Este adevarat ca prohibitia alcoolului in America n-a facut sa scada vanzarea si cumpararea de alcool. A schimbat, eventual, starea averii unor mafioti - i-a imbogatit dupa contrabanda cu alcool. Necazul e ca oricum ai lua-o nu e bine. Nu cred ca este bine nici sa legalizezi - pentru ca ar fi mai la indemana copiilor curiosi si asta ar fi poate doar primul pas pentru droguri mai tari. Marihuana este benefica pentru cei care sunt bolnavi de cancer si sufera dureri mari. Poate ca ar fi bine daca ei ar putea sa o consume liber. Nu sunt de acord... pentru ca eu nu sunt de acord nici cu tigarile - mi se pare ceva de care toata lumea s-ar putea lipsi cu usurinta. Imi pare rau ca sunt unul dintre acei care n-au folosit si isi dau cu parerea...
Site-uri despre aceasta tema gasesti la adresele
http://www.contraboli.ro/marijuana-dependenta-mecanism-de-actiune-si-efecte
http://ms.politiaromana.ro/prevenire/droguri/droguri_cannabisul.html
http://www.sfatulmedicului.ro/......_6822.html
http://www.dependenta.ro/droguri_marihuana.htm
dar uite si un forum in care se discuta despre asta
http://www.fanclub.ro/printthread.php?t=6855&page=4&pp=20
Noi am inteles foarte bine, nu dispera. asta nu inseamna ca trebuie sa fim de acord. Mi-a placut faza: de ce nu raspundeti asa cum vreau eu.
Uite de ce ma opun eu legalizarii marijuanei: in Romania acest drog a patruns putin si nici nu va patrunde mai mult deoarece a atins un oarecare echilibru. Nu se poate compara cu prohibitia alcoolului, care era pe piata si a fost imposibil de scos. Deci de ce sa acceptam inca un drog pe o piata care chiar nu-i duce lipsa? Fiindca nu face mai rau decat alte droguri? Dar face rau, la noi se consuma foarte putin, nu i se duce lipsa (nu vorbesc acum de cativa oameni care n-au de lucru si isi cauta distractii tari pe banii babacilor). Pana una alta mi se pare imoral sa faci propaganda unui drog interzis prin lege pe un site unde accesul minorilor nu este restrictionat.
Expertii sunt cei care consuma asa ceva, sau, de ce nu, cei care le confisca...
Te-ai intrebat, vreodata, cate "petale", sa zic asa, are o frunza de canepa, de casa? Daca imi raspunzi corect, primesti o fundita...
@ d51208 nu cred ca turismul ar inflorii, cine vrea sa fumeze fumeaza si la ei acasa
As fi de acord cu legalizarea prostitutiei nu cu cea a marijuanei. Am vedea zeci de copii, " fumati " si distrati pe toate drumurile. Si n-ar fi ok.
Multe pustoaice care se vor apuca de marijuana doar pentru a-si impresiona fostii iubiti, sau din cauza parintilor. etc.
Va reamintesc ca inca suntem o tara cu orizonturi inguste.
@ alex
Da-mi voie sa-ti spun ca esti cretin. In primul rand, nu a zis nimeni ca sufar din dragoste. De ce toata lumea trebuie sa-ti impartaseasca parerea, ai cumva mentalitate comunista?
Nu vreau sa ma fac pimp, e vorba doar de mentinerea sanatatii damelor de companie. Daca nu se poate combate prostitutia, de ce sa nu o facem legala, pe langa faptul ca va aduce foarte multi bani la PIB ( produsu` intern brut, daca nu stiai ) damele de companie vor avea carte de munca, carnete de sanatate si vor fi sub evidenta Ministerului Sanatatii.
Ca nu vreau sa se legalizeze marijuana e parerea mea, si nu mi-ati explicat cu turismu` ca nu prea am inteles.
Oricum daca vrei sa fumezi marijuana ocazional poti fuma, nu cred ca sta garda cu ochii geana pe tine, intelegi?
Dar eu zic ca sunteti in numar foarte mic cei care consumati marijuana ne-amestecat cu alte droguri.
Cred ca tu esti un copil care a terminat abia acum liceu ( sau poate nici ala ), si-a gasit un site unde a vazut ca lumea e prea cumsecade si ce-a zis, ia sa intru si sa le schimb mentalitatea la toti, ca eu sunt alex si vreau marijuana.
PS: marijuana pe termen scurt, nu dauneaza, da niste stari placute.
Marijuana pe termen lung, da reactii adverse foarte neplacute ( documenteaza-te, nu stau sa-ti explic ).
Daca e nelegal sa fumezi si sa vinzi, o data de doua ori te risti, ceea ce e bine.
