Ingrediente folosite
Aluatul:
600 g faina
90 g zahar
8 oua
200 g unt
40 g drojdie
putina sare
Siropul:
1 litru apa
450 g zahar
450 ml rom alb
coaja lamaie
Mod de preparare
Pregatim un aluat cu toate ingredientele si il lasam sa dospeasca 10 minute. Putem folosi masina de facut paine.
Dupa ce au trecut 10 minute punem aluatul in formele unse cu unt si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. E mai bine daca folositi forme mai mici.
Punem la copt la 180 C timp de cca 40 minute.
Cand scoatem din cuptor savarinele le lasam sa se raceasca dupa care le lasam acoperite cu un stergar pana a doua zi.
Intr-o craticioara fierbem apa cu coaja de lamaie, adaugam zaharul, iar cand zaharul s-a topit stingem focul si punem romul.
Cand siropul ajunge la o temperatura de cca 40C incepem sa insiropam savarinele
Le punem in frigider cateva ore, le insiropam din nou si le servim cu frisca.
In caz ca folositi forme prea mari e bine sa folositi un vasa incapator in care sa le insiropati.
Daca doriti sa serviti si copiilor pregatiti siropul, dar in loc de rom puneti esenta de vanilie si suc de lamaie.
Panteraa întreabă:
LadyInBlack întreabă: