| eeeeeeeeee a întrebat:

Este necesar parintilor sa-si bata copiii pentru a-i educa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu! in nici un caz. faza cu "bataia e rupta din rai"a expirat.trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca pedepsele coporale nu se mai aplica nimanui.eu cunosc familii cu copii foarte bine educati prin cu totul alte metode decat bataia. le sunt explicate lucrurile pe intelesul lor si sunt motivati continuu prin diferite tactici si recompense.aceasta metoda da rezultate foarte bune. excelente as putea spune.copii sunt capabili sa asimileze informatiile date de adulti fara sa fie nevoie de violenta.eu sunt de parere ca trebuiesc citite cartile cu referire la educatia copiilor, sunt foarte educative pentru parinti in primul rand.eu cred ca cei care isi bat copii sunt inconstienti.nu se gandesc ca rolul lor este sa ii protejeze, sa ii iubeasca, sa ii apere.cum se poate apara un copil de furia unui parinte? ce gandeste el in momentele in care cel care trebuie sa il apere, il chinuie? ce este in sufletelul sau? sunt intrebari pe care le-as pune celor care isi bat copii.

22 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

OPRITI VIOLENTA IN FAMILIE

| simpluEu. a răspuns:

NU! COPILUL TREBUIE EDUCAT PRIN VORBE.NU CU BATAIE. DACA IL EDUCI CU BATAIE SAU CU VORBE GEN PROSTULE, TAMPITULE NU O SA IASA NIMIC DIN ACEL COPIL

| cristina_4459 a răspuns:

Nuuuu... poate sa-i pedepseasca, dar sa-i bata nu

| nicp a răspuns:

Nu, explica-i copilului ce e bine si ce nu e bine. Violenta il va face sa aplice si el acelasi tratament celorlalti.

| DenissaDeea a răspuns:

Nu in nici un caz! un copil nu il educi cu bataia/poate il prostesti mai tare! un copil il educi vorbind frumos si sa il faci sa inteleaga tot ce e bine pentu el.copilul se educa in mare parte si ce vede si ce educatie primeste din familie...

| leluc a răspuns:

Categoric nu.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Nuuuuuu!
Mai bine adopta alte metode de educare...precum pedepsele usoare sau unele mici recompense pentru lucrurile bune pe care copilul de le face! Cu timpul comportamentul lui se va schimba si te vei mira.Nu trebuie sa incerci sa faci schimbari bruste deoarece ar putea avea alte efecte in viitor.
PS-nu vorbesc din prisma parintelui.

daniela
| daniela a răspuns:

Nu cu bataie se educa copilul. Incearca mai intai cu vorba buna, apoi cu puterea exemplului si in cele din urma cu mici pedepse sau privari de derpturi dar puse sub forma pozitiva... daca faci cutare poti sa...

| eeeeeeeeee explică:

Trebuie sa precizez k eu nu am copii.am 19 ani, zic k e prea devreme. dar trebuie sa fii pregatit.

| Teardrop:] a răspuns:

Categoric nu! Bataia inrautateste educatia copiilor.cand vor creste si ei la randul lor vor deveni agresivi...

| andreutz a răspuns:

Nu numai ca nu le este necesar, dar le este si interzis...altfel apare riscul ca copilul tau sa raman cu un handicap pe viata...ai exemple aici pe site destule big grin

| naty a răspuns:

Cate o palma la fundulet nu stricahappy

| Zoombe3 a răspuns:

E o vorba din popor : "Bataia e rupta din rai" sau "unde loveste mama creste carne" NU AM AUZIT CEVA MAI STUPID. DACA ESTI COPIL SI ESTI BATUT SAU ASISTI LA VIOLENTA DOMESTICA A ALTOR COPII SUNA LA 116111 - TELEFONUL COPILULUI. SAU APELEAZA LA AJUTORUL UNUI ADULT CAPABIL SA TE AJUTE.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici vorba cum il inveti tu asa se comporta si el daca tu il bati si el bate pe altii crede ca asa trebuie

| nicoleta_7357 a răspuns:

Nu, violenta sub orice forma pe care o imbraca, nu ajuta deloc un copil, are efecte foarte grave, poate duce la imbolnavirea acelui copil, la aparitia unor traumatisme, handicapuri diverse, si chiar moartea sau sinuciderea.

| meioana a răspuns:

...cum ai putea sa educi un copil daca il bati?
...mai tarziu va avea traume...saracul...la urma toata e copil si face pozne pentru ca nu isi da seama de ceea ce facebig grin...
...nu este necesara bataia in educarea unui copil daca sti sum sa il educi... daca nu sa se educe parintii pe ei insisi mai intaibig grinbig grinbig grinbig grin

| Ys a răspuns:

Bataia nu ajuta la nimic mai degraba cu vb. buna asa se mai rezolva cv. dar bataia nu este bine...si copii nu vor intelege nimic daca ii bati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ce zici este necesar?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da bataia trebuie sa existe in educatia copiilor. Eu folosesc palme peste fata si statul la colt

| Alecsie. a răspuns:

Dar sa zicem ca la copii de 2-6 ani mai merge cu o palmutza la funduletz... dar la celor de 11-17 ani ce le faci? Pe astia ar trebui sa-i batem ( eu sunt de parere ca nu ) dar ce ar trebuia sa-i facem daca nu sunt asa cum si-ar dori parintele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da cu cureaua in fiecare zi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu copii trebuie educati cu vorba

Întrebări similare