Daca ar fi legala, inchipuie-ti sute de pusti cu tigari de marijuana in gura. WOW, am fi tari rau de tot nu-i asa?
Si asa avem destule probleme cu drogurile, si cel mai rau e ca nu avem solutii ( Centre, recuperari etc ). O sa te convingi mai tarziu. Ai pus o intrebare, ti s-a dat un raspuns. Ca nu-ti convine e partea a doua.
Http://www.youtube.com/watch?v=GsmzNB_eXek
Multe lucruri marfa se pot intampla cand esti drogat. ia urmareste alex, si toti care vor sa incerce.
DA. Daca s-ar legaliza, nu ar mai fi consumata la fel de mult, ar deveni ceva... legal si usor de gasit, deci nu la fel de interesant. Olanda este undeva spre capatul topului ca si consumatoare de iarba din lume si culmea, la ei e legal.
Acum despre oamenii care-si dau cu parerea. Daca nu ai fumat marijuana nu inseamna ca nu poti detine informatii privind aceasta planta sau ca nu ai o parere gata formata despre fumat. Oricine are dreptul la opinie...free country and all
Ce ar trebui sa se stie e ca marijuana e rau sa o fumezi rulata...recomand macar bong sau pipa pentru a inlatura gudronul care este foarte daunator, ca si la tigarile normale.
Da sunt de acord cu legalizarea ei ganditi-va la avantaje:turismul ar inflorii, locuri de munca noi creeate, tara ar castiga bani.Cat despre cei ce isi dau cu parerea despre ceva care nu cunosc pai ce-as putea sa spun nu stiu ar fi prea multe.
Da! si eu sunt de acord cu legalizarea marijuanei pentru ca nu dauneaza asa cum dauneaza alcoolul sau tutunul(desi sunt legale)...nota 10 alex!
DA. pentru ca oricine vrea sa fumeze tot fumeaza indiferent ca e legalizata sau nu, atunci de ce sa nu se legalizeze? la urma urmei dauneaza mai mult tutunul decat mugurashii
Elena...sincer nu prea am inteles intrebarea sincer sa fiu...adica te referi la cate frunze are o planta ajunsa la maturitate sau in cate parti este impartita frunza in sine? dar daca e asa e impartita in 7 la fel ca si in poza mea...nu e diferenta prea mare intre canepa si marijuana...este cam acelasi lucru insa canepa nu este atat de pretentioasa in procesul de crestere...
"Experientele pe animale au aratat ca THC-ul ataca sistemul imunitar al organismului.
Schimbari cromozomiale – modificari in structura lantului ADN"-ce este cu chestia asta "rroxi43"...inca odata va rog sa va concentrati si sa imi raspundeti la intrebari asa cum imi doresc eu...rroxi ce imi trimiti acolo draga tot felul de pusti aiuriti pe care nu ii duce capu si sufera de smecherie si uita de scoala si se trezesc si ei sa vb de marijuana... ce naiba. spune-mi de ce in olanda este legala ce acolo nu sunt copii? asta se numeste o democratie controlata.adica hai sa fim seriosi ce naiba daca se legalizeaza si se deschid acele magazine numai cu asa ceva vanzatorii nu pot sa ceara un act de identitate cumparatorului? e simplu si usor...nu se vinde minorilor...scurt si la obiect... o lege care la noi nu se respecta ce e adevarat dar ma gandesc ca daca se va legaliza in cazul asta se va respecta.
multumesc celor care mi-au raspuns "ma inclin"
ce imi spui tu rroxi am citit de sincer m-am plictisit...sunt satul...acelesi lucruri spun toti cei care nu au o viziune prea larga asupra mediului inconjurator.
asta inseamna democratie pentru toti nu numai pentru cei sus pusi...suntem inca manevrati de comunisti... dar..."ma inclin"va rog sa mai raspundeti.
Voi chiar nu intelegeti si chiar nu vreti sa acceptati... spuneti-mi altceve ce nu stiu oameni buni...adica asa cum a spus "zazu1972".ca maresti si face si drege... fatooooo citeste cu atentie mesajele inscriptionate pe pachetele de tigari si at sa imi spui care e diferenta dintre marijuana si Kent winston marlboro carpati plugaru sau alte "neamuri"si feluri de tigari...eu atata vad acea substanta numita THC...in rest absolut nimic...deci va rog nu mai fiti asa incuiati ce naiba suntem oameni...
