| DanyXhell a întrebat:

Explicati, pe scurt :
a.De ce tara noastra are o clima temperata.
b.Lipsa vietuitoarelor din Marea Neagra; a adancimi mai mari de 200 de metri.
Fundaa!

6 răspunsuri:
| Roメette a răspuns:

A. România are o climă temperat continentală de tranziție, specifică pentru Europa centrală, cu patru anotimpuri distincte, primăvară, vară, toamnă și iarnă. Diferențele locale climatice se datoreaza mai mult altitudinii și latitudinii, respectiv mult mai puțin influențelor oceanice din vest, ale celor mediteraneene din sud-vest și celor continentale din est.

b. viata exista numai pana la adancimea de 200m; lipsa oxigenului a creat la acest nivel o bariera de netrecut, formata de bacterii, producatoare de hidrogen sulfurat, gaz mortal, iar ceva mai jos se afla intinsul cimitir al tuturor fiintelor moarte de la suprafata.

Funda?

| ceaschi a răspuns:

A. Trece paralela de 45 grade long nordica
B. Lipsa curentilor. cei care conduc apa din adanc spre suprafata si altfel. daca nu ma isel apa de sub 200m este mult mai sarata.

| omuleatza a răspuns:

A. din cauza latitudinii si longitudinii
b. pentru ca marea neagra are un procent de oxigen foarte scazut

| dorikut a răspuns:

A. Clima temperata este determinata de pozitionarea tarii pe Paralela de 45 de grade.

b. Lipsa vietuitoarelor din Marea Neagra la adancimi mai mari de 200 de metri este justificata de prezenta hidrogenului sulfurat (un gaz toxic incompatibil cu viata)

Sper ca te-am ajutat.
Bye-Bye! wave

| BadBoyCristy a răspuns:

A. Din cauza pozitiei.
b. Deoarece nu e lumina si caldura.

| alessia5158 a răspuns:

Le gasesti aici :
a) http://articole.famouswhy.ro/caracteristici_care_determina_clima_romaniei/

b) Oxigenul este inexistent la adancime( 150m -2212m) predominand CO2 si H2S iar lumina patrunde pana la max. 200m--- la adancimi mai mari de 200m, biotopul marii Negre este format din sulfobacterii care folosesc in procesul de respiratie hidrogenul sulfurat aflat din abundenta la adancime ---- sulfobacteriile au importanta in curatarea adancimilor de resturi de descompunere.