Din moment ce ne insulti indirect, si implicit propria-ti tara, esti un gunoi aviz spuselor tale(„Este o țară mizerabilă, la fel și oamenii, marea majoritate" ).
Pestele de la cap se impute, daca tu o sa continui sa gandesti asa fara sa faci nimic concret sa schimbi lucrurile ce nu-ti plac, te rog sa pleci din tara cat mai repede.In felul asta ramanem noi astia („mai mizerabili" ), iar voi restul cu „mult" peste noi sa traiti linistiti.
Din moment ce toți din categoria acestui subiect suntem de acord că "România este o țară de ****t", mai ai ceva de comentat? Asta este adevărul.
Din nou, eronat. Nu toți suntem de acord cu afirmația ta eronată. Din potrivă, mi se pare și mai pueril să te insulți singur și țara ta de origine. Așa este, din păcate. Atitudinea prostească și gândirea irațională au adus țara asta unde este. Măcar mulțumește-te că n-ai trăit pe drumuri sau fără apă și mâncare în această țară "mizerabilă"
Si ai dreptate dar asta e, nu ai viitor in Romania asa ca invata o limba straina, o meserie si fugi cat mai departe de aici simplu
https://www.youtube.com/watch?v=WBXA19ZNsvY
pacat Romania e o tara frumoasa dar plina de cretini
Parca esti un copil mic care abia s-a trezit si intreaba de ce e lumea asa rea. Se pare ca n-ai nimic mai bun de facut decat sa ii judeci pe altii si sa zici ca majoritatea-s prosti doar pentru ca ai intalnit tu cativa sau ca ai patit ceva. Din cate tin minte la o intrebare ti-am aratat cum sa cauti ceva pe google si in loc sa zici mersi ai inceput sa te certi cu mine si cand ai vazut ca n-ai dreptate sa bagi scuze. Ce spune asta despre tine? Zic sa lasi pe altii si sa-ti vezi de tine atat timp cat nici tu nu faci vreo diferenta.
Daca ai o problema specifica incerca sa o rezolvi. nu ajuta cu nimic sa te plangi ca "toata lumea e proasta si nu merge nimic bine in tara". Pleaca din Romania daca nu iti place.
Nu poți avea pretenții de la un popor semi-educat și îndoctrinat care suportă batjocora parlamentarilor. Când o să realizeze că nu se mai poate cu rugatul la lemne și pupatul de moaște poate o să se mai trezească la realitate.
Prin pupat de moaste ma refer la crestinism. Majoritatea romanilor sunt convinsi ca nu se poate schimba nimic in tara asta dar ei in loc sa faca ceva le este suficient sa se roage la lemne ca poate ca se indreapta situatia de la sine. In tarile occidentale crestinismul este mult mai firav practicat si oamenii mai educati nu inghit halul de coruptie care il inghit romanii.
Eu zic ca România chiar are avantajele ei. Învățământul la noi în tara e foarte avansat, mulți informaticieni, doctori se duc în alte tari deoarece aici nu se prea plătește bine. Însă cât vezi cu ochiul, oamenii din România (majoritatea) sunt foarte deștepți și siguri pe ei ( nu vorbesc de cealaltă parte care nici nu se încadrează în categoria asta).
Înțeleg ca iti dorești o lume mai buna dar schimbarea începe cu tine! Nu poți sa iti dorești ceva fata ca măcar sa încerci.
Oamenii din România au realizat foarte multe, probabil ca e doar o tara mica, neînsemnată în fata unora dar asta e tara ta, unde ai crescut, te-ai născut și trebuie sa încerci sa o iubești și cu defecte și cu avantaje.
Ai dreptate. Cred ca tocmai placerea unora de a se victimiza si de a se plange de tara si in general de soarta lor, este defectul Romaniei.
"Învățământul la noi în tara e foarte avansat" Hai nu ma inebunii?
Cred ca la acest capitol suntem ultimii din UE te rog informeaza-te!
Te anunt, Sistem invechit in medicina, educatie, cultura, creativitate, comunicare etc
Informeaza-te tu. Du-te in America la scoala si vezi cât de usoara e materia fata de cea din România.
Si daca e mai usoara aia insemna ca nu e asa de avansata ca a noastra?
Habar nu ai ce vorbesti, noi suntem invechiti, informatiile ce se dau la materiile noastre, se predau acum 20-30 de ani la scoala, Tu crezi ca aia e avansat?
Dragule avansat e cand te invata ceea ce ai nevoie si de ce ai nevoie si te lasa sa alegi, nu iti baga materii de acu 20-30 de ani pe gat, sunt si multe si fara rost, iti umple capul cu prea multe care nu iti folosesc, asta toata lumea stie, Nu ne compara pe noi cu America, caci suntem foarte in urma cu muult, ca gandire si multe altele sistemul inca a ramas la cel Comunist. Gen cladiri, strazi si cultura nu s-a prea schimbat.
Fiecare cu parerea lui.
Aia e. Trist.
Trebuie sa iei totul ca atare si sa-ti vezi de treaba.Nu trebuie sa iei totul atat de personal.Adica daca toti in jurul tau sunt idioti nu trebuie sa te lasi influentat.Viata e plina de nedreptati pentru toti(si pentru aia 80%care "sufera de deficit mintal" si pentru restul 20% care sunt mai intregi la minte)
Nu ai de unde sa stii ce se va alege de Romania in viitor. Poate nu are un viitor atat de stralucit ca alte tari(Germania, Austria, Suedia, Norvegia, etc...).dar exista tari unde lumea chiar nu are ce manca sau nici macar o casa).
Trebuie sa te multumesti si cu putin.Te-ai gandit ca in alte tari femeile nu au dreptul la educatie si sunt sclavele sotului(tarile musulmane de exemplu).
Sfarsitul sigur nu va fi in secolul 22.
"Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!" - mai este ceva de zis pe lângă acest citat? Eu nu cred... și România, e o țară de rahat, nu neg asta și nu o să o neg. Din toate punctele la vedere, în primul rând a sistemului educațional că te face să pleci de-aici.
Romania este o tara de rahat, din pacate.Nimic nu o sa se schimbe in bine aici, totul merge din ce in ce mai prost in Ro. Daca furi, asta este tara perfecta, daca esti cinstit nu esti respectat si esti o bataie de joc.Tocmai ce m-am intors in tara, in concediu, dar lumea si ce se intampla aici, parca este ca o jungla.Iti e si frica sa conduci o masina prin oras,intre orase,nunai handicapati care te claxoneaza si te injura,lipsa indicatoare,gropi,lipsa iluminat,oameni necajiti, toti mucosii cu BMW-uri si Audi, intrecere de masini care o are cea mai tare intr-o saracie lucie, pitipoance materialiste ce isi vand pzd la colt sau pe net, videochaturi...o tara de rahat si fara locuri de munca.Imi e scarba de tara asta condusa de niste mafioti penali!
Daca tara e mizerabila, atunci schimb-o. Mentalitatea asta o aveam si eu, dar nu poti sa arati cu degetul cand tu insuti nu vrei sa faci o schimbare. Daca din 10 persoane tu esti singurul destept atunci continua sa ramai asa si schimba mentalitati, la urma se vor mai gasi altii care sa te urmeze iar in final poate ramaneti 6 din 10 ( si restul de 4 vor disparea treptat). Daca toti fugim, bineinteles ca numai scursurile societatii raman la putere.
Draga instructor, omenirea e de vina, degeaba sunt 50 cu mentalitatea acestui baiat daca restul sunt semaforiste, tiriste, majoritatea tiganilor fura, iar acesti romi au ajuns mai umani ca romanii.DEGEABA! Singura tara in care nu exista cultura, respect, nu avem STRAZI pe unde masinile pot circula, gunoaie peste gunoaie, te duci intr-un pub sigur risti sa fi luat la misto de 3 grupuri de smecherasi! Nu te simti in siguranta nici in fata blocului, de ce?! Pentru ca Romania este tara tuturor! De asta in America iti trebuie viza, daca ai ceva suspect ti o ia pe 10 ani, pentru ca nu intra orice mamaligar care se duce sa fure portofelul din geanta in transportul in comun! Pentru ca nu risti sa apari intr-un videoclip tot din transportul in comun in care victima e un amarat iar ceilalti rad, pentru ca nu risti sa patesti ceva grav chiar si pe langa casa! Pentru ca acolo sunt oameni civilizati! (Respectele mele Sibiu, Brasov..In orasele astea, am incurcat de vreo 7 ori circulatia in adevaratul sens al cuvantului.NU mi-a rostit nimeni mortii si nici nu a coborat un grad cu lant de aur la gat care sa ma faca curva doar pentru ca nu am stiut drumul!) Concluzie..Romania, tara unde nu merita sa te intorci din afara decat pentru Familie si atat!
Pentru cateva dintre afirmatii intr-adevar trebuie sa iti dau mare dreptate. Avem multe "ciori" care fura, nu platesc impozite si traiesc pe ajutor social dupa numarul de "puradei", avem si cocalari/ smecherasi care sunt "cineva" cu lantul de aur de la gat pe care l-a cumparat mami si cu tati, avem politicieni hoti, suntem lipsiti de strazi si auto-strazi, suntem tara in care spitalele si scolile ajung in paragina, tara in care se construiesc biserici peste biserici (si mai dam inca un milion pentru catedrala mantuirii "prostimii"), avem multi pupatori de moaste, politistii sunt luati la misto, agricultura incet scade pentru ca e la moda sa fii "manager" sau "avocat" deoarece munca e doar pentru asa numitii "prosti" si lista ar putea continua lejer. Si acum ce facem? Toti fugim? Toti plecam? Tu te duci sclav la straini iar in tara "leprele" isi construiesc palate? Asta e problema, trebuie luata atitudine si aici nu ma refer la proteste de amploare, totul trebuie luat treptat. Trebuie gandit totul la standarde inalte, sa nu ne limitam doar la functii de profesor sau politist, trebuie mai mult. Totul suna stupid si banal, dar nu te-ai zbate pentru o functie de ministru stiind ca poti schimba totul in asa fel cum altii nu au putut? Eu spun astea pentru ca am terminat cu media 9, 50 in liceu, am facut naveta 80 de km zilnic cu trenul si am fost nevoit sa plec in strainatate dupa deoarece tara asta nu promitea nimic, am lucrat cu orice dar asta nu functioneaza mult, nu aveam de gand sa fiu sclavul unui elvetian iar aici in Romania hotul sa se scalde in bani furati. Sistemul e foarte corupt dar nici pe departe imposibil de penetrat. Oricum ma bucura ca mai sunt altii ca mine sau ca tine si cel mai bine ar fi sa ajungem la un loc.
Iar in legatura cu America, poate ca au reguli stricte in legatura cu viza dar nu sunt nici ei prea "isteti", "gangsterii se impusca intre ei, mai sunt atacuri teroriste, mai vine unu altul care de la atatia bani si lipsa de creativitate mai descarca cate un ak-47 in multime dar ei au totul sub "control". Eu cred ca Hollywood-ul si filmele americane ne-au lasat mai mult impresia ca sunt "perfecti".
Tu chiar crezi impuscaturile alea? Nu zau...
Arabul din NY avea o arma de jucarie (impusca vopsea- am lapsus, am uitat cum se cheama), iar ala din Las Vegas - fals si ala. Totusi ma intreb ce a fost cu romanul ala, de a fost impuscat. Dar per total, evenimentul ala e ireal.
Ai citit pe vreun site cu teorii conspirationiste?
Nu neaparat ca am citit pe un site, dar am vazut si poze de pe acolo, poze in care politistii numai treaba nu faceau si-n plus nu s-a vazut sange.
De asemenea, daca te uiti la interviurile atacului din Las Vegas, observi ca doua femei si-au uitat replicile si se incurca in cuvinte, una din ele chiar razand la un moment dat.
Stiu asa ce se intampla pe acolo, iar posturile lor de stiri sunt cancer. Daca ma crezi bine, daca nu, nu.
Ai dreptate!
Ai fost tu acolo si ai vazut ce s-a intamplat? Au fost prietenii tai acolo si ti-au povestit ce s-a intamplat? Deocamdata si tu iti iei informatiile tot de pe net deci nu poti spune cu certitudine ca stii adevarul.
Mereu am asemanat Romania cu o groapa cu tone de gunoi in care sunt amestecate cateva sute de grame de bijuterii valoroase. Comoara valoreaza mult dar sa sortezi gunoiul si sa scapi de el costa si mai mult.
Ca să tratezi situația obiectiv trebuie s-o faci din toate perspectivele, nu doar din perspectiva unei persoane revoltate cam... pe nimic. România nu e o țară mizerabilă. Motivele tale pentru care spui asta sunt, pur și simplu, puerile. România a avut un viitor, încă ÎL ARE, și dacă generația curentă nu va da cu piciorul la tot, VA AVEA. Nu suntem singura țară care are problemele pe care le are. Măcar noi avem o pâine pe masă (măcar aia) pe când alții mai mulți ca noi nu au apă de băut. De asemenea cred că este greșit să spui că problemele dintre noi se datorează "prostiei". De fapt, nu ai un termen clar delimitat pentru a defini prostia. Nici nu prea știm cu exactitate ce este.
Dan întreabă:
Davyduchiha2001 întreabă: