| Lary a întrebat:

De multe ori ma chinui sa retin o amarata de formula la mate, fizica sau...chimie.De acum cateva zile o idee de-a mea se tot loveste pe peretii capului.De ce atunci cand auzim o melodie noua si peste 3 zile o auzim din nou, ne aducem aminte de ea, dar cand e vorba de formule sau notiuni la diferite materii, informatiile refuza vehement sa intre in cap?

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Multi tineri nu au tocmai ganduri bune in legatura cu scoala si tot ceea ce cuprinde ea. Cand e vorba de muzica, imediat te gandesti la distractie, nu? Categoric, e ceva placut, te distrezi, bansezi, iti creaza buna dispozitie! Toata taresenia tine de subconstient, pe care noi i-l antrenam negativ inconstient, adica fara sa ne dam seama, fara voie. Cred ca am fost destul de explciti, uram scoala, prin urmare tot ceea ce tine de ea asimilam mai greu, iubim muzica pentru ca reflecta distractie, stare de euforie. Oricum pentru a invata acele formule trebuie scrise pe hartie si aplicate, sunt foarte importante, matematica este o stiinta care se leaga. Ai pierdut o veriga, acela nu se mai poate numii lanţ.

7 răspunsuri:
| Roby67 a răspuns:

Incearca sa canti si formule-le, poate te ajuta. happy

| nobody_9468 a răspuns:

Fiindca suntem dependenti de muzica...insa de formule, nu!
Muzica iti place cand o asculti, nu? Formulele presupun ca nu'ti plac, acesta este motivulbig grin

Bafta.

| Fllly a răspuns:

Memo +

| Arthur a răspuns:

E diferenţa dintre a face un lucru de plăcere şi altul oarecum forţat.

| Oanny a răspuns:

Deoarece retii mai repede ceea ceti place...mai bine sar inventa melodii cu formulelaughing)) asa am fi asilaughing succes la invatatwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece tu nu faci acel lucru din proprie initiativa, ci indemnata de cineva.
Si eu am probleme la chimie cu memorarea fomulelor, asta datorita faptului ca urasc chimia. Dar la mate si fizica, le retin din clasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca e mai usor sa retii un lucru simplu si din placere, decat o notiune abstracta, din obligatie.