Pentru a face aluatul, se amesteca o cana de faina cu jumatate de cana de sare, apa cat sa se creeze o pasta groasa. Se poate pune si colorant alimentar. Pentru a obtine mai multe culori, se poate imparti aluatul, colorand fiecare parte cu alta culoare.Se pot face diferite forme din aluat, cum ar fi stelute, ingerasi, inimioare, mosi, fundite etc. Formele obtinute se coc in cuptor, se lasa sa se raceasca si se picteaza. Gasesti amanunte la http://www.TPU.ro/......e-craciun/
Oua+faina+ala ( cantitatea la alegere) apoi framanti si bagi la cuptor intr-o tava rotunda sau cum vrei tu sa fie, si ti pana crezi ca aluatul este gata
Te referi la aluatul care ne-a invatat doamna invatatoare sa l facem in clasa patra acela cu apa, sare si faina, il framati ii dai forma potrivita si se intareste. Eu am facut acum vreo 2 ani stelute pentru brad l am vopsit dupa ce s-a intarit aluatul, si acum le mai am
Pai depinde ce la ce il folosesti.La torturi si alte prajituri se foloseste un aluat vascos, un pic mai dens decat o crema.La cozonaci, covrigi si altele se folosete aluatul numit "coca". Coca se face din faina+apa+oua+drojdie.Aluatul pentru torturi se face din apa+oua+praf de copt+faina si cateodata zahar(asta e o reteta pentru un blat de tort:6 oua+250 gr zahar+300 gr faina+10 linguri apa+1 praf de copt).
Eu am bagat coca in cuptor si atunci cand se coace se farama...eu am lasat`o sa se intareasa singura la frigider si a mers