Întrebare recomandată | Criss_Cristina_1998_zazo a întrebat:

Heii TPU. Doresc şi eu ajutor. Am niste pulpe si nu ştiu ce să fac cu ele. Mă ajutați cu o rețetă uşoară si gustoasă. Mulțumesc frumos.

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ma poti invita pe mine la cina, ca de acum s-a facut de cina si inainte gatim ceva impreuna, sau ai bine zis iti gatesc eu.
Doar pulpe ai? Poti face o friptura si o salata de vara din cruditati.Preferata mea este salata simpla cu rosii, castraveti, salata putina ceapa, ardei gras peste care adaugi putin otet si putin ulei.
Mai simplu de atat nu stiu ce sa-ti recomand.

NOname
| NOname a răspuns:

Te duci te speli, te epilezi, iei cuţitul şi ţi le tai frumos. Apoi, în cărucior cu rotile, începi să le baţi, să le freci, să le condimentezi, tai ceapa, nişte roşii, nişte morcovi şi bagi totul la cuptor. Când se face o crustă crocantă, îţi scoţi pulpele din cuptor şi... poftă bună!batting eyelashes

| Fatamuntilor a răspuns:

Chiar mai multe.
Dupa ce au fost spalate, oparite, le fierbi ca supa.Anume pui un morcov,curatat,o ceapa intreaga, spala, dar cu coaja, da culoare. Cand pulpele sunt aproape patrunse, le scoti, strecori supa tai morcovul rondele, ceapa o arunci.Continui fierberea, pui putin delicat.Fie faci galuste e gris, fie pui taitei de casa. Pulpele le condimenezi cu sare piper, si le prajesti in ulei incinspe ambele parti.In uleiul ramas, mai pui putin prajesti ciuperci.Asta e garnitura.Merge foarte bine cu usturoi mujdei, se potriveste si la pulpe si la ciuperci.

Sau tai 2-3 cepe mai mari, le calesti in ulei.Adaugi un morcov mare ras, pasta de ardei si de rosii. Lasi sosul ala sa fiarba cam 7 minute adaugi pulpele spalate, cateva boabe de piper, foi de dafin, sare, precum si putina apa.Lasi sa fiarba pana pulpele sunt patrunse. Daca nu folosesti o oala sub presiune va trebui sa adaugi mereu apa. Nu trebuie sa fiarba in apa, mai degraba in acel sos.Merge cu mamaliguta.
Gratar. Spalale, crestate, puse pe gratarul incins duapa ce au fost condimentate corespunzator!