| elena a întrebat:

De ce se mananca peste in ziua de "Florii"?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Pestele este un aliment simbolic, considerat potrivit pentru zilele de dezlegare, oarecum mai sarbatoresti ale posturilor. Mantuitorul insusi a facut minunea inmultirii pestilor, a pescuirii minunate, iar cand s-a aratat ucenicilor dupa inviere a cerut sa manance peste. In unele locuri se dezleaga la icre in zilele de hram, altele in care se mananca peste, in functie de traditia locala.

8 răspunsuri:
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Se mananca peste cand ai chef!
De acord cu zazu1972!
Sa nu ne lasam inchistati de niste limite ale popilor!
Sa nu fim habotnici!
Lumea a evoluat..., ma rog, multi au ramas in urma..., si ii trag inapoi si pe cei care au evoluat... sad
Multi sunt prea creduli in tot felul de superstitii!
Elena, draga, papa tu peste cand ai pofta, nu mai fi superstitioasa!

mira
| mira a răspuns:

Pestele este o proteina superioara de care organimul are nevoie. Postul este vegetarian cu doua dezlegari la peste in zile de mare sarbatoare.Fiindca se asimileaza mai usor decat alte carnuri nu produce un soc organismului obisnuit in post numai cu legume si fructe.Se mananca de Florii tocmai pentu a pregati organismul pentru libertatile alimentare care urmeaza de Pasti.In dezlegari este o gandire stiintifica. Mira

| elena explică:

Nu sunt superstitioasa.cred in Biserica exact atat cat trebuie, la botez, nunta, mort si in rest Doamne Ajuta... dar Za

| elena explică:

Nu sunt superstitioasa.cred in Biserica exact atat cat trebuie, la botez, nunta, mort si in rest Doamne Ajuta... dar Zazu are dreptate, ce reprezinta, de fapt, dezlegarea la peste...si un secret...ALESSA, ador pestele...

mlm
| mlm a răspuns:

Ptr ca este dezlegare la peste(pentru crestini pestele este un simbol hristic).

cristian
| cristian a răspuns:

Pentru ca este dezlegare la peste si trebuie sa traiasca si pescarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

...si ce reprezinta dezlegarea la paste? de fapt asta ar fi raspunsul pe care il asteapra elena si chiar si eu, cu toate ca orientarea mea religioasa este alta decat cea crestin ortodoxa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da