Daca pentru parintii tai cei 400 de lei inseamna 1 luna de mancat, platit facturi si trait, este nromal sa nu te poata lasa.
Tu in schimb, ar trebui sa prcepi ca nu toti parintii isi permit asa ceva, iar daca ai tai tariecs din salarii mici, cu atat mai mult nu se poate.
Cel ami nromal ar fi sa dovedesti ca etsi un copil inteligent si ii intelegi pe pairntii tai si intelegi ca, nu s epaote sa nu mancati 1 luna intreaga, doar pentru ca tu vrei cu orice pret sa mergi intr-o excursie unde se cheltuiesc o gramada de bani.
Pai asta e problema, ca perceptia copiilor si a parintilor asupra a ceea ce se poate cheltui e de obicei diferita. Poate ar fi fost o idee daca detalia mai clar. Nu de alta, dar sunt si chitrosi nenorociti care nu ofera nimic copiilor lor si nu investesc nici macar in educatia lor, string ca prostii ca mai apoi sa vina o denominare/criza si sa vada ca de fapt s-a ales o *&^% de toata munca lor si ar fi fost mai bine sa investeasca banii aia in ceva pentru copil.
@CutePotato: Sigur nu e turul manastirilor ca sa va umple de har, smerenie, si taci-si-nghitenie? Pretul mie unul mi se pare EXTREM de convenabil.
Le spui ca e o sansa buna sa vizitezi (ce vizitezi tu ) in 400 de lei si ca in viitor poate nu mai ajungi acolo si iti doresti enorm.In plus, toti prietenii tai merg si veti fi insotiti de profesori asa ca nu se poate intampla nimic rau, te mai reecrezi si tu dupa tot stresul de la scoala etc.
Acum na, ar trebui sa inteleaga.
Eu cand eram in liceu, tata imi zicea "bai, dar excursii nu mai faceti ma si voi sa va duca sa vedeti si voi tara asta ca-i frumoasa?", "facem tati, dar mai greu, ca suntem cam nebunatici si nu ne ia nimeni ca cica facem prostii ". Incepea sa rada.
In 4 ani de liceu am facut 1 singura excursie cu clasa mea, dar ma duceam cu altii.Cand auzeam ca trec si pe la Peles innebuneam "mai aveti locuri, pot vin si eu? "nu stiu frate vorbeste cu diriginta"; ma duceam si ma milogeam " va rog doamna profesoara ca noi nu prea facem si n-am vazut castelul Peles etc" imi zicea "auu, taci, ca l-ai vazut de 3 ori pana acum,dar te iau singur daca vrei ca tu esti mai cuminte,fara "haiducii tai" " .Era cea mai de treaba profa din liceu.O data (iarna) ne bateam cu mapele ,doamne, si aveam sobe inalte pe gaz si mi-a aruncat unul mapa sus, eu cu fgm fmm si intra profa "ma care injura ca se aude de sus " "eu, dna prof. "; "de ce? " "mi-a pus x mapa pe soba "; "destept si ala. duceti-va voi amandoi, luati batul ala mare de la toalete si ia-ti mapa ca ia foc dracu si mai afla si directorul, aia ne mai trebuie, si dupa afara in curte c-aveti absenta "; "pai de ce? "; "vreti sa v-ascult sa va dau 2? " "nu d-na prof,mai bine asa ". si cate povesti, faceam baute cu dirigul pe la majorate, bagam la loto cu proful de fizica , doamne.
Eu am terminat filologie si n-aveam noi tangente cu chimia/fizica/matematica prea mult, de aia faceau si ei asa.In schimb la materiile de profil,ne luam moarte, nu se auzea nici musca sau la istorie cu toate ca era dirigul baiat de treaba,cand era de glume,era de glume,dar cand se infoia pe noi ca de ce n-am invatat sau de ce am facut aia la nu stiu ce ora,ne balbaiam "pai pai,nu stiu,nu,nu stiu "
Mi-e dor de liceu si e pacat sa te tina din scurt la evenimente din astea ca vin timpurile de n-o sa mai ai timp, te duci la facultate, iubit, job, maritis, 2-3 copii si aia e, nu-ti mai arde sa vizitezi nimic.
Incerca sa le spui ce beneficii poate avea aceasta excursie asupra ta, vizitezi locuri noi, inveti lucruri noi.