| AquagirlDiana a întrebat:

As vrea sa ma apuc de fotografie, ceva mai serios, dar nu stiu de unde pot sa incep. Am o camera, a luat-o tata acum cativa ani (5-6, nu mai stiu exact, poate chiar 7, in orice caz merge bine) Fujifilm cu obiectiv de zoom x10 si ceva scrie pe ea cu 7, 1 megapixeli (mi se pare cam putin, dar in fine)...si cam atat stiu sa spun.Mie tata mi-a spus ca e semi-profesional si ca are o carte cu instructiuni si cum se fac poze oaptea etc, dar nu o mai gaseste, si deci. cum as putea sa invat ceva, cum sa o folosesc?

Răspuns Câştigător
| Agnieszka a răspuns:

In primul rand trebuie sa iti cunosti aparatul, sa stii fiecare setare ce face. In al doilea rand experimenteaza pe manual - asa inveti sa iti setezi aparatul.

Nu conteaza ce aparat ai, atata timp cat stii sa il folosesti. Ia-o incet cu peisaje, fotojurnalism, portrete. Incearca sa privesti in perspectiva.
Eu am avut aparat foto de 6 megapixeli si am lucrat excelent cu el. De fapt lentila conteaza mai mult decat aparatul, iar in cazul tau, este perfect la inceput. Nici nu iti trebuie mai mult.

Succes!

6 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Uita-te bine la tipul camerei si cauta manualul de intrebuintare pe site-ul lor. Il descarci de acolo si e mult mai usor sa inveti sa o folosesti asa. Daca nu reusesti, roaga pe cineva care se pricepe la fotografie sa te ajute. Poti invata si singura, dar dureaza mai mult si iti pot "scapa" multe, daca esti novice... macar cu setarile principale pentru fotografia in mod manual ar fi bine sa te ajute cineva. Bafta!

| AnaSuricata a răspuns:

Mai intai incearca toate setarile si vezi care se vede mai bine, fa poze la natura, persoane si mai vezi tu.

| GabytzuXxXx a răspuns:

Este foarte usor...Desi 7.1 mp este cam putin, camerele Fujifilm sunt de calitate..Trebuie doar sa tii apasat pe buton pana se face fotografia. Daca vrei sa faci poze noaptea intri un meniu si dai pe mod nocturn. Acum depinde de model laughing

| AquagirlDiana explică (pentru GabytzuXxXx):

Sa stii ca eu credeam ca trebuie scoasa bateria ca sa faca poza. rolling eyes, si la facut poze noaptea, nu doar setez pe mod nocturn, pentru ca nu il are unde sunt si celelalte, si e mai compicat, si oricum stiu ca asta trebuie facut...

| kassikdoriftar a răspuns:

Nu te lua dupa megapixeli, sunt camere la 200 ron care au 16 megapixeli, si camere profesionale la 2000 ron care au 12 megapixeli.Pai cum inveti, e simplu. Iei camera si faci poze,te uiti in jur ce ti se pare interesant il pozezi. faci mai multe cadre sa ai de unde alege,in timp tot facand poze, te obisnuiesti si cu aparatul cu mod-urile lui etc.
Incearca sa pozezi flori, oameni, peisaje, munti, paduri. orice. happy

| Fabian_Vanessa_1993 a răspuns:

Buna! Eu spun mai intai sa iti iei un aparat de fotografiat mai performant ( nu 7.1 megapixeli) daca vrei sa te apuci serios cumpara-ti unul Nikon sau Canon cu obiectiv. Sunt cele mai bune si cele mai scumpe... Eu nu vreau sa merg pe fotografie ...de aceea am unul digital.dar are 14 megapixeli..si tot aiurea se vede..eu zic sa iti iei altul ca (virgula) cu aparatul asta nu vei face nimic :* Succes smugD