"mihai" tata hai sa coboram pe pamant cu piciorusele...adica sa fim realisti daca tu ai patit asa ceva(faza cu fosta ca sa apucat de iarba pentru a te impresiona)aia nu inseamana ca toti patesc la fel.si pe langa toate astea...fiecare are acel "liber arbitru" si face ce crede el ca e bine...chiar daca nu e...si inca o chestie nu eram curios ca suferi din dragoste sincer...de ce vrei sa se legalizeze cea mai veche meserie din lume? vrei cumva sa te faci "pimp"? nu am nimic impotriva dar nici nu as participa sa zic asa la un mars daca s-ar organiza...deci ma declar neutru.
nu mai cititi va rog tot ce scrie pe site-uri...sau daca chiar vreti cititi unu si gata ca toate sunt la fel...toate spun aceleasi lucruri...eu stiu ca am citit foarte multe...
haideti sa iesim din intunericul asta in care ne-au bagat comunistii.
pentru cei interesati..."ma inclin"
Mihai dragul meu.)) ma amuza spiritul tau vulcanic sinver... daca te intereseza cu ce ma ocup iti spun da sunt un baiat care a terminat liceul...dar...mai am un pic si termin si o facultate... daca te intereseza una de psihilogie.nu vreau sa schimb mentalitatea nimanui... ceea ce am spus e ceea ce reiese din rspunsul tau...nu critic si nu incurajez nimic...ideea e ca si am si specificat sunt neutru in legatura cu legalizarea meseriei pe care o sustii sus si tare...
si cred ca daca citeai cu mai multa atentie am spus clar "democratie controlata"... daca se legalizeza sunt si eu constient ca se vor impune anumite reguli atat de stricte incat... dar intr-un paragraf din acea lege ar trebui sa se specifice faptul ca este interzicerea catre minori si ca oricarui cumparator i se va cere un act de identitate... e simplu si crede-ma ca ar functiona...sincer asa cum nu fumeaza copii acum, findca sa fim sinceri si acum au o posibilitate ridicata, nu cred ca o vor face nici atunci cand va fi legala...
chestia cu turismul nu am inteleso sincer nici eu si orisicum nu cred ca acest lucru poate aduce o foarte imbunatatire financiara la acel PIB...sindaca a spus cineva nu stiu daca aici sau altundeva... oamenii stau la ei in tara si consuma nu trebuie sa vina in Romania...si sunt de acord... e adevarat ca poate pe timpul sezonului de vara pe litoral ar fi un venit extra dar nu atat de semnificativ cum cred unii.
. si daca se poate fara cuvinte jignitoare la adresa mea...cum multa lume a fost capabila sa dea un raspuns scurt si la obiect asa cred ca ati putea sa faceti si voi restul...am cerut e adevarat site-uri in care sa vad si eu ce efecte are marijuana mi-au fost date multumesc si mi-am exprimat parerea in legatura cu ele poate nu pe un ton adecvat dar asta-s eu
cu respecte ma inclin
P. S(ma repet)orice consumi in exces pe termen lung e daunator asa caaa...
Va rog daca aveti rabdarea si doriti un scurt moment de amuzament(asta depinzand de simtul umorului a fiecaruia)vizionati acest filmulet
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Mihai vad ca inca nu incetezi sa fii un incuiat...cu scuzele de rigoare si stiu ca poate multi nu vor fi de acord cu ce zic dar mi se rupe acesta fiind ultimul comentariu pe care il fac findca nu prea ai cum sa vb cu cineva ca tine care e pur si simplu microcefal... m-am uitat la filmuletul tau si singurul lucru pe care il pot spune este"asa si?"
deci te rog cand mai pui filmulete de acest gen undeva asigurate ca sunt la subiect nu gandi din sira spinarii...
1. mi-am irosit 06:45 din viata uitandu-ma la ceva de care nu eram chiar deloc curios
2.in tot filmuletu nu apare nici o tigara daca te uiti atent decat cea de la inceput si care daca esti atat de tare precum vrei sa pari demonstreaza-mi ca este marijuana si nu este un kent lung...
3.cu astfel de filmulete ii convingi pe cei trecuti de varsta a treia care no...
4.astfel de teribilisme exista si sub influenta altor substante ca de ex alcoolu... e plina romania de asa ceva daca nu crezi beleste ochii si uitate in jurul tau(dar nu ai cum de fapt)
5.chestiile astea se faceau in statele unite dupa ce negrii si-au castigat si ei cateva drepturi si fiind spusi la atatea torturi cat au fost sclavi, cum vedeau un alb in cartier la ei era tratat ca in filmuletul tau...si aia nu fumau marijuana desteptule... daca stii ceva despre Bronx daca nu uitate la niste filme si o sa vazi...am vazut o gramada...
deci inceteaza sa mai fii copil... daca cumva nu esti cu adevarat un copil mic si prost confuz care nu stie ce e cu el si ce a zis hai sa vb si eu aici si sa imi dau cu parerea ca aici ma baga cineva in seama...
