Normal ca prefer sa citesc...
De fapt, eu nu cred ca exista vreo persoana care sa fi citit cartile si care sa prefere filmele. Acestea sunt facute doar pentru lenesii care nu au chef sau pentru cei care nu au timp sa citeasca
Dar, la general vorbind, depinde foarte mult de calitatea filmului. Primele 4 filme le consider foarte bune, insa deja al cincilea e mai putin calitativ, dupa parerea mea... De al saselea nici nu mai vorbesc... Se pune accentul doar pe chestiile superficiale si se abate de la subiectul principal.
In fine, fiecare cu gusturile lui... Poate sunt unii carora le plac mai mult filmele...
Daca e sa vorbim despre filme vs carti la general, eu prefer sa citesc o carte buna decat sa privesc un film facut dupa ea...
Eu am citit cartile si am vazut si filmele. N-am nimic de comentat, doar ca asteptarea prelungita pentru al 6-lea film n-a meritat.
Puteau mai mult de atat.
Sa vedem la iarna ce o fi de 7
@Fireflie, de ce i-ai spus celui de-al 4-lea film "Turnirul Celor 3 Vrajitori"? Stiu ca despre asta e vorba, dar oricum sunt 4. Chiar acest al 4-lea - Pocalul de Foc e destul de diferit fata de carte. Nu stiu de ce multora v-a placut enorm, dar nici acesta n-a respectat bine cartea, ba chiar eu as zice ca a fost prea aiurea. Dobby n-a aparut deloc in film cu Algebranhiile, doar Neville l-a ajutat pe Harry la proba a 2-a. Sau nimic despre Ludo Bagman. Au scos si personaje si actiune. In al 5-lea si al 6-lea se insista doar pe ce e necesar pentru a face o legatura intre filme si pentru ca telespectatorul(care n-a citit vreo carte) sa inteleaga actiunea. Atata ca al 4-lea a avut alt noroc de a atras multe pareri pozitive.
Filmul favorit al lui Daniel Radcliffe e Ordinul Phoenix.
Al lui J.K.Rowling e Printul Semipur.
Pana acum...
Cartile sunt exceptionale:pline de aventura si pentru orice varsta.
Din punctul meu de vedere cele mai bune filme ale seriei "Harry Potter" au fost primele 2 filme si al 4 lea (Harry Potter si Turnirul celor 3 vrajitori). Celelalte sunt destul de diferite de carti.
Si eu am fost foarte dezamagita de filme. Spre deosebire de carti, sunt plictisitoare si prezinta actiunea foarte pe scurt.Risti sa nu mai intelegi nimic. (Cel putin eu nu am inteles sfarsitul partii a3a a filmului, eram si mai mica atunci, mi se parea doar un amalgam de imagini...Totul a devenit mai clar dupa ce am citit cartea.)
Mi se pare interesant ca, deca in primul volum actiunea este simpla, lucrurile devin din ce in ce mai complexe si mai greu de inteles.Astfel ca, un copil de 11-12 ani nu cred ca ar intelege pe deplin Harry Potter si Talismanele mortii.Imi place de asemenea rolul Profesorului Plesneala-cel mai complex personaj din aceste carti (dupa parerea mea).
Am citit si cartile am vazut si filmele[exceptie partea a-7-a care inca nu a aparut]. Mie mi se pare mai ok filmu.Pentru ca poti sa vezi actiunea si filmul are farmecul lui de a te introduce in actiunea povestii insa si cartea are rolul ei.Acum fiecare cu parerile lui
Stiu cum e. am citit cartile si inca de la primele 3 filme am fost cam dezamagita. dar m-am gandit ca poate la restul filmelor va fi altfel.asteptam cu mult entuziasm sa apara filmu [partea 6]... dar. dupa ce l-am vazut m-am gandit "mai bine nu fac partea a 7-a".
Ehh>. ce sa facem.
Am vazut primul film si am citit prima carte si pot spune ca e mult mai buna cartea.In film sunt o gramada de lucruri schimbate fata de carte. Spre exemplu in carte harry e usor roscat iar in film e brunet
anonim_4396 întreabă: