Cel mai iubit dintre pamanteni nu este o carte d evarsta ta Mai asteapta. Pe moment ma indoiesc ca o sa o intelegi asa cum trebuie.
In rest...merita sa le citesti
Incearca Sherlock Holmes. Eu am citit tot ce s eputea citit legat de el cand eram de varsta ta.
Apoi mai poti citi "Elevul Dima dintr-a 7-a"... daca n-ai citit toata seria "La Medeleni" ar fi o idee.
Ah si mai ales "Ciresarii" Ce mi-au placut mie :X
"Un yankeu la curtea regelui Arthur","Ivanhoe" si astea ar fi faine.
Si aproape orice de la Jules Verne si Alexandre Dumas. Astea sunt cartile copilariei mele :X
Ma bucur ca mai sunt copii care citesc!
Cred ca ar trebui sa excluzi Cel mai iubit dintre pamanteni, de taramul spanzuratiilor nu am auzit niciodata, doar Padurea spanzuratilor. Oricum daca este vorba de astea doua ti-as sugera sa le excluzi. Sunt niste carti foarte bune, merita sa le citesti, insa sunt foarte complexe. Fiindca esti destul de micuta nu o sa le intelegi in totalitate si este pacat de ele si de timpul tau. Chiar si Jane Eyre as recomanda-o pentru cineva de 14, 15 ani.
Incearca ceva mai usor pentru varsta ta, de exemplu Robin Hood, Cei trei Muschetari, Contele de Monte Cristo sau chiar si cateva carti de Jules Verne, mie nu prea mi-au placut cartile lui, dar cine stie poate tie iti plac.
Inteleg ca vrei sa te avanti spre carti mai complexe dar pentru ele este nevoie de o anumita cunoastere de ansamblu si o maturitate in gandire. Crede-ma este foarte nasol atunci cand citesti o carte si nu ramai cu nimic dupa, decat cu niste personaje si o actiune infaptuita intre ele.
Si ce ar trebui sa includ? Nu vreau chestii de genul,, La Medeleni'' sau,, D-l Goe''.
Cat tine tabara? tu in tabara mergi sa citesti sau sa te distrezi? ia-ti o carte maxim 2! cand vii din tabara ai tot timpul!
Mai lasa cartile, te duci in tabara sa faci noi prieteni, sa interactionezi cu alti copii, nu sta numai in carti ca o sa ai timp toata vara