| thehope a întrebat:

"Doar o viata traita pentru ceilalti merita traita." Comentati.batting eyelashes

Răspuns Câştigător
| danutzsan a răspuns:

In general parintii asta fac.Eu spun ca viata trebuie traita, daca putem ajuta, putem fi buni cu ceilalti, daca putem iubi, fara sa cerem ceva la schimb, putem spune ca meritam viata pe care o traim.

Dacă-ţi rămâne mintea când cei din jur şi-o pierd
Şi fiindcă-o ai te apasă sub vorbe care dor,
Dacă mai crezi în tine când alţii nu mai cred
Şi-i ierţi şi nu te superi de îndoiala lor,

Dacă de aşteptare nu osteneşti nicicând,
Nici de minciuna goală nu-ţi clatini gândul drept,
Dacă, izbit de ură, nu te răzbuni urând
Şi totuşi nu-ţi pui mască de sfânt sau înţelept,

Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ţi-l faci,
Sau gândul, deşi judeci, de nu ţi-e un ţel,
Dacă-ncercând triumful sau prăbuşirea taci
Şi poţi, prin amândouă trecând, să fii la fel,

Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
Sau truda vieţii tale, înspulberată-n vânt,
De poate iar s-o ‘nalţe unealta-ţi prea tocită,

Dacă poţi strânge toate câştigurile tale
Ca să le joci pe-o carte şi să le pierzi aşa,
Şi iarăşi de la capăt să-ncepi aceeaşi cale
Fără să spui o vorbă de neizbânda ta,

Dacă poţi gândul, nervii şi inima să-i pui
Să te slujească încă peste puterea lor,
Deşi în trupul firav o altă forţă nu-i
Afară de voinţa ce le impune spor,

Dacă te vrea mulţimea, deşi n-ai linguşit,
Şi lângă şef tu umbli ca lângă-un oarecare,
Dacă de răi sau prieteni nu poţi să fii rănit,
Dacă nu numai unul, ci toţi îţi dau crezare,

Dacă ajungi să umpli minutul trecător
Cu şasezeci de clipe de veşnicii,

Mereu,
Vei fi pe-ntreg Pământul deplin stăpânitor
Şi, mai presus de toate, un OM –copilul meu!

Rudyard Kipling – „Dacă"

14 răspunsuri:
| thehope explică:

@sara scuza-ma ca ti-am dat stupid, dar asta nu e tema la romana...nu cred ca la aproape 21 de ani mai am teme la romana, mai ales ca am terminat de aproape 3 ani liceul...asa ca incearca sa vezi si ce alte intrebari a mai pus persoana care a pus o intrebare ce seamana cu o tema la roman...next time...think twice!

| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

Doar o viata traita pentru ceilalti merita traita - Adica nu trebuie sa stai sa te gandesti doar la tine, la ce sa-ti cumperi tie, la ce ti se intampla tie, ce simti tu...asa ca viata ar fi frumoasa daca cineva s-ar gandi si la tine, te-ar ajuta, ti-ar fi alaturi.si cand nu ai pe cineva care sa te sustina, care sa fie langa tine la bine si la greu, ca sa-ti dea sfaturi atunci cand e nevoie, te simti trist si singur, si aia nu se mai numeste viata fericita. E frumos sa ajutam, si sa fim atenti cu cei din jur, sa nu le ranim sentimentele, pentru ca asta facem daca ne sta gandul numai la noi, zicem "el pateste aia, nu eu, asa ca sunt fericita" pentru ca nu este bine. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun, ca fara prieteni nu s-ar mai numi viata, si sper sa ma ierti daca am facut greseli pe-aici, sau am repetat cuvintehee hee

| Sara a răspuns:

Tema ta la romana?laughing TPU nu face teme, intelegi? Stim ca suntem aici multe minti luminatehee hee dar, chiar nu, descurca te singur/a. Te poti referi la multe aspecte in leg cu aceasta sintagma, incepand de la... pana la...hee hee nu merita sa oferim prea mult :d

| elyssa20 a răspuns:

Sensul vietii este acela de a acumula cat mai multe cunostinte si de a evolua cat mai mult. traim ca sa iubim si ca sa fim iubiti.kisses

| lostcontrol12 a răspuns:

Cand evolutia isi selecteaza mijloacele, aceasta se face cu un pret. Ea exhiba pretentii în schimbul unicitatii. S-ar putea sa ti se ceara sa faci ceva impotriva firii tale...
Deodata, schimbarea din viata ta, care ar fi trebuit sa fie frumoasa, te tradeaza.
Poate sa para nemilos, dar scopul este doar autoconservarea…supravietuirea.
Forta evolutiei nu are nimic sentimental in ea. Ca insusi Pamantul, ea cunoaste numai lupta dura dintre viata si moarte. Nu posi decat sa speri si sa crezi, ca dupa ce ai servit-o cu credinta, a mai ramas o farama... a vietii, asa cum o stiai.cam asa este si cu viata traita pentru altcineva.nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.happy

| danutzsan a răspuns:

Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ţi-l faci,
Sau gândul, deşi judeci, de nu ţi-e un ţel,
Dacă-ncercând triumful sau prăbuşirea taci
Şi poţi, prin amândouă trecând, să fii la fel,
...Rudyard Kipling, poezia Daca. imi plac provocarile tale, sarut mainile si multumesc pentru ca ti-au placut versurile mele

| Timishan a răspuns:

Va suna destul de oribil pentru destul de multi, da`, chiar nimeni nu traieste pentru sine, indiferent de nivelul acela al egoismului innascut.Instinctul de conservare este una, nesatul cu totul altceva. Oricat de rezervat, de precaut ar fi cineva ca nu cumva sa fie abuzata bunatatea sa, o va pati negresit. Unde mai pui ca un avar are foarte multi dusmani, de care, cu siguranta, nu stie, si de care va afla cand va fi foarte, foooaaarte tarziu, ...cand nimic nu mai poate repara situatia jenanta de inselare a instinctului. tonguehee hee Iar, "Doar o viata traita pentru ceilalti merita traita", este un indemn catre implinirea sufleteasca.Rezonez cu aceasta sintagma. happy

| Marry:X a răspuns:

Buna. Adica daca ai langa tine oameni care merita sa traiesti pentru ei e ok. Daca ai prieteni adevarati, oameni care ar fi in stare sa isi dea si viata pentru tine. Pa pa.(nu e un rasp prea bun, dar nu am inspiratie)
:*

| PaisonPink a răspuns:

Da...Depinde ce fel sunt ceilalatibatting eyelashes

| lora_9285 a răspuns:

Daca iti place sa fi alaturi de ceilalti in orce moment atat sufleteste cat si material eu cred ca merita.Satisfactia proprie consta in faptul ca-i vezi pe ei fericiti.

| florin_7547 a răspuns:

Adica? Sa muncesti pentru patron pana cazi pe spate si intr-o buna zi te da afara, sa iubesti pe cineva cu toata fiinta ta si intr-o buna zi te tradeaza? Mai traieste pentru ceilalti daca poti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu cred ca ceilalti merita mai mult decat merit eu, una pentru ca sunt o egoista inascuta (face parte dintr-un instinct care m-a ajutat foarte mult in viata ), si in aldoilea rand chiar daca eu le vreau binele poate nu intotdeauna ce conside eu bine inseamna acelasi lucru si pentru ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

F. corect!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hehe...intrebare filosofica cu raspunsuri pe masura. insa doar atat. filosofie. nimeni nu vede adevaratul inteles din spatele cuvintelor. toti vor sa impresioneze prin "inteligenta" lor. ok sa gandim toata treaba. omul se naste singur traieste singur moare singur. insa traieste intr-o societate cladita pe grupuri. sintagma respectiva impune renegarea fericirii...care dupa cum stim e legata de chestii personale si reintoarcerea la statutul de sclav. ajuti deci contezi. daca nu esti de folos pentru societate poti sa mori nu-i pasa nimanui

Întrebări similare