| GoSsip GiRl a întrebat:

De ce nu se scufunda vapoarele cand ploua?

Răspuns Câştigător
leonardk
| leonardk a răspuns:

Apa de ploaie nu intra in vapoare - se scurge de pe puntea vapoarelor in mare. Daca totusi se intampla asta (ma refer la vasele deschise - slepuri, barje, ceamuri) exista un compartiment pe "fundul" navei care se numeste santina unde apa de ploaie este colectata si purjata peste bord cu ajutorul pompelor de santina. Toate navele au acest sistem. Navele au sisteme de porti etanse care separa nava in compartimente etanse. Chiar daca unul dintre aceste compartimente este inundat, de ploaie sau din cauza unui sabordaj (gaura in peretele navei) aceasta nu va reduce nivelul de flotabilitate (proprietatea navelor de a pluti). Si poti crede ce am scris - nu este copy / paste ci experienta profesionala.

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce s'ar scufunda? raised eyebrows

| Supradoza.De.Vise.Interzise a răspuns:

Dar depinde de materialul din care este facut, daca e vechi sau nou, daca e intr'o lupta si se gaureste thinking etc.
Dar hai sa dau un raspuns : Parerea mea este ca vapoarele nu se scufunda cand ploua pentru ca sunt facute dintr'un material care ii permite vaporului sa pluteasca.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Vapoarele nu se scufunda cand ploua, pentru ca sunt dotate cu sisteme de evacuarea apei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca apa de ploaie este mai usoara.de asta se zice de multe ori in privinta a ceva; eeei... apa de ploaie.si vapoarele au tendinta sa o ia in zbor... din cauza apei de ploaie. apa oceanului eee sarata.deci mai grea. daca pui apa si vaporul in balanta, apa de ploaie seeee riiidiiicaa.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Aaa - vechile barci de salvare, aveau compartimente etanse presurizate si puteau pluti chiar daca erau pline cu apa si cu un nr de persoane la bord.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

OK, acum ne-am lamurit! Dar stie cineva de ce nu se scufunda vapoarele? Considerati ca dau fundita... big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amandakeat, stie Arhimedehee hee tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sensei.Bro a luat fundita! Sensei.Bro a luat fundita! Bravo! Te pup! big grin

regis
| regis a răspuns:

Aiurea. Est vorba de printzipiul hidrodinamic. Cine nu-l cunoaste sa caute pe googlewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amandakeat, nu nu, fundita e alui Arhimede, cinste lui happy tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate. Ma duc sa-mi umplu vana cu apa si-i arunc fundita...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amandakeat, oare daca ai picioru-n ghips mai poti repeta experimentul? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai sa-i lasam pe ceilalti sa raspunda... Cine incearca? laughing

| sabynaaaaaaaaaaa a răspuns:

Petru ca are niste scurgerii si de aceea si ori cum, lemnul e lemn.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sabynaaaaaaaaaaa, corabiile se faceau din lemn, vapoarale sint fieratanii tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legea lui arhimede...tongue Cauta si ai sa gasesti rapunsul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu se scufunda vapoarele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu pe voi v-am intrebat