile + radicalii)
-complexe
-incomplexe

Sper ca te-am lamurit happy

| Jadis a răspuns:

Vezi esti proasta... daca nu ti-ai invatat lectia la mate.Inainte sa faci exercitii din astea cu nr.natural la mate sunt sigura ca ai invatat ce is alea si ai mai facut si numere Z, R-Q, N*, Z_, Q, etc...

Da chiar esti proasta

| AnnaMariaaa a răspuns:

Nuhee hee dar asa se numesc toate numerele, numere naturale, numere zecimale cele cu virgula etc.

| karlikuicsddd a răspuns:

Pai, in primul' rand in ce clasa esti? Numerele naturale sunt numerele pozitive ( adica de la 0 pana la infinit ) Cand iti cere numar natural stelat [ adica cu o steluta ] inseamna ca acel numar trebuie sa fie diferit de 0 [Adica sa nu fie 0] In fiecare exercitiu mentioneaza termenul de "Numar Natural" ca sa poata sa diferentieze de numerele Reale, spre exemplu. Daca intr-o ecuatie iti cere numar natural, necunoscuta trebuie sa fie strict un numar natural [ de la 0 daca nu e stelat pana la infinit ] Funda big grin?

| NimeniAlta a răspuns:

laughing poate sa fie si numar intreg, numar real sau numar rational.

| gabitza_6878 a răspuns:

Adica face parte din multiema numerelor naturale
intre o si infinit
exista si multimea numerelor intregi, reale (fractii), irationale, etc

| jvEcu a răspuns:

În matematica, numerele naturale sunt numerele întregi strict pozitive (1, 2, 3, …)

| Smile94 a răspuns:

Nu dar poate fi real negativ pozitiv sau ireal

| Bianka a răspuns:

Ma...artificial e capul taulaughing

Acum sincer.mai uite-te odata si citeste intrebarea, si apoi inca odata si tot asa:d

| CreepyCrow explică:

1.Multumesc pentru raspunsuri
2.Nu am intre 11-12 ani, ci peste
3. Vroiam doar sa stiu cum ati explica voi ce sunt nr naturale
happy

| RaLuX_5234 a răspuns:

Nu, nu exista numere ''artificiale"laughingnumerele naturale(N) sunt numerele ntregi strict pozitive (1, 2, 3, …). In matematica nu exista numai multimea N(multimea tuturor numerelor naturale), mai exista si Z (multimea numerelor intregi), cuprinde atat numerele negative cat si cele pozitive( ex: -2, 5,-7,-1), Q (multimea numerelor rationale), cuprinde numerele fractionare, scrise cu virgula, sau sub forma de fractie(ex: -1/2; 0, 0216; 3/4; 1, 15), R/Q (R minus Q), cuprinde numerele care nu sunt irationale, care nu se pot scrie sub forma de fractie, si care se continua la nesfarsit precum Pi, radical din 2, radical din 3...si R(numerele reale), care cupride toate multimile de numere enumerate mai sus(nu conteaza daca sunt intregi, naturale, rationale sau irationale) Sper ca te-am ajutathappy']:*x

| MiruFcrb a răspuns:

Hey!
Nu poate sa fie artificiallaughing. Dar exista si numere.intregi de exemplu sau rationale.
Pup:*

| andrushki a răspuns:

Cati ani ai?

Presupun ca nu ai mai mult de 11-12...

Pot fii mai multe numere :
-Naturale ( N )
-Intregi ( Z )
-Rationale ( Q )
-Irationale ( R/Q)
-Reale ( R )

Si de obicei exercitiile specifica pentru a stii cum sa rezolvi.pentru unele exercitii pot avea si numere negative. iar daca exercitiul spune sa fie naturale le pui decat pe cele pozitive intregi.

Sper ca ti-am fost de folos`happy

| Roberta00 a răspuns:

Nu poate fi artificial dar poate fi real, ce apartine numerelor rationale, adica 1/2 sau 0, 5

| deea_7254 a răspuns:

Nu, poate fi rational sau irationalwinking

Răspuns utilizator avertizat
| Andree a răspuns:

Nu poate sa fie si artificialbig grin

| ๑ŔàžøЯ๑ a răspuns:

In clasele mici se invata numerele naturale adica: Numerele naturale sunt reprezentate prin cifre sub forma urmatorului sir :
0, 1, 2, 3,..., 10, 11,... si asa mai departewinking. Succes la rezolvarihappy

| kairy65 a răspuns:

Nuuuuu DOAMNE fereste! scuze ...deci poate fi nr. rational sau nr. zecimal...

| Avril_2123 a răspuns:

Numerele astea naturale(1 2 3 4 pana la infinit)se afla intr-o multime a nr. intregi(...-4 -3 -2 -1 0 1 2 3...). Numerele intregi se afla in multimea nr rationale (numerele cu virgula si fractiile ). Nr rationale sunt in multimea nr reale ( in care intra si numerele irationale adica cele cu radical)O sa intelegi cand o sa faci la scoala ca e putin cam complicat laughing

| Adetomi27 a răspuns:

Pentru ca, mai tarziu vei invata despre nr reale (alea care sunt cu virgula) ex 2, 5.
Sper ca te-am ajutat, Ade

| MyWorld a răspuns:

Adica face parte din multimea nr. naturale, mai exista si numere rationale

| SmileIsForFree a răspuns:

Exista numere: naturale, intregi, reale, rationale, irationale, etc.
Numerele naturale sunt numerele pozitive care nu sunt fractii. De exemplu : 1, 2, 3...

| Darion a răspuns:

LOL laughing exista: numerere naturale; numere intregi; numere rationale; numere irationale; numere reale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E numar natural fiindca nu e cu virgula

| Oandy11 a răspuns:

Nu poate fi artificiallaughing insa nr naturale sunt cele de la 0 in sus pentru ca cele cu minus( -1,-2,-3...)nu sunt naturale.

| iuliiii a răspuns:

Ce clasa esti? happy Numerele pot sa fie naturale, intregi, rationale, irationale, reale( astea le inveti pana in a8-a ). Numerele naturale sunt 0, 1, 2, 3, 4, 5,... ( infinit de multe). Intregi sunt -7,-6,-5,-4,-3,-2,-1, 0, 1, 2, 3, 4,... Tu deocamdata folosesti doar nr naturale. xD