| lol1232 a întrebat:

Funda Am gasit un pui de vrabie este mic are vreo 2 cm nu as vrea sa il las sa moare ce as putea sa ii dau sa manance? URGENT

14 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

La puii de gaina de o zi, li se da faina de malai amestecata cu branza de vaci si cu verdeata tocata marunt. Fiind insa asa de mic, daca nu deschide ciocul nu vei putea sa-i dai fortat sa manance, lapte in nici un caz pentru o sa-i provoace diaree si n-o sa-i mearga bine.
Sanse mari sa traiasca nu ai pentru ca este prea mic, daca a cazut dintr-un cuib dintr-un copac din apropiere, atunci cel mai bine este sa vezi de unde a cazut si sa incerci sa-l duci inapoi in cuibul lui, pentru ca vrabiuta mama, va sti sigur ce sa-i dea sa manance.
Mult succes si gaseste solutia viabila.

| Zenithf a răspuns:

Dap, Monster este pe aproape, vrabiile au o dieta specializata pe insecte. Asa ca dai insecte tocate, in special viermii de musca (mmm, ce delicatesa), pot sa fie si de-aia de la musculitele alcolice, sunt o sursa la fel de bogata in proteine. In lipsa de, dai lapte (desi nu este hrana specifica, pasarile nu au sani) cu adaos de proteine, poti sa iei proteine din alea pentru culturisti, dar fara hormoni ca si creatina sau altele. Dar totusi, viermisorii...
In plus, vrabiile mai consuma si seminte, asa ca, atunci cand mai creste, introdu-i si asta in dieta, ia seminte pentru pasari - mei, cereale s. a.
Cel mai nasol este ca, daca va creste mare, in lipsa unui antrenor (ma refer la mama lui) care sa-l invete cum e viata de pasare, va fi foarte usor sa devina el prada pentru pisici sau sobolani, poate ca-i mai bine sa-l ti in colivie? thinking

| Oanny a răspuns:

Valy, nu vreau sa iti stric ziua...presupun,dar crede-ma ca am avut grija de 4 vrabiute asa de mici si toate au murit.Nu iti face sperante, este prea mic dar sunt sanse. Dar foarte putine. Dai malai amestecat in apa.Prima vrabiuta de care am avut grija a crescut mare si am ajutat-o sa invete sa zboare. Ei bine atunci aveam 5 ani, caci debea mama o nascuse pe sora mea.Totusi,din cate am inteles la cat este de mic viermii trebuie mestecati, dar nu stiu ce fel arata viermii de copac.Sa ne spui care este soarta vrabiutei.

| BrancoveanuAlexandra a răspuns:

Daca nu este cu mama lui o sa moara sigur... e mic si nu poate manaca nimic.
Du-te si dul intr-un cuib ceva...cauta si tu! Altfel o sa moara si e pacat broken heartbroken heartbroken heartsad

| cosminbacau a răspuns:

Ceafa de porc la gratar. Si o salata alaturi.

| gogusamsung a răspuns:

Lapte? Și cum anume face vrabia rost de lapte? Îl ia de la Carrefour? Încearcă cu niște albuș de ou amestecat cu mălai și pisat foarte mărunt. Trebuie să îi îndeși tu pe cioc, că el nu poate. Deși șansele sunt minime

| DUTCH a răspuns:

Speranta si dragoste. poti sa faci niste rugaciuni pentru el, apoi ingroapa-l cu o slujba ortodoxa sau mai bine il hranesti cu seringa.
hmm, lapte cred, si viseaza niste rame/viermi. stiu ca suna scarbos dar asta e. thinking el ce mananca de la mama? viermi si lapte. sper ca te am ajutat

| DUTCH a răspuns:

Piseaza* nu viseaza scuzelaughing

| Stephanie_2959 a răspuns:

Dul la veterinar eu asa am facut cu un porumbel.sau dai nj paine sh lasa-l liber da nul inchide ca moare! iti sp sigur.lasal intr-un loc ferit de pericole in padure sau undeva da cel mai bine dul unde l-ai gasit sigur mama lui il cauta acum. sper ca te-am ajutat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frimituri de paine si viermi de copacbig grin, cu asta traiesc ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce dragut... pai daca e pui nu cred ca poate manca singur deci inceraca sa ii dai firimituri de paine si insecte mici precum furnici sau musculite. dar incearca sa-i deschizi tu ciocul sa fii sigura ca mananca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

OMG, vorbiti prostii! Ai grija ce sfaturi urmezi pentru ca multi vorbesc in necunostinta de cauza sau doar ca se se afle in treaba.
Eu am un pui de vrabie de 1 luna jumate si inca traieste. Hraneste-l cu seringa sau cu o penseta pentru inceput. Galbenus de ou fiert cu putina branza dulce de vaci si daca e prea tare pune putina apa sa fie ca o pasta. II dai incet ca sa nu il ineci si cat mai adanc pe cioc fiindca risti sa ii infunzi caile respiratorii. Poti sa-i cumperi viermisori care se folosesc la pescuit (cucoti) si pe care ii tai bucatele sau ii pisezi si ii dai cu penseta(e mai greu dar te obisnuiesti). 1-2 lingurite de orez + morcov taiat marunt in caz ca face diaree. Sau cateva (3-4) picaturi de ceai de menta in mancare. Poti sa-i dai si 2 stropi de apa 1 data la 2 zile ca sa nu se deshidrateze sau ii faci macarea mai moale. Poti incerca in cateva zile sa ii dai malai inmuiat cu apa. Pune-l intr-o cutiuta pe o carpa moale, pe care o schimbi in functie de cum o murdareste. De preferat ar fi o colivie desi trebuie avut grija mai ales noaptea sa nu ii fie frig (parintii ii acopera cu aripile cand dorm). Bafta su mai vb. Apropo, de unde esti?

| maryyamaryys a răspuns:

Buna am si eu unul fai o pasta din cereala din alea de porumb adica iei cerealele si le bagi in apa calda 4 min apoi le iei dar nu cu tot cu apa si le presezi ca sa faci o pasta iei o penseta si eu bagi in gura cand deschide ciocul sau iei o seringa si incerci sai bagi in mana sauuuu cu fundul linguritei.

| Cristian_5617 a răspuns:

Buna trebuie sa ii faci o casuta mica si in casuta aia sa ii faci un gardulet minim 10 cm garduletul si in casuta sa ii pui apa si miez de paine