Daca ai pe cineva cu tine il poti ruga sa te ajute in caz ca e pericol de inec.Inotul normal, pe care toata lumeail face la mare e instinct pur.Trebuie doar sa reusesti sa te tii deasupra apei si apoi sa incepi sa iti gasesti stilul de inot(broasca, ca la olimpiada).Eu asa am invatat.Nu-ti va lua mult si in plus te vei distra cu siguranta. Distractie placuta
Uita-te aici poate te va ajuta:>
http://www.youtube.com/user/northtexasswimming#p/u
Eu am fost al lectii de inot.As fi vrut sa continui deoarece aveam viteza si mereu la aceste ture de bazin eram pe locul 1 sau 2.Bine-inteles eram pe la inceput, dar imi placea.Cea mai mare tampenie pe care o vad la oamenii care au invatat singuri sa inoate este:ca inoata cu capul scos din apa.Nu poti inota astfel! Trebuie ca fata sa fie in apa pentru ca coloana sa stea dreapta si sa pluteasca. Picioarele ca niste lopeti trebuie sa fie drepte, fundul sa pluteasca, plamanii umpluti cu aer si mainile, ei bine depinde de stilul de inot... Daca esti o fire mai sperioasa iti va trebui un antrenor care sa te motiveze.De exemplu mie mi-a fost frica sa sar de pe marginea piscinei:si nici acum nu stiu cu am facut-o. Efectiv antrenorul m-a ajutat.
Poti invata si singura! Dar depinde cum e marea ( dulbure sau linistita ). Sa nu fie dulbure ca vin valuri foarte mari si ai sanse sa nu mai mergi acas.
Este foarte greu sa inoti la mare mai ales daca nu stii. Ar fi bine sa exersezi intr-un lac sau la strand inainte sa mergi.
Nu învăţa în apă sărată, că înveţi degeaba.
Învaţă în apă dulce, oar când intri în mare, ţi se va părea o joacă înotul.