| KidDuletzu a întrebat:

Hi TPU! Am un perus, de vreo 7 ani, pe nume Cipy :X. As dori s'al imblanzesk dar nu stiu cum! thinking Mentionez, ca daca vreau sa il iau in mana, tremura tot, si ii e frica, plus ca totusi cam fuge. Daca il tin pe deget, fara ca acesta sa vada cusca, si fara sa fac miscari bruste, sta cuminte, si il pot mangaia. Cum am facut o miscare brusca, cum a zburat pe perdea / lustra / toc de la usa. Ce pot face in cazul acesta?!? Mi'as dori ca lui Cipy sa nu'i mai fie frica de mine, si sa stea fara probleme in preajma mea. Funda :X. - PS: acesta in ultima vreme se cam " peneste " ( da cu ciocul prin pene ). are ceva?!/

3 răspunsuri:
| EuNuTu a răspuns:

Cam greu daca are 7 ani.

| Helpeeer a răspuns:

Buna! Si eu am doi perusi pe nume Cipy si Bella.Nici ei nu ma lasa sa pun mana pe ei dar ca sa pot pune mana incearca sa-l atragi cu ce ii place lui:de exsadlui Cipy ii place sa manance patrunjel). Incearca sa descoperi ce ii place si ademenestel usor-usor cu acel lucru.Acel lucru poate fi si o jucarie(Bellei ii place ursuletul meu de plus).Si daca isi da cu ciocul prin pene nu e nimic...asta inseamna ca se piaptana...papagalii mei fac tot timpul (nici chiar tot timpulbig grin)asta.Nu e nimic de ingrijorat.Si cat despre imblanzire arata-i ca ii esti prieten, nu dusman. Daca vrei sa vorbim mai multe adauga-te la prietenii mei.P.StongueAPAGALII MEI AU 3 ANI.

| Stappj a răspuns:

Asa era si perusul meu cand l-am adus acasa.
Incearca sa-i dai tu mancare.Ai rabdare si asteapta calm pana cand se apropie sa-si ia gustarea. Vorbeste-i calm, frumos incercand sa-i adreseze cam aceleasi cuvinte de fiecare data.Foarte important : Nu-l forta`!
Alt lucru important este sa nu-l obosesti si sa il rasplatesti tot timpul cand face ceva (ceva bun )
Daca e cumva agresiv, stai langa el pana se calmeaza.Asa va observa ca nu rezolva nimic cu asta.
Succes, sper sa-l poti implanzi, avand in vedere ca e putin cam batranelwinking