| dandelion a întrebat:

Funda! Mă poate ajuta cineva cu niste idei de cadouri de Revelion pentru cei apropiați? Si de fapt trebuie să menționez că am cam puțini bani pentru asa ceva, deci vă rog ceva mai ieftin, dar frumos. Numai nu-mi spuneți de felicitări! Vreau altceva. Dațimi si link dacă se poate care să-mi arate cum se face! Mulțumesc mult din start!

P. S. cam îmi trebuie să fac cadouri pentru vreo 15 persoane...laughing

1 răspuns:
| Zartbitter a răspuns:

De revelion nu prea se fac cadouri, sărbătoarea în sine este cadoul :-)

Dar, cu siguranță va fi o bucurie pentru cei care îți sunt aproape dacă le oferi o mică atenție. Nu uita, că e important să fie cât mai mulți împreună în acea zi, sau să poți trece pe la fiecare dintre ei în aceeași zi, și, probabil că trebuie să mai zici și-o urătură cu ocazia asta.
Mai este un lucru de știut: dacă oferi oamenilor ceva făcut de mâna ta, pentru ei este de zeci de ori mai important faptul că este ceva făcut de mâna ta, decât aspectul, tehnica de lucru, conținutul sau chiar mesajul în sine.
Apoi, coroborând aceste elemente poți ajunge la o concluzie simplă: cadoul poate să fie suficient de mărunt, dar, dacă este făcut în întregime de tine, va avea impactul maxim.

Sugestiile mele ar fi:
- O strofă de urătură personalizată, scrisă de mână, pe un cartonaș, prinsă într-un colț (cu o agrafă sau o capsă, chiar) de o bucată de pânză, alături de o crenguță de rășinoase, sau de vâsc, care simbolizează trecerea dintre ani. Urătura românească se poate personaliza foarte ușor, rimele sunt extrem de banale, iar secvențialitatea și ritmul sunt foarte simple. Dacă ți-e greu, poți face una singură pentru toate cadourile. În același timp, poți rula hârtia și apoi să o legi cu un șnur roșu sau din sfoară simplă. Pentru efect, îi poți arde ușor marginile cu o brichetă (de preferat într-un loc aerisit, atât ca aer cât și ca spațiu, precum un balcon, sau sub hota din bucătărie, pentru a evita accidente neplăcute) :-)

- Dacă sunt toți laolaltă, poți striga singur(ă) urarea personalizată de mai sus, de data asta cu mai multe strofe, și poate chiar o poveste integrată.

- Prepară o dulceață (sau niște biscuiți, sau chiar o băutură de fructe) pe care o ambalezi în borcănașe mici, pe a căror etichetă poți trece atât numele cât și o mică urare din partea ta. Poți încerca cu fructe de sezon, fructe de pădure sau chiar alte idei năstrușnice (coji de portocală, măceșe, roșii sau castraveți) - găsești rețete pe forumurile culinare.

- Nu uita dacă există vreun Vasile sau Vasilica printre apropiații tăi, că este ziua numelui.
- În prima seară se merge cu uratul, în a doua zi, se sorcovește. Poți profita de situația creată și să te inspiri din simbolistica acestor două obiceiuri, pentru a crea un cadou diferit la o diferență de câteva ore.