| Elyxx a întrebat:

Hey! am si eu o intrebare.imi trebuie repedee o reteta de crema pentru tort... una simpla de ciocolata plss:*

fuditsa:*

Răspuns Câştigător
| Rihanna18 a răspuns:

CREMA PENTRU TORT:

-500 ml lapte
-10 linguri rase de zahar
-2 budinci Dr. Oetker de ciocolata(vanilie, frisca, etc)
-500 ml frisca lichida batuta foarte bine (orice frisca pentru. a se intari, inainte de a o bate se pun 2-3 picaturi de zeama de lamaie, deci nu punem intaritor de frisca)

Din ingredientele de mai sus se face o budinca(in afara de frisca), budinca ce nu se fierbe decat foarte putin(cand a inceput sa se ingroase se ia de pe foc). Se lasa la racit, dar nu de tot si se incorporeaza treptat in frisca gata batuta(se amesteca cu mixerul). Daca vi se pare ca e prea multa budinca nu o puneti pe toata, crema trebuie sa ramana tare, nu are voie sa fie moale.

Ingrediente
unt 400 g
lapte 100 ml
zeamă de lămâie 30 ml
cacao 100 g
zahăr 350 g
ouă 4
Mod de preparare
Se formează o compoziţie din: zahăr, lapte, cacao, ouă, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă.

Se lasă la răcit. Untul se alifiază, se adaugă esenţă de rom, zeama de lămâie şi se amestecă cu crema obţinută.

Alta reteta:
Această cremă se poate folosi la umplerea blatului de tort sau la umplerea diferitelor prăjituri.

Sperăm să vă iasă un tort excelent!

Alta reteta:Ingrediente:
½ l lapte, 250 g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt

Mod de preparare: ¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.

Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.

Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort

funda?

5 răspunsuri:
| T a răspuns:

Ingrediente

* unt 400 g
* lapte 100 ml
* zeamă de lămâie 30 ml
* cacao 100 g
* zahăr 350 g
* ouă 4

Mod de preparare
Se formează o compoziţie din: zahăr, lapte, cacao, ouă, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă.

Se lasă la răcit. Untul se alifiază, se adaugă esenţă de rom, zeama de lămâie şi se amestecă cu crema obţinută.

Această cremă se poate folosi la umplerea blatului de tort sau la umplerea diferitelor prăjituri.

| BoRnY a răspuns:

Salut! Poti cumpara Creme Ole cu aroma de ciocolata este superb. Fundita?

| Tokha a răspuns:

Trebuia sa pui aceasta intrebare la Gastronomie, fetito.Ai de la mine spam pentru ca nu se trec asemenea intrebari aici.

| claudia_7744 a răspuns:

Pai ia si u o crema de ciocolata si trufe de la Dr. Oetker si se face super simplu so repedetonguepui acolo 200 g de lapte so crema si amesteci cu mixeru :p

succes:*