Buna! Si eu am doi perusi pe nume Cipy si Bella.Nici ei nu ma lasa sa pun mana pe ei dar ca sa pot pune mana incearca sa-l atragi cu ce ii place lui:de exlui Cipy ii place sa manance patrunjel). Incearca sa descoperi ce ii place si ademenestel usor-usor cu acel lucru.Acel lucru poate fi si o jucarie(Bellei ii place ursuletul meu de plus).Si daca isi da cu ciocul prin pene nu e nimic...asta inseamna ca se piaptana...papagalii mei fac tot timpul (nici chiar tot timpul)asta.Nu e nimic de ingrijorat.Si cat despre imblanzire arata-i ca ii esti prieten, nu dusman. Daca vrei sa vorbim mai multe adauga-te la prietenii mei.P.SAPAGALII MEI AU 3 ANI.
Asa era si perusul meu cand l-am adus acasa.
Incearca sa-i dai tu mancare.Ai rabdare si asteapta calm pana cand se apropie sa-si ia gustarea. Vorbeste-i calm, frumos incercand sa-i adreseze cam aceleasi cuvinte de fiecare data.Foarte important : Nu-l forta`!
Alt lucru important este sa nu-l obosesti si sa il rasplatesti tot timpul cand face ceva (ceva bun )
Daca e cumva agresiv, stai langa el pana se calmeaza.Asa va observa ca nu rezolva nimic cu asta.
Succes, sper sa-l poti implanzi, avand in vedere ca e putin cam batranel