Http://www.lauraadamache.ro/2008/07/prajitura-rapide-cu-mere.html
E cea mai buna reteta :x
pofta buna :x
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g faina
120 g unt
1/2 pahar apa
1 praf de sare
Pentru compozitie:
6 mere mari
4 linguri zahar pudra
50 g unt
Mod de preparare
Puneti faina intr-un castron, faceti o adancitura in mijloc in care puneti untul, sarea si apa.
Framantati bine si strangeti aluatul ca o minge.
Pudrati cu zahar pudra un servetel, puneti mingea de aluat in el si introduceti in frigider pentru 2 ore.
Ungeti o tava cu unt si intindeti aluatul cu sucitorul pe toata tava apoi intepati cu furculita.
Curatati merele, taiati-le in doua, scoateti mijlocul si taiati in felii foarte subtiri, apoi aranjati una peste alta pe foaia de aluat.
Pudrati merele cu zahar, puneti peste ele bucatile de unt si introduceti tava in cuptorul bine incalzit sa se coaca.
Ingrediente:
100 g unt sau margarina
100 ml ulei
350 g zahar
250 g faina
150 ml lapte
1 pachet praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
3 mere medii
Preparare:
In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina, careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.
Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.
Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem cotorul, scobindu-le. Le taiem in felii de cca 1, 5 cm.
Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.
Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas, apoi adaugam 100 ml ulei, 150 ml lapte si o esenta.(eu am folosit rom)
Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt.
Mixam bine si turnam peste mere.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute, depinde putin de cuptorul dvs.
Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus.
Sa aveti pofta!
Are un parfum atat de placut si delicat, tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa, iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.
Ingrediente:
- 5 oua mari
- 1 cana de zahar + 200 gr de zahar
- 1 cana de ulei
- 11-12 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie sau zahar vanilat dupa gust
- 1 kg de mere
- scortisoara dupa gust (1-2 linguri)
- 5 linguri de pesmet + 3 linguri de pesmet
- unt si faina pentru uns tava
Frecam ouale intregi cu 1 cana de zahar, pana se omogenizeaza. Punem apoi uleiul si omogenizam, la final punem treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, mixand constant pana cand avem o compozitie bine legata. Vanilam dupa gust.
Separat, pregatim merele: le curatam, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem intr-un tifon sau o sita pentru excesul de suc. Apoi le amestecam cu 200 gr de zahar, 5 linguri de pesmet si scortisoara dupa gust.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Turnam in tava 1/2 din aluat si pudram bine cu pesmet. Punem merele, le nivelam si turnam al doilea strat de aluat. Prajitura se coace in cuptorul incins la 180 de grade, pana trece testul scobitorii si creste frumos. E gata cand e putin rumena, adica la aproximativ o ora dupa ce am introdus-o in cuptor. O pudram cu zahar vanilat sau simplu si asta e!
funda?
crush19 întreabă:
Printzesik întreabă: