| MissYggy a întrebat:

Hei,am aflat de un site numit Aliexpress,si cum ziua mea de nastere este in septembrie am intrebat.o pe matusa mea daca pot sa primesc ce am in wishlist,a spus ca da,dar, nu sunt sigura cum ar trebui sa procedez daca vreau sa le cumpar, imi spune ce procedee de plata prefera si as vrea prin transfer bancar dar daca eu stau in Romania iar pe site imi arata ca banii sunt dolari asta inseamna ca trebuie sa schimb banii ca sa pot sa ii transfer?

2 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Aliexpress este de fapt o varianta a lui alibaba, site din china.

Este bine sa te uiti un pic pe site-ul acela si sa fii foarte atenta de la cine cumperi. Ca si pe okazii poti sa dai peste tepari. Si chiar se intampla destul de des.

Plata in general se face prin transfer bancar, card bancar sau western union. E mai rara situatia cand aia accepta pay pal sau alte tipuri de plata de tip escrow (escrow inseamna ca platesti la o terta parte si cand si vanzatorul si cumparatorul spun ca totul e ok, acea terta parte plateste).

Poate cel mai bine ar fi sa se foloseasca un card de credit si in momentul in care nu vin produsele, sa lase banca sa ii recupereze.

Transferul se face automat in momentul platii. Nu iti face griji. Cursul de schimb s-ar putea sa fie un curs din alta tara (in functie de banca, se duce catre filiala mama in general si de acolo se opereaza). Oricum s-ar putea sa ai si un comision pe asta.

| TheMiningSheep a răspuns:

Nu? laughing)
Schimbul se face automat.
Dar eu iti sugerez sa alegi paypal pentru ca daca sut din alta tara poti face transferul si ei te pot lasa cu ochii in soare. Nu ai ce face pe urma.
In schimb prin paypal scrie clar ca ei iti ofera un produs dupa plata si poti sa suni la politie.Crede-ma am experienta. sad