| UserName450 a întrebat:

Sambata asta ma duc la un concert din Romania. Dar nu sunt sigur daca voi sta mult, caci muzica e foarte tare la volum. Cati decibeli are concertul si in cat timp apar problemele.

2 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Cine poate şti câţi decibeli! Nu vei avea mari probleme, dacă stai în faţă de tot vei avea gen o presiune în urechi până a doua zi, dar nu cine ştie ce.Mai depinde şi dacă eşti obişnuit/ă cu bubuiala.

| anamariarot a răspuns:

In jur de 120 de decibeli sunt la un concert rock(care e ceva mai zgomotos fata de unul de muzica pop, de exemplu), iar cel mai intens zgomot pe care il poate suporta urechea umana, adica fara sa se sparga timpanele, e in jurul a 160 de decibeli, deci o diferenta enorma, pentru ca decibelul e calculat logaritmic.
Daca zgomotul e sub pragul "critic", problemele apar daca stai timp indelungat expus la acel zgomot. Un concert e ok, nu poti avea probleme grave, pentru ca organizatorii nu au voie sa treaca de o anumita bariera. Eu am avut o vajaiala in urechi dupa un concert, dar in cateva ore mi-a trecut. La fel ca musicfan, iti recomand si eu sa nu stai prea aproape de boxe