Niciodata nu am inteles chestia asta. Cica se zice ca nu esti curata. totusi mereu m-am intrebat? maicutzele ce fac?
Buna! Se spune ca Maica Domnului a fost pura...si de aceea nu e bine...insa profesoara mea de religie mi-a spus ca pot merge la biserica, dar sa stau in spate si fara a ma atinge de icoane
Femeile in Biblie au un statut inferior. Singurul lor rol e sa ne poarte samanta (barbatii stiu la ce ma refer) si sa faca copii. Deci, tu nu mai pune atatea intrebari, fa ce-ti zice Biserica si stai la oala.
Se spune ca este pacat, pentru ca zice ca nu esti curata.Insa se poate merge la biserica, doar sa nu saruti incoanele.
Nu exista o interdictie in acest sens.Cu un veac in urma cand putine femei de la tara purtau chiloti se prefera o masura de precautie.
Piticii aia iti sunt dati pentru a procrea, pentru a da nastere unui suflet. Nefiind fecundati la timp (or wtf), cad. Si se zice ca e pacat sa...
D33d33wttzzaaaaaaa nu'i o rusine sa fol cuv menstruatie, stiu si fetele si baietii ce inseamna.se zice, se zice si se tot zice, nu inteleg nu am inteles si nici nu o sa inteleg chestia asta...este pacat...at dc mai este biserica? Intreaba un preot, wtf la ce-a aparut la tv ca facea in chilie preotul caruia sute daca nu mii de credinciosi ii sarutau mana si care au fost spovediti de el so, la naiba cu se zice
Eu nu inteleg care-i graba.Nu mai poti astepta 3 zile pana iti trece? Sau pacatele se iarta doar in anumite zile?
Este o masura de igiena, dar daca mai este un inteles legat de "curatenia spirituala" trebuie intrebat un preot sau o preoteasa sau intreaba o calugarita
Cineva a amintit de calugarite, pai normal nu intra in zilele acelea in biserica, e simplu
Raspunsul se afla in Bibila otodoxa in Cartea Leviticul considerata o carte de legi de convietuire si mai mult... http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=15
Tot in acest capitol se explica acelasi lucru, valabil si pentru barbatii care au o curgere
Lectura placuta, nu e mult de citit
A mai fost intrebarea asta acum ceva timp ( cred ca pusa de un baiat ), si am raspuns acolo ca eu am cerut parerea a doi preoti. Unul mi-a zis ca nu am voie sa intru in biserica in perioada aceea, altul mi-a zis ca nu e nici o problema. M-au lamurit taree...
Eu nu consider ca e pacat. Dumnezeu m-a lasat asa si mi-a dat asta si tot El, pe baza acestui lucru, imi interzice accesul in biserica? Nu e logic.Cand simti nevoia sa mergi la biserica, menstruatia nu ar trebui sa fie un obstacol.
Pentru ca asa zice popa si obiceiul, iar noi ca niste oi ce suntem trebuie sa ne conformam. Sa nu cumva sa incepem sa gandim pentru noi ca e pacat. Ceea ce zice popa e sfant.
P. S. Eram ironic.
E o "regula" stupida care nu are nicio insemnatate logica. Te poti duce linistita. Si Maria a fost "pura"? give me a break