PRAJITURA DELICIU
300 g nuca prajita si tocata, se pune in tava tapetata si unsa;
300 g Crema Nuttella;
500 ml frisca
Blatul:
7 albusuri, 200 gr zahăr, 2 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 2 linguri făină. Se toarnă pestenucă si se coace. Se scoate de la cuptor si se întoarce invers, iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (seunge cât este caldă),
Crema:
7 gălbenusuri, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. Când este rece se amestecă cu500 ml friscă bătută.
Blat:
se bat bine albusurile, se adauga usaor si restul ingredientelor,
Se toarnă pestenucă si se coace. Se scoate de la cuptor si se întoarce invers, iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă),
crema : se fierb toate ingredienmtele pe aburi. Când este rece se amestecă cu 500 ml friscă bătută.
Aranjare:
Jumătate din cremă se pune peste Nutella, se pune un rând de biscuiti muiati în cafea naturală bineîndulcită si peste biscuiti restul de cremă.
Deasupra se pudrează cu Capucino.
PRAJITURA KRANT
blat:5 oua, 5 LG zahar, 5 LG faina.
crema:200 g margarina rama, 150 g zahar pudra, 100 g nuci pisate, 150 g zahar ars caramel(krant).
frisca.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga faina si apoi albusurile spuma.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor sa se coaca.
Pt crema se freaca margarina cu zaharul pudra, se amesteca cu nucile pisate si zahar ars caramel.Cand aluatul este copt se scoate din tava, se pune pe un servet ud si se ruleaza.Se lasa rulat sa se raceasca, apoi se unge cu crema si se ruleaza.Deasupra se pune crema si se presara nuci si zahar ars pisat.Se imbraca in frisca.
MASCOTA
Blat:
5 oua
200 gr zahar
2 LG cacao
8 LG faina
5 LG apa
3 LG ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
spuam:
6 albusuri
200 gr zahar
3 pliculete zahar vanilat
Crema:
6 galbenusuri
200 gr zahar pudra
50 ml lapte
4 pliculete zahar vanilat
250 gr margarina rama
Glazura:
2 ciocolate cu lapte
50 ml frisca lichida
Spuma:
se bate albusul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine tare
Blat:
albusurile cu apa se bat spuma tare, treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se bat cu ulei si se adauga peste compozitia de albus, se pune faina, cacaoa si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se introduce la cuptor.Cu 10 min inainte de a fi copt blatul se scoate tava din cuptor si se pune spuma de albus peste balt, se mai introduce la cuptor pentru inca 10 min.
Crema:
galbenusurile cu zaharul, laptele si zaharul vanilat se amestega si se pun pe bain-Marie, se bate pana devine groasa ca o smantana, se lasa la racit, margarina se mixeaza si se adauga peste crema rece. Crema obtinuta se niveleaza peste blatul cu albusul rece. Peste crema se intinde usor o glazura de ciocolata.
Glazura:
ciocolata se amesteca cu frisca lichida pe bain-Marie
Buna! uite aici o reteta de prajitura foarte gustoasa.
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-cu-crema-de-lamaie-p1161.html
Http://www.delicatesa.ro/retete/deserturi/prajitura-cu-caramel-2406
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura snikers-20758.html.FUNDA te rog frumos din suflet.
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-usoara.html
http://www.lalena.ro/34-reteta-Prajitura-cu-mere.html
http://www.haisagatim.ro/2009/04/prajitura-rapida-cu-crema-si-fructe.html
http://www.dedicatfemeilor.ro/2012/05/tort-delicios-festiv/
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://www.copilul.ro/......a8790.html
http://www.acasa.ro/deserturi-de-vara
http://delly.garbo.ro/......ructe.html
------ întreabă: