Ia-ţi un bilet la loto! Vei câştiga sigur. Vorbesc serios, dacă câştigi dai şi tu un 10-15%.Multă baftă!
Nu te impacienta. Uite ce cred eu ca e:
Meteleauca
Buna.Am sa va impartasesc si voua o intamplare cel putin ciudata, din punctul meu de vedere, daca nu chiar paranormala.Probabil daca mi-ar fi fost povestita de cineva strain mi s`ar fi parut mai putin credibila insa mi-a fost relatata de chiar unul bunicul meu,unul din personajele principale ale intamplarii.
Acesta,locuind la tara avea undeva intr-o zona pustie, inconjurata doar de pasuni, un conac cu un mic staul pentru oi, unde acestea erau tinute atat in anotimpurile calduroase cat si iarna. Ajungand intr-o seara la conac, bunicul a gasit inauntru un pisoi ce statea tolanit pe pat.Nu a stiut de unde a venit fiindca in apropiere nu se mai afla nicio casa, insa l-a lasat sa stea acolo.Intamplarea se repeta seara de seara pisoiului placandu`i se pare atmosfera dinauntrul conacului, o atmosfera incalzita de soba batraneasca cu horn. Bunicului nu i se mai parea nimic ciudat insa ceva a schimbat firul actiunii.Aflandu`se acasa si nu la conac, bunicul s`a intalnit cu un vecin care a inceput sa-l agaseze deoarece doarme cu "Meteleauca"in conac.Acesta i`a cerut detalii vecinului, afland ca acest pisoi este poreclit "Meteleauca"si este de fapt strigoiul unui om rau din zona care a decedat. Speriat, primul lucru pe care l-a facut bunicul ajungand la conac a fost acela de a scoate pisoiul afara.Insa acesta nu se lasa dus "cu una, cu doua"! Astfel ca revenea oric de cate ori bunicul il scotea afara din conac.Nemaistiind ce sa faca sa scape de strigoiul inoportun, bunicul l-a luat in brate sa-l arunce cainilor.In momentul in care l-a cuprins, pisoiul s`a facut asemenea unui ghem, ca si cum nu ar fi avut oase si i`a scapat din brate bunicului meu.A fugit in pod insa bunicul avand o pusca de vanatoare la indemana a tras in el, moment in care pisoiul s`a facut o minge de foc inundand tot podul cu lumina lui si a disparut.De atunci bunicului nu i`a mai aparut "Meteleauca", insa intamplari a mai auzit despre acesta.Strigoiul,intrupat tot in pisoi s`a dus la mama raposatului al cui strigoi era.Batrana,aplecata la vatra sa faca paine a vazut in pod pisoiul si i`a strigat sa ii lase in pace sa se duca sa se odihneasca pe lumea celalata, iar strigoiul nervos i`a aruncat batranei cu o caramida in cap.Cam atat am avut sa va povestesc.
Bittyocean întreabă: