| beauty99 a întrebat:

salut, am inceput sa fac poze, sunt incepatoare si fotografiez doar lucruri. Imi trebuie o programa de modificat poze profesionala si sa fie usor de de descarcat de pe net si de inteles...DAU FUNDA!

7 răspunsuri:
| Green007 a răspuns:

Un program profesioniste este Adobe photoshop cs3 cs4 cs5 si din cate am inteles a iesit si cs6 e simplu de utilizat sunt multe tutoriale pe net succes

| IonutAxi a răspuns:

Cel mai bun pentru asa ceva este PhotoShop. Descarca-l de pe google.Se foloseste destul de usor si este foarte bun.

| foxsilver a răspuns:

Photoshop este foarte folosit in prelucrarea de imagini, atat pentru profesionisti cat si pentru amatori, si cu siguranta il vei gasi pe h33t.com

| pure9 a răspuns:

Pai cam cel mai folosit este Photoshop dar recomand si Adobe Photoshop Light Room care pentru reglarea luminilor si a contrastului este super happy

| atoatestiitoarea a răspuns:

Nu ai nevoie sa cumperi photoshop, exista ceva si mai extraordinar, un photoshop online absolut gratuit
http://pixlr.com/editor/
iar daca vrei lectii de folosire, imi trimiti mesaj si iti pot explica pe messenger cum sa faci trucaje sa adaugi o floare sau sa schimbi culorile

| spxinsane a răspuns:

Salut,

Programe de edita poze care merita sunt 2 (GIMP si Adobe Photoshop + Adobe Lightroom).

GIMP este un program asemanator cu Adobe PS, gasesti mai multe tutoriale cum sa il folosesti dar in mare parte cel mai important lucru este ca acesta este GRATUIT.
Daca vrei s ail downloadezi ai aici linkul-ul:
http://www.gimp.org/downloads/

Adobe Photoshop este cel mai complex si mai performat program pentru asa ceva. Dureaza ani de zile pana il stapanesti la un nicel destul de mediu (nu ma refer la runcat 2-3 stelute si contraste aiurea pe poze sau ciudatenii de fecte gen vintage ci la retusari serioase, modificarea subiectului, schimbarea corecta a perspectivii si multe altele).
Partea nasoala este ca nu este gratis si costa pe la undeva la 700€.
Poti descarca o versiune de proba pentru 7 zile de pe site-ul firmei Adobe (www.adobe.com).

Adobe Lightroom nu este nici el gratis.
Acesta se foloseste mai mult pentru gestiunea si sortarea imaginilor (rating/stelute/stegulete/note) si a unor retusuri minore de lumina/efecte/contraste si cel mai folositor este ca poti faci batch processing (procesare in volum mare a pozelor daca vrei acceleasi efecte/retusari ca pe alte poze).

Alt soft asemanator cu Lightroom este ACDSee Pro (si acesta costa ceva banuti).

O zi placuta si lumina buna la pozat.

| spxinsane a răspuns:

Oricum daca acum ai inceput in lumea fotografiei iti sugerez sa te documentezi mult mai mult pe partea asta si sa lasi retusatu/modificatu pana dupa ce inveti sa faci fotografii bine gandite/realizate.

Succes