The grudge 2 (Blestemul): Karen este o studenta care a venit in Japonia cu prietenul ei care si-a gasit un post de lucru important. Ea se angajeaza ca asistent social si incepe activitatea tinandu-i locul la o infirmiera care nu s-a mai prezentat la lucru. Ea ajunge la casa atribuita, unde trebuie sa aiba grija de o femeie in varsta din America, pe nume Emma care este intr-o stare catatonica, in timp ce restul casei pare pustie. In timp ce are grija de femeia batrana si bolnava, Karen aude scartaieli de la etaj. Cand merge ca investigheze, ea da de o figura supranaturala mult mai ingrozitoare decat si-ar putea imagina.
In acea casa un lant de evenimente terifiante a luat nastere rezultate de la un rau terifiant care s-a nascut cu ani in urma. Cu cat mai multi oameni mor, Karen este trasa in ciclu horror si descopera secrete ale bestemului razbunator care a prins radacini in acea casa. Acum ea trebuie sa il opreasca inainte sa fie prea tarziu.
Bloody Mary: Adesea confundată cu numele celebrei băuturi alcoolice pe bază de vodkă, suc de tomate şi condimente, Bloody Mary, despre care legendele spun că ar fi Fecioara Maria sau una dintre reginele Angliei, le apare în oglindă acelora care o apelează după un ritual anume, sub forma unei femei palide, cu faţa şi pieptul pline de sânge. Variantele acestei legende sunt nenumărate, dar subiectul este prezent în toate povestirile de groază care animă focurile de tabără ale elevilor americani din campusurile de vară.
Bloody Mary atacă dincolo de oglindă…
Există multe modalităţi de a chema spiritul lui Bloody Mary, considerat a fi unul dintre cele mai receptive la apelurile celor vii. Dar şi unul foarte periculos, dat fiind faptul că apariţia sa nu se limitează la suprafaţa oglinzii. Multe istorisiri menţionează că spiritul a sărit la cei de dincolo de oglindă, provocându-le răni serioase pe faţă.
Ritualul chemării lui Bloody Mary
Ritualul chemării lui Bloody Mary este, în general, cam acelaşi: într-o cameră întunecată (baie, cămară), în faţa unei oglinzi mărginite de lumânări aprinse, „apelantul" trebuie să-i rostească de 13 ori numele. Intonaţia apelurilor este crescândă – de la implorare până la strigăt. La fiecare chemare, oglinda trebuie privită intens. După cum indică unele ritualuri, cel care cheamă spiritul trebuie să se învârtească pe loc sau să-l apeleze cu cuvintele: „Mary, te detest!", „Mary, vino la mine!" sau „Mary, eu ţi-am ucis fiul!" În urma acestei ultime modalităţi de apel, cel care o cheamă trebuie să fie foarte atent, pentru că spiritul l-ar putea ataca violent.
Cazuri sângeroase
În anii ’90, o americancă între două vârste, celibatară, a decis să pună capăt acestor speculaţii şi a apelat spiritul. A doua zi, a fost găsită zăcând în uşa băii, cu un cuţit înfipt adânc în spate.
O tânără franţuzoaică a încercat şi ea efectele chemării, dar apariţia din oglindă a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-şi un picior.
Din folclor, la universitate
bloody mary 2Se spune că, acum aproape o sută de ani, o femeie numită Mary a avut un accident teribil. A decedat în urma hemoragiei rănilor care au desfigurat-o, ultima imagine a feţei sale obligând-o la chinuri veşnice. De atunci, spiritul ei diabolic bântuie mai ales în lumea oglinzilor, dorind să-i îngrozească pe toţi cei care sunt în viaţă. Prezenţa fantomatică a lui Bloody Mary a fost atât de luată în serios încât, în 1978, folclorista Janet Langlois a scris un eseu despre acest spirit, bazându-se şi pe datele furnizate de elevii unei şcoli catolice despre fantoma unei femei despre care învăţaseră la cursuri, numită Mary Whales.
Legenda urbană, având-o ca protagonistă pe Bloody Mary, constituie şi obiectul de studiu principal al mai multor cursuri din universităţile americane, reprezentând nu doar un crâmpei din istoria cultă a SUA, ci şi puterea superstiţiilor care rezistă şi în prezent pe pământ american.
Cine a fost Bloody Mary?
Unii specialişti în paranormal spun că Bloody Mary ar fi de fapt chiar Fecioara Maria, care vine în persoană să-i avertizeze pe profani că nu este bine să se joace cu numele ei sau al Fiului său, Iisus Hristos. Dar câţiva o văd ca fiind chiar una dintre reginele Angliei, de a cărei domnie sunt legate mai multe crime, la Curte.
Alţi istorici sunt de părere că spiritul aparţine unei vrăjitoare arse de vie de nişte săteni englezi, acum câteva veacuri, şi care se răzbună pe „apelant" de fiecare dată când numele ei este rostit în deşert. O altă variantă, mai recentă, spune că fantoma este cea a unei femei decedate împreună cu fiul ei în urma unui accident de automobil, provocat de un şofer neatent, care le-a lovit maşina. Şoferiţa moartă a decis să bântuie pe veci oglinzile celor agresivi în trafic, pentru a se răzbuna pe conducătorul auto care a ucis-o pe ea şi pe copilul ei.