anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Help me! [-o<

oxid de calciu + apa rezulta...

ce rezulta exact ca mie imi iese : CaO + H2o = CaO + H2o thinking si e gresit.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
| IrinaAndreea a răspuns:

Din ce-mi amintesc eu de la chimie, CaO + 2H2O -> Ca(OH)2 :d

| Jadis a răspuns:

Ca (OH)2 100% bine

| Biscotte a răspuns:

Mi se pare ca rezulta (CaOH)2

| Dizzy a răspuns:

Ca(OH)2 + H2. cerd:-s

Nu mai tin bine mintehee hee.
Sper ca te-am ajutat.:*

| pitesti a răspuns:

Ca (oh)2

P. S. Cica nu am voie sa scriu cu majuscule l-)

| AlinaHoran a răspuns:

Cao+h2o=ca(oh) (indice 2) [adica rezulta varul stinslaughing ]
2
funda?big grinbig grin

apropo... ce clasa esti? Eu am trecut a 8-a:X

Imi pare rau dar la formule nu am putut sa scriu cu majuscule ca nu imi da voie sit-ul big grin

| inginer a răspuns:

Trebuie sa pui 2 molecule de apa:
CaO + 2H2O --> Ca(OH)2 (hidroxid de calciu)

| cosminbacau a răspuns:

- oxidul de calciu si dioxidul de carbon se obtin prin descompunerea termica a calcarului (piatra de var). Componentul principal al calcarului este CaCO3. Oxidul de calciu -; varul nestins -; are intrebuintari in constructii, in agricultura (la neutralizarea solurilor care sunt prea acide si in care nu s-ar putea dezvolta bine plantele); la fabricarea amoniacului, clorurii de var, azotatului de calciu, carbidului; la purificarea sucului zaharat in fabricile de zahar; in tabacarie; in industria metalurgica (fabricarea fontei); in industria sticlei etc.
Calcinarea carbonatului de calciu (a pietrei de var), amestecat cu cabune, se realizeaza industrial in cuptoare verticale. Oxidul de calciu reactioneaza cu apa, cu degajare de caldura (stingerea varului), formand hidroxid de calciu (var stins):
CaO + H2O = Ca(OH)2
La cald se combina cu oxizi, cu formare de saruri. Se intrebu inteaza la fabricarea varului stins, a carburii de calciu, ca agent bazic in metalurgie. Ai avut dreptate ca ai gresit. Bafta la teme.

| dedeuh a răspuns:

Deci CaO+H2O=Ca(OH)2 poate imi dai si funditalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rezultatul: CaO+H2o=Ca(OH)2 (valenta 2) adica hidroxid de calciu.