| Vichtory a întrebat:

Hey, dati-mi niste retete de salate din legume fierte cu sardine, mazare, ceapa ceva... celei mai reusite ii dau funda... la restul voturi.

2 răspunsuri:
| Crazyeo a răspuns:

Ingrediente:

foi de placinta,
400 g amestec de legume mexicane (congelate),
3-4 ciuperci,
1 ceapa,
sare,
piper,
2 lingurite chimen.
Preparare:

Foile de placinta trebuiesc decongelate lent. (le scoateti de cu seara din congelator, pentru a doua zi).
Si legumele mexicane trebuiesc decongelate, dar nu este nevoie de asa mult timp.
Le scoatem din congelator si le punem in apa rece pentru 10-15 minute, dupa care se pun la scurs.

Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ciupercile se spala foarte bine de pamant si se taie cubulete.

Calim ceapa in 3 linguri de ulei, cand e gata adaugam ciupercile si mai lasam 3 minute.
Dupa care adaugam amestecul de legume mexicane si mai lasam 10 minute, amestecand din cand in cand.
Condimentam cu sare, piper si 1 lingurita de chimen.

Se ia cate o foaie de aluat, se unge cu ulei, se impacheteaza in 3 (sa avem o fasie lunga).
Punem cate o lingura din compozitia de legume in coltul stang, acoperim cu coltul drept, si rulam astfel pana la capatul benzii.
Facem acelasi lucru si cu restul foilor (eu am avut parte de 16 de data asta).
Se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Le ungem si pe ele cu ulei si le presaram cu chimen.
Le dam la cuptor pentru 20- 30 minute pana se rumenesc un pic deasupra.

Bon Appetit!

Ingrediente:

100g cous cous
100ml apa
3 rosii
1 ardei gras verde
2 castraveti verzi
1 legatura patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
zeama de lamaie dupa gust
2 linguri ulei de masline
Preparare:

Intr-un castron mai mare se pune 100g cous cous din cel prefiert(de la Divella, se gaseste in comert). Separat se pune apa la fietr cu putina sare(1ooml),cand a dat in clocot se toarna peste cous cous, se acopera castronul cu un capac si se lasa sa stea 5 minute pana se absoarbe apa.Intre timp se spala legunele, castravetii se curata de coaja si srdeiul de cotor si seminte si se toaca totul cubulete.Se adauga peste cous cousul racit, se condimenteaza dupa gust.

Ingrediente:

o sfecla rosie fiarta, 5 cartofi fierti, 1 morcov fiert, o mana de mazare din conserva sau congelata si fiarta, 1 castravete si un gogosar in otet, 2 oua fierte, o ceapa (rosie), ulei, cateva masline, otet si sare dupa gust.
Preparare:

Sa trecem la treaba:
Taiem legumele fierte in felii, le asezam alternativ, in cerc, pe un platou; presaram mazarea si ceapa taiata felii, turnam o parte din sosul vinegreta. Ornam cu oua felii, castraveti si goosari murati; turnam restul de sos.
Lasam la rece o ora.
A doua varianta:
taiem legumele cuburi - mai mari decat la slaata boeuf -, amestecam totul si servim in portii individuale, in cosulete de salata verde.


Ingrediente :





Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli, cateva buchetele de conopida, cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar, sare, piper, maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat.

Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.





Mod de preparare:







Am spalat bine fasolea verde,buchetelele de conopida si de broccoli,morcovul si verdeata. Legumele se pot fierbe in apa cu sare si putin otet sau se pot fierbe la aburi. Dupa fierbere se clatesc cu apa rece pentru a-si pastra prospetimea si se lasa putin in strecuratoare la scurs.





Fasolea verde se taie cubulete,buchetelele de conopida si de broccoli se taie in bucati mai micute,verdeata se toaca marunt, se condimenteaza, se sareaza si se amesteca cu maioneza dupa gust.Se orneaza cu morcov fiert...

FUNDA? Sau mai vrei?