Se prepară foarte rapid şi nici nu necesită o varietate de ingrediente. Ai nevoie de banane, zmeură şi câteva migdale. Simplu, uşor, fără calorii multe şi numai bun în locul prăjiturilor cu multă cremă.
Ingrediente
- 1 banană
- 1 pumn de zmeură proaspătă
- 1 pumn de migdale
- miere de albine, după gust.
Mod de preparare
1. Se pun migdalele în robotul de bucătărie şi se mixează, după care se amestecă cu mierea de albine.
2. Se aşază un strat de migdale într-un pahar.
3. Peste migdale se pune un strat de zmeură.
4. Se pune banana în robot şi se mixează până devine cremoasă, după care se toarnă peste stratul de zmeură.
5. Se ornează cu fructe proaspete: căpşuni, zmeură, ananas, mango, măr, etc.
Poftă bună!
Poy de exp: tiramisus, tavalita in cocos,
Icearca asta: intr-o cana de apa(200 ml) pui : 2 oua, 7-8 lingurite de ulei si apoi umpli cana cu apa. Continutul il pui intr-un castron. Repeti operatiunea si pui in castron. Dupa aceasta, in castron pui o lingurita de bicarbonat de sodiu(plina "cu varf"), o cana de zahar(depinde da cat de dulce doresti) si apoi bati energic. Adaugi faina (batand in continuare) pana cand compozitia va avea un aspect de smantana lichida. Torni compozitia intr-o tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina, si coci la foc mic(minim) pana cand. este gata(depinde de cuptor, dureaza si ar fi indicat dupa un timp sa intorci tava) Verifici. Dupa ce s-a copt si s-a mai racit putin (nu de tot) tai prajitura in bucati dreptunghiulare mici(2, 5/5, 6,7, cm), scoti un rand(margine) pe 2 laturi(diferite) si raresti bucatile de prajitura in ambele sensuri. Deasupra torni un sos de cacao, apa, zahar, unt si o lingura de zeamil sau faina(fierte pe baie de abur, sau amestecand in continuu si energic)esenta rom.peste care presari (sau nu) alune sau nuci tocate(pisate). Cam atat. Precizare: deasupra poti sa torni orice fel de crema lichida de cacao stii sa prepari... Pofta buna si vezi ce faina folosesti...
Inghetata cu ciocolata
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Asta fac eu acasa
anonim_4396 întreabă:
Davyduchiha2001 întreabă: