Ecler cu ciocolata si frisca
Ingrediente:
Ecler:
* unt 100 g
* faina 125 g
* jumatate de lingurita cu sare
* oua 4 buc.
* apa 125 ml
Crema de ciocolata:
* o cana cu lapte rece
* trei linguri de zahar
* doua linguri de cacao
* o lingura de faina
* esenta rom
* unt 50 g
* frisca batuta 300 ml
Glazura:
* patru linguri cacao,
* 6 linguri de apa
Modul de preparare:
Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.
Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca.
Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.
Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.
Ingrediente:Tiramisu
* 400 g piscoturi
* crema Mascarpone 250 g
* patru oua
* patru linguri de zahar
* trei cescute de cafea fara zahar
* cacao pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
1. Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
2. Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
3. Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
4. Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
5. Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
6. Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
7. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
8. Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
9. Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
Papanasi
Ingrediente:
* un kg branza de vaci
* faina 0. 4kg
* 4 oua
* zahar 100 g
* bicarbonat
* coaja rasa de lamaie
* gris 100 g
* ulei 200 ml
* smintina 0. 5kg
* zahar pudra 50 g
Baclava
Ingrediente:
* foi de placinta 350 gr.
* miez de nuca 300 gr.
* margarina 200 gr.
* esenta de rom 200 ml
* apa plata 200 ml
* miere 150 gr.
* zahar 250 gr.
* o lingura de praf de scortisoara
* 4 linguri de praf de cocos
Modul de preparare:
1. Macinati nucile in masina de tocat;
2. Impartiti foile in trei parti;
3. Amestecati nucile cu scortisoara;
4. Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;
5. Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;
6. Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;
7. Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;
8. Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;
9. Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;
10. Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;
11. Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;
12. Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;
13. Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;
14. In acest timp, fierbeti apa si zaharul;
15. Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;
16. Stingeti focul si adaugati esenta de rom;
17. Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;
18. Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;
19. Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos
negresa
Ingrediente:
* margarina 250 gr.
* cinci linguri cu cacao
* un pachet praf de copt
* coaja de lamaie
* o cana cu lapte
* zahar 500 gr.
* patru oua
* faina 200 gr.
* ciocolata
* nuci
* rom
Mod de preparare:
Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile – acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa, sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.
Http://ginuca27.blogspot.com/
Gasesti aici tot ce vrei, ai meniul in dreapta si retetele cu imagini dupa fiecare pas, sa nu te incurci :)!
Bafta!