Jules Verne-Copiii căpitanului Grant, Uimitoarea aventură a misiunii Barsac, Doi ani de vacanţă, 5 săptămâni în balon, 20. 000 de leghe sub mări, Insula misterioasă, Radu Tudoran-Toate pânzele sus, Wilkie Collins-Piatra lunii, RL Stevenson-Comoara din insulă, Secretul epavei, Valentin Gustav-Insula robilor, Hector Malot-Singur pe lume, Charles Dickens-David Copperfield, Rudyard Kipling-Kim, Karl May-Winnetou, Old Surehand, Comoara din lacul de argint, Testamentul incaşului, Fenimore Cooper-Ultimul mohican, Mayne Reid-Călăreţul fără cap, Mark Twain-Aventurile lui Tom Sawyer, Aventurile lui Huckleberry Finn, Prinţ şi cerşetor, Ioan Dan-Cavalerii, Taina cavalerilor, Cavalerii ordinului Basarab, Curierul secret, Jonathan Swift-Călătoriile lui Gulliver, Daniel Defoe-Robinson Crusoe, Michael Ende -Poveste fără sfârşit, Harriet Beecher-Stowe-Coliba unchiului Tom, Victor Hugo-Oamenii mării, Mizerabilii, Eugene Sue-Misterele Parisului, Al. Dumas-Cei trei muşchetari, După 20 de ani, Cei patruzeci şi cinci, Doamna de Monsoreau, Regina Margot, Paul Feval-Cocoşatul, Paul Feval-fiul-Fiul lui d´Artagnan, Teophile Gautiere-Căpitanul Fracasse, Maurice Druon-Regii blestemaţi, Michel Zevaco-Cavalerii Pardaillan, Fausta, Fausta învinsă, Epopeea dragostei, Pardaillan şi Fausta, H G Welles-Omul invizibil, Orson Scott Card-Jocul lui Ender, CS Lewis -Cronicile din Narnia, Caroline Pitcher-Prăjitura de la ora 11, Băiatul şaman, Anna Dale -Şoptindu-le vrăjitoarelor, Gary Kilworth-Attica, Katherine Paterson-Punte spre Terabithia, Carl Hiaasen-Bufniţa, Louis Sachar-Secretul din Lacul Verde, Angie Sage-seria Septimus Heap, Sophie Audoin-Mamikonian-seria Tara Duncan, E Rose Sabin-seria Şcoala de vrăjitorie, V M Jones-seria Karazan, PC Cast-seria Casa Nopţii, Melissa Marr-Fascinaţie, Richelle Mead-Academia vampirilor, LJ Smith-Jurnalele vampirilor, Anne Brashares-seria Pantalonii călători, Nancy Farmer-Marea trolilor, Casa Scorpionului, Katherine Roberts-seria celor 7 minuni(Prădarea marii piramide, Întâmplări din Babilon, Blestemul din Olimpya, Mausoleul din Halicarnas, etc), Cornelia Funke-Stăpânul hoţilor, Inimă de cerneală
Jules Verne : 20. 000 de leghe sub mări Căpitan la 15 ani
Prinţ şi cerşător
Elevul dima dintr-a 7-a
Shogun
Insula misterioasă
Robinson Crusoe
Harry Potter
I. SlaviciMara
G. Călinescu, Enigma Otiliei
Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război
Lev Tolstoi, Anna Karenina, Război şi pace
Victor Hugo, Mizerabilii
Agatha Christie, Zece negri mititei, Crima de pe Orient Expres
Arthur Conan Doyle, O lume dispărută, Câinele din Baskerville
Karl May, Winnetou, Testamentul incaşului
Vlad Muşatescu, Conan Doi, Extravagantul Conan Doi
Rodica Ojog Braşoveanu, Cianură pentru un surâs, Bună seara, Melania
Candva era la moda harry potter. dar acum e mare nebunie cu seria amurg deci mi se pare cel mai indicat! cel putin pe mine dupa ce am citit toate cartile m-a determinat sa ajung sa citesc cate 2-3 carti pe saptamana :d.
1. orice de jules verne
2.seria celor trei muschetari /dumas
3.cartile junglei / kipling
4.la medeleni / teodoreanu
5.cismigiu & company /grigore bajenaru
6. orice de karl may(winnetou, etc)
7.singur pe lume / malot
8.robinson crusoe / defoe
9.tom sawyer si huck finn / twain
10. mistrele parisului /eugene sue
si lista poate continua!
dar astea pot fi un inceput.
Pai ...Saga Twilight, Codul Wright, Atingerea Mortii: Povestiri Cu Sookie Stackhouse, Academia Vampirilor, A doua vara a pantalonilor calatori...
Am 13 ani şi am citit :
-De la Marc Levy
Şi dacă e adevărat...
Te voi revedea
Unde eşti?
În altă viaţă
-Marin Preda
Moromeţii[ Vol. 1 şi 2 ]
Delirul
Cel mai iubit dintre pământeni [Vol. 1 şi 2]
-Ionel Teodoreanu
Lorelei
Cam atât pentru vârsta mea... zic că celelalte nu sunt pentru vârsta mea...depinde,mie mi-a plăcut ce am citit.