deci te rog inceteaza cu idioteniile...asa ceva nu se va intampla de la marijuana...niciodata...de la altceva poate da dar nu cred... daca te intrebam de extasi ce imi spuneai? ca cei care consuma sunt de fapt criminali in serie nu? ai fi praf...informeazate intai de starile pe care ti le creeaza acest drog intai(marijuana)si pe urma mai vorbeste ca pana at o faci degeaba...
si inca un lucru...nu am inteles... ce vrei sa spui prin"si toti cei care vor sa incerce"? adica ceea ce imi spui tu e ca daca fumezi ajungi un deligvent...))))))))parmitemi sa ma tavalesc de ras pe baza prostiei tale... uita-te atent numai la un singur lucru...toti cei din filmulet au aceleasi geci si aceleasi "desene " pe spate...asta inseamna din cunostintele mele ca sunt o banda ca sa intelegi si daca esti in tema cu fenomenul de "huligani" in fotbal...acelasi lucru... o fac din placere ca asa se simt ei bine pot sa o faca si drogati si lucizi si beti si oricand la orice ora...deci mai "gandeste-te" daca am dreptate sau nu... daca zici ca nu ma doare in rect...
cu ultime respecte ma inclin
Intr-o mare masura da.Dar pentru cei 14+, eu unul m-am saturat sa vad toti pustanii la coltul blocului fumand, iar cand ii intrebi de ce, nu stiu ce sa raspunda.Si iarba sa fie intai de calitate, si dupa in cantitate mare.
Necunoscutii isi dau cu parerea pentru ca le este frica de necunoscut.sa stii ca si in olanda vor sa scoata marijuana din pub-uri.marijuana mareste ritmul cardiac si incetineste timpul de reactie, de aceea nu este indicata de exemplu pentru persoanele care lucreaza cu masini industriale sau soferi.in acelasi timp este un relaxant muscular si pulmonar si ii ajuta pe astmatici, dar fumul de marijuana este aproape la fel de periculos ca cel de tigara ...deci ce alegem? in controalele de rutina ale politiei se folosesc aparate pentru detectarea substantelor psihotice si sunt pedepsite persoanele care dau pozitiv, nu stiu daca asta se intampla si in romania dar in spania se folosesc foarte des.
Am impresia ca tu nu ai inteles ce am vrut sa accentuez!¿¿ce alegem tigarile sau marijuana? unui copil de 11 ani cu astm cu ce il"tratez" cu tigari sau cu marijuana¿¿¿un lucru este clar, nu da dependenta pentru ca nu ataca centrii nervosi, dar in acelasi timp iti incetineste simturile prin stimulii relaxantii pe care ii are.si de aici tragi concluziile, cand, cum si de ce! eu nu o sa iti dau raspunsul pe care il vrei, tu doar poti fi de acord sau nu cu parerea mea.este clar ca nu poti sofa sau nu poti lucra in medii in care concentrarea trebuie sa fie prioritara.
Din partea mea, sa se legalizeze, eu insa stiu ca nu voi mai incerca never... A fost o experienta neplacuta, desi stiam ca ar trebui sa fie invers...Am crezut ca mor, si intr-adevar simteam durere fizica, ameteli, aproape mi-am pierdut cunostinta, si era foarte rau, exact simteam ca ma dezintegrez si mi se opreste inima.Nu stiu cat a fost paranoia si cat realitate dar... o asa senzatie nu mai vreau sa am in viata mea! Si nici nu doresc la nimeni!
Lucyano73 ar mai trebui sa te informezi si sa citesti in legatura cu ierburile astea... tu nu te gandesti ca e ilegala pentru ca dauneaza mai mult decat tigarile. In cantitati mari te tampeste, ai pierderi de memorie si nu mai gandesti rational.
e adevarat ca alcolul poate provoca dependenta si poti avea ameteli si dureri de cap dupa consumatie, iar iarba nu provoaca asemenea simtome la majoritatea oamenilor, dar provoaca boli de plamani, caderea dintilor, scaderea imunitatii .etc
Cei ce vor sa vada efectele sa intre aici;)
http://www.youtube.com/watch?v=USV-MB2d4zs&feature=related
Alex...si tutunul si alcoolul e interzis minorilor... dar ei tot il cumpara
DE CE? Pt ca nimeni nu iti cere un act de identitate atunci cand cumperi...inca esti in Romania, nu olanda
Intr-adevar acolo legile sunt stricte si chiar esti controlat dar aici......stim cu totii ce vreau sa spun
E pusa foarte bine intrebarea... cei care zic nu iti zic eu ca nu sunt fumatori si nici nu stie cum se mananca asta...eu sunt de acord cu legalizarea marijuanei pentru ca nu dauneaza asa cum dauneaza alcoolul sau tutunul...