Eu sunt de la oras dar prietena mea este de la tara si parintii ei au aceste principii. Pur si simplu astea sunt unele conceptii cu care a fost crescut omul de mic si probabil va disparea odata cu generatia noastra. De schimbat oricum nu ai nici cea mai mica sansa sa reusesti.
Comportamentul asta (zic eu anormal) dateaza din perioada in care oamenii credeau in iele, strigoi si alte de'alea. Era usor atunci ca, daca tu erai diferit, sa te catalogheze drept ceva finta fantastica, puteai ajunge chiar si vanat din cauza asta.
Deci, oamenii faceau asta din teama de a nu fi diferit in ochii celorlalti, si dat fiind ca la noi multa lume a ramas inca la conceptiile din evul mediu-timpuriu, s-a pastrat si aceasta "traditie".
Meri in vest si vezi ca acolo nimeni nu-ti are baiu', poti sa mergi si cu chilotii peste pantaloni ca Zuperman ca nu rade nimeni de tine.
Doar pentru oamenii lipsiti de coloana vertebrala ar conta ceea ce spune lumea, si in functie de spusele lumii, actioneaza nebuneste in propria ograda. Oamenii astia fac parte din ramura mediocrilor, cred absolut orice ineptie si actioneaza numaidecat in functie de ea, fara o contemplare ceva mai serioasa asupra situatiei. Intr-un fel, mi se par firesti astfel de gesturi la astfel de oameni. Un lucru e cert, cand nu te duce capul, iei decizii de te dor picioarele! Si eu locuiesc in mediul rural si sunt la curent cu situatiile de genul asta, dar si la oras se intampla. Bine, cazurile-s mult mai rarefiate, dar existente. Intrebarea ar fi : de ce se intampla si la oamenii cu potential mintal? Pentru ca, deseori e mai importanta parerea majoritatii din exterior decat cea a minoritatii din interior.
La sat principala problema este ca toata lumea cunoaste pe toata lumea. Si sunt o gramada de babe si mosi, care au impresia ca asa cum au auzit ei, sau asa cum fac ei anumite lucruri este SINGURA metoda buna de a face acel lucru. Iar atunci cineva face acel lucru diferit, tot satul se intoarce impotriva acelei persoane si exista tendinta de marginalizare. Asta ar fi motivul principal.
La oras nu se vede asa tare pentru ca e mai mare, nu se cunoaste toata lumea cu toata lumea, si oamenii de la oras incep sa accepte diversitatea
Fiindca le este frica sa nu se faca de rusine,sa nu fie barfiti, daca stai la tara si ti s-a pus o stampila(de betiv, curva sau eu stiu ce)nu mai scapi in veci.de aceea sunt asa, mai inapoiati...
anonim_4396 întreabă: