Deoarece ai doar 12 ani, nu iti trebuie mare lucru. Daca dormiti acolo, ia-ti haine de schimb normal, ia-ti o sticla de apa pentru drum, o gustare pentru drum, telefonul ( daca nu ai cerele parintilor pentru a putea conversa cu ei ), daca te lasa parintii aparatul foto ( dar nu stiu daca te lasa, pe multi nu ii lasa pentru ca le este teama sa nu il pierdem pentru ca suntem mici si na, de exemplu pe mine nu ma lasa sa iau aparatul ), ia-ti daca vrei sa te joci cu colegii/colegele ( daca mergi cu clasa ) carti de joc, o carte de ghicitori, o carte de citit cu povesti basme etc, poti sa iti mai iei si niste bani de buzunar ( dar nu tare multi ca-i pierzi ), daca ai joculete de astea micute ia-ti ca sa nu te plictisesti de satea gen tamagotchi micute. ia-ti castile sa asculti muzica la tel saua daca ai ia ti mp 3, sau mp4. ia-ti un carnetel in care sa iti notezi ce ai vazut si daca ti-au placut + un pix totusi sa ai cu ce scrie ...si cred ca, cam atat. nu mai am idei deocamdata sa te distrezi in excursiee :*
Nuai mentionat varsta. Daca esti intre 7-13 ani, si dureaza vreo 3 zile, i-ati doar un rucsac cu:apa, cateva fructe daca vrei, haine de schimb...si nu prea multe daca mananci acolo. Daca dureaza mult, i-ati aceleasi lucruri, si scuze ca nu am mentionat, daca va cazati la un hotel, sau villa si i-ati haine de schimb.
Pai.in primul rand. o listya cu bancuri, povesti de groaza etc si un pachet de carti pentru drum. eventual si o punga, nije casti si mp3 sau telu, aparat foto, reviste de barfe, daca sti fan carti. ia-ti si una, farduri, si cam atat, mancare! mancare moooolta si ceva de ros :d. sper ca iau fundita!