O idee foarte frumoasă!
Pt călătoria în străinătate, poate ar fi bine să meargă și un părinte.
Plus că ar fi bine sa fii fluent sau aproape fluent in Engleza.
Salut! Știu ca ar fi mai bine cu un părinte, dar ei nu prea au timpul necesar. În legătură cu engleza nu e problema, ma descurc foarte bine și în cazul în care ajung anul acesta în alta tara o sa încerc dinainte sa invat câteva fraze în limba nativa.
Nu vreau sa îți tai elanul. E bine sa mergi cu cineva sau cu un grup.
In facultate am mers cu o asociație studențească. E altceva când ai programul gata făcut, te duc gazdele sa îți prezinte orașul și obiectivele turistice.
Sper sa îți convingi gașca să meargă cu tine.
O sa țin cont de sfat! Apropo, a trecut mult timp de când ai fost? Poți sa îmi zici cum sta treaba cu trenul? Adică, primești un bilet special sau cum?
Am mers cu avionul. A fost singurul meu cost.
Gazdele s-au ocupat de tot: transport (tren, bus, mașini), cazare, mâncare, intrări muzee, cluburi etc
Buna idee. Ai o fereastra scurta cand te poti plimba singur sau cu un prieten. Inca ai carnetul vizat dar esti major si te poti caza fara parinti, oriunde. Foloseste vara asta la maxim. Da, cu trenul vei merge gratis.
In alte tari poti merge si in verile viitoare. Sunt programe de calatorii ieftine prin Europa pentru tinerii sub 26 de ani. Dar nu stiu daca acele programe includ si cazarea. Exista insa hosteluri (mai multi intr-o camera) foarte ieftine.
Vezi că este ceva program pentru tinerii proaspăt majori. De a călători în Europa cu trenul.
Https://youth.europa.eu/discovereu_ro
Pot forma grupuri de 5.
Înscrierile se fac primăvara și toamna.
Nu mai știu toate detaliile dar se poate căuta. Dar se pot afla. Oricine o idee super buna. Și te poți distra și călătorii.
Mersi mult de tot! Chiar m-am înscris înainte de Paști. O să mă anunțe pe la sfârșitul lunii mai dacă am fost acceptat. Le-am spus și unor prieteni, însă nu își doresc. Totuși privesc chestia asta ca pe o oportunitate de a socializa cu alți oameni( sunt mai timid de fel)
OanaVasilov întreabă: