Interesant Acuma mi-e prea somn sa ma gandesc, dar e clar ca e ceva smecherie. Is curioasa totusi ce e.
Baietii au :2, 3, respectiv 6 ani, pentru ca 32 descompus in factori primi este =2 2 3 3. dar zice in problema ca sunt trei si oricum nu zice ca are gemeni.deci unul are 2 unul are 3 unul are 2x3
funda?
Exista opt posibilitati ca produsul varstelor sa dea 36.
http://i.imgur.com/GNCrT.png
Deoarece Ivan nu poate rezolva problema, stiind produsul si suma celor trei varste, inseamna ca suma este de 13, singura situatie cu mai multe posibilitati.Informatia suplimentara despre fiul cel mai tanar exclude combinatia 2, 2, 9, deoarece ar exista doi fii la fel de mici.
Ramane o singura solutie: 1, 6, 6.
Nimeni nu a dat raspunsul corect, asadar funda nu se va acorda, iar votul folositor(premiul 2) tot nu se va acorda, deoarece nu s-a dat o explicatie corecta.
@GyorgyanaFluturashInoccent, cum sa fie tripleti daca zice in problema ca un fiu este un mezin?
Nu am raspuns la intrebare deoarece, sincer, nu aveam nici o idee.in schimb am urmarit intrebarea pentru ca eram curioasa...nu inteleg de ce te-ai ambalat asa pentru ca ti-am cerut raspunsul corect!