| Ruxiii a întrebat:

# De ce obiectele din jurul nostru au numele care il au? happy...De ex hartia de ce sse numeste hartie si nu lopata

Răspuns Câştigător
| SnicK a răspuns:

De ex. la prost i-au spus "B" apoi peste 1000 de ani i-a spus "BO" iar in zilele noastre se zice "BOU"

12 răspunsuri:
| cretzufinish a răspuns:

Deoarece avem un limbaj comun, ca orice alt popor, numit vocabular. thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt termeni care denumesc lucrul acela.hartia mai este numita si paper(engleza) sau mai stiu eu cum...nu prea are sens intrebarea daca imi permiti.asa ne-am obisnuit sa-i zicem...cuvintele sunt pentru a ne ajuta sa-i explicam unei persoane ce avem in minte.

| Desiree a răspuns:

Toate au o radacina veche de ani lumina laughing)
Daca stai sa scormonesti siguri gasesti raspuns.
Ma mai intreb si eu uneori...doar ca mi'e lene sa "sap"
Daca aflii ceva interesant anunta'ma si pe mine big grin

| alex2009 a răspuns:

Au primit o denumire logica ex sapa cu ea poti sapa pamantul sau tastatura la ia tastezi trebuie sa analizezi numele lucrurilor logic si o sa gasesti explicatia.

| Robert5678 a răspuns:

Pentru ca cuvintele pe care le vorbim noi, unele dintre ele, sunt prescurtatile populare ale unor insemnari stintifice.Doar ca nu stiu care sunt acele insemanar stitificelaughing

| valThina a răspuns:

Si eu m-am imtrebat de multe ori lucru asta laughing) dar niciodata nu am gasit un raspuns

| Alex_7297 a răspuns:

Mă întreb şi eu tu de ce te numeşti om şi nu te numeşti maimuţă!thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De mere!

| marrr a răspuns:

Si eu ma intreb acelasi lucrubig grin

| Helene a răspuns:

Ma gandeam si eu odata la asta.Parca nu avea nici o legatura sifonierul cu hainelerolling on the floor

mira
| mira a răspuns:

Cuvintele nu apar intamplator intr-o limba. Unele sunt mostenite de la primii nostri stramosi, altele sunt imprumutate de la popoarele vecine, iar altele au intrat in limba impreuna cu noul obiect electrocasnic sau tehnic pe care il denumesc.De ce toti spunem" hartie"? Fiindca obiectele trebuie sa aiba aceeasi denumire pentru toti vorbitorii unei limbi, altfel n-ar fi intelese si comunicarea n-ar mai avea loc.Cum au aparut cuvintele la inceputul lumii? Exista mai multe teorii. Unii au sustinut ca primele cuvinte s-ar datora ganguritului copiilor.Altii considera ca primele cuvinte au fost interjectiile scoase la durere, la bucurie. Exista si opinii conform carora cuvintele s-au nascut prin imitarea zgomotelor din natura. Cea mai recenta teorie reuneste toate ipotezele enuntate anterior.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

La început cuvintele imitau sunetele din natură. Evoluţia a fost treptată.