| DoubleSwag a întrebat:

Deci vreau sa fac clatite. Si de fiecare data cand le faceam mama facea acel aluat iar eu le intorceam. Stiu ca punea un oulaughing restul de reteta nu stiu. Cata faina trebuie sa pun? lapte? mersi anticipat:*.p.s.:voiam sa fie surpriza si nu am pe cine ruga sa imi faca aluatul.happy

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Uită te pe google acolo ai retete de clătite, poftă bună.

| zuzualina a răspuns:

Dacă nici atât nu ştii... RENUNŢĂ :)) =))

Nu voi veni niciodată la tine.

www.reteteculinare.ro/retete/clatite/

| buzeduulci a răspuns:

Simpluuuu.
o cutie de faina, 2 oua, sare zahar, ulei vreo 3 picaturi si lapte sau apa.

daca ai robot sau mixer, pui toate ingrdientele in recipient, si adaugi uleiul vca sa nu mai ungi tigaia. vezi ca daca pui prea multa faina iti iese gros aluatul, deci mai torn putin lapte/apa. daca e prea pos, mai pui putina faina. dai drumul la aragaz, lasi 3 secunde sa se incalzeasca tigaia si pui cate un polonic de aluat. astept pana se rumeneste pe partea de jos si intorci cltita. sa ai pofta! big grin

| karsivan a răspuns:

Mai, mai ce lene mare sa dai cautare pe google gasesti mii de retete.

| SilviaMdfk a răspuns:



Ingrediente clatite:

150 g faina
1 ou
300 ml lapte
100 ml ulei
sare

Modul de preparare a retetei:
Folosind un mixer se amesteca laptele, oul, faina si un praf de sare. NU se adauga zahar la compozitia de clatite, acesta se va carameliza iar clatitele se vor lipi de tigaie.
Clatitele se pot prepara si fara lapte, cu sifon sau apa minerala. Faina se adauga treptat, in timpul omogenizarii compozitiei, pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga faina pana cand compozitia de clatite are consistenta de smantana. Daca in timpul prepararii clatitelor observam ca s-a ingrosat amestecul (faina se umfla dupa 10 - 15 minute), adaugam lapte sau apa minerala. Daca amestecul este prea gros este dificil de intins clatita in strat subtire si uniform in tigaie.
Se unge o tigaie si se incinge pe foc. Se tine tigaia cu mana stanga si se rasuceste in timp ce cu mana dreapta turnam compozitia de clatite in tigaie. Se doreste formarea unei clatite uniforme si subtiri. Se pune tigaia pe foc si se tine 2-3 minute, apoi se intoarce clatita pe cealalta fata si se mai tine 1-2 minute. Timpul de prajire a clatitelor variaza in functie de compozitie, de foc si de tigaie (fiind dublu pentru tigaile de aluminiu).
Clatitele prajite se pun intr-o cratita, care se acopera dupa ce clatitele se racesc. Cand se servesc se umplu clatitele cu dulceata, gem, branza sau compozitii pentru aperitive (ciuperci, telemea etc.), se intorc marginile inauntru, se ruleaza si se dau un pic la cuptor pentru a se incalzi. (http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Clatite-e0.html) ^.^