| Wilder a întrebat:

Iata o problema intreresanta. Voi puteti sa o rezolvati?

Doi matematicieni rusi se intalnesc intr-un avion.
"Daca imi aduc bine aminte, ai trei baieti"zice Ivan."Ce varste au azi?"
"Produsul varstelor lor este 36"spune Igor "si suma lor este exact data zilei de azi".
"Imi pare rau, Igor"spune Ivan dupa un minut, "dar inca nu am toate datele necesare".
"Oh, am uitat sa-ti spun ca cel mai mic fiu are parul rosu."
"Acum imi este clar", zice Ivan. "Stiu exact ce varste au fiii tai".

Cum a aflat Ivan varstele copiilor?
Care sunt acestea?

P. S. acolo unde zice ca suma este data zilei de azi, sa nu va ganditi la ziua in care suntem.

Voi premia raspunsul corect SI EXPLICATIA cu o funda si vot folositor.
In caz ca nu se va da raspunsul corect pana pe 31.12, voi da eu raspunsul si fundita nu se va mai acorda.

12 răspunsuri:
| Sofffie a răspuns:

Nu am idee,

Sunt curioasa la raspuns

| Lala20 a răspuns:

Interesant happy Acuma mi-e prea somn sa ma gandesc, dar e clar ca e ceva smecherie. Is curioasa totusi ce e.

| Floricica_3262 a răspuns:

Baietii au :2, 3, respectiv 6 ani, pentru ca 32 descompus in factori primi este =2 2 3 3. dar zice in problema ca sunt trei si oricum nu zice ca are gemeni.deci unul are 2 unul are 3 unul are 2x3

funda?

| xGyAx a răspuns:

Cred ca sunt tripleti! Faci 36:3 si da 12! Inseamna ca toti 3 au 12 ani! SUCCES

| xGyAx a răspuns:

Sa imi spui si mie prin mesaj plzwinking

| Wilder explică:

Inca nu a dat nimeni raspunsul corect.

| Lightmeup a răspuns:

Haideeee! asteptam raspunsul corecthappy

| Wilder explică:

Exista opt posibilitati ca produsul varstelor sa dea 36.

http://i.imgur.com/GNCrT.png

Deoarece Ivan nu poate rezolva problema, stiind produsul si suma celor trei varste, inseamna ca suma este de 13, singura situatie cu mai multe posibilitati.Informatia suplimentara despre fiul cel mai tanar exclude combinatia 2, 2, 9, deoarece ar exista doi fii la fel de mici.
Ramane o singura solutie: 1, 6, 6.

Nimeni nu a dat raspunsul corect, asadar funda nu se va acorda, iar votul folositor(premiul 2) tot nu se va acorda, deoarece nu s-a dat o explicatie corecta.

| Wilder explică:

@GyorgyanaFluturashInoccent, cum sa fie tripleti daca zice in problema ca un fiu este un mezin?

| Wilder explică:

@gossip, ce raspuns astepti tu daca nici macar nu ai raspuns la intrebarea mea?

| Lightmeup a răspuns:

Nu am raspuns la intrebare deoarece, sincer, nu aveam nici o idee.in schimb am urmarit intrebarea pentru ca eram curioasa...nu inteleg de ce te-ai ambalat asa pentru ca ti-am cerut raspunsul corect!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A aflat asa a scazut aia si i-a dat arspunsul doamne ce simplu si nu stiaia ha ha