De ex. la prost i-au spus "B" apoi peste 1000 de ani i-a spus "BO" iar in zilele noastre se zice "BOU"
Toate au o radacina veche de ani lumina )
Daca stai sa scormonesti siguri gasesti raspuns.
Ma mai intreb si eu uneori...doar ca mi'e lene sa "sap"
Daca aflii ceva interesant anunta'ma si pe mine
Au primit o denumire logica ex sapa cu ea poti sapa pamantul sau tastatura la ia tastezi trebuie sa analizezi numele lucrurilor logic si o sa gasesti explicatia.
Pentru ca cuvintele pe care le vorbim noi, unele dintre ele, sunt prescurtatile populare ale unor insemnari stintifice.Doar ca nu stiu care sunt acele insemanar stitifice
Si eu m-am imtrebat de multe ori lucru asta ) dar niciodata nu am gasit un raspuns
Ma gandeam si eu odata la asta.Parca nu avea nici o legatura sifonierul cu hainele
Cuvintele nu apar intamplator intr-o limba. Unele sunt mostenite de la primii nostri stramosi, altele sunt imprumutate de la popoarele vecine, iar altele au intrat in limba impreuna cu noul obiect electrocasnic sau tehnic pe care il denumesc.De ce toti spunem" hartie"? Fiindca obiectele trebuie sa aiba aceeasi denumire pentru toti vorbitorii unei limbi, altfel n-ar fi intelese si comunicarea n-ar mai avea loc.Cum au aparut cuvintele la inceputul lumii? Exista mai multe teorii. Unii au sustinut ca primele cuvinte s-ar datora ganguritului copiilor.Altii considera ca primele cuvinte au fost interjectiile scoase la durere, la bucurie. Exista si opinii conform carora cuvintele s-au nascut prin imitarea zgomotelor din natura. Cea mai recenta teorie reuneste toate ipotezele enuntate anterior.
La început cuvintele imitau sunetele din natură. Evoluţia a fost treptată.