| sy46 a întrebat:

I need help big grin De o saptamana merg la sala de forta, si am inceput mai greu, avand in vedere ca nu eram chiar la 0...De 7 zile febra musculara incontinuu.Prima zi am facut pentru bicepsi, tricepsi, deltoizi, a doua doar pe bicicleta si alergare ca de maini nu am mai putut, iar a doua zi am trecut iar pentru brate.Am luat putina aspirina, am mancat ciocolata inainte si dupa sala, dupa recomandari.Seara de abia pot sa adorm, ma trezesc amortita, etc. Cei care au trecut prin asta.laughing ce pot sa fac sa mai ameliorez durerea? Si la voi a fost la fel?

3 răspunsuri:
| ShaKuri a răspuns:

happy trebuie sa faci pauza cel putin 3 zile pentru fiecare grupa de muschi. muschiul creste prin ruperea fibrelor. si este necesara o periaoda de refacere. de aceea si febrahappy. dupa ce lucrezi de 2-3 ori grupa de muschi. o sa dispara febra.

| peanut a răspuns:

Nu trebuia sa faci bicepsi/tricepsi/umeri iar, trebuie sa ii lasi in pace cel putin 72 de ore. cat despre durere, stai linistit/a, e normal sa dureze mult la inceput. eu credeam ca am paralizat in prima saptamana laughing

| inspiration93 a răspuns:

1. Normal programul de antrenament e de patru ori pe săpentruămână, în weekend şi de obicei miercurea faci pauză
2. Nu repeta aceleaşi exerciţii de mii de ori, fă doar câte 3-4 serii a câte 12, 10, 8, 6 repetări
3. Nu fă exerciţii cu greutăţi mari din prima şi înainte de a te apuca fă o tuşoară încălzire de 5-10 minute.
4. După ce vii de la sală, iei o aspirină tamponată, o linguriţă de zahăr şi faci o baie caldă când îţi masezi zonele lucrate.
5. Mănâncă bine şi bagă nişte vitamine