Daca vrei sa faci povestioare trebuie sa te perfectionezi. Sa stii ca te voi critica dar sa nu te superi pentru ca eu incerc sa te ajut. Deci:
Descrierea: la inceput ai avut putina dar apoi nu am mai vazut-o.Ce i-ai facut? Ai papat-o? + ai nevoie de descriere sentimentala ca sa surprinzi cititorul si sa-l faci sa se simta in mijlocul actiunii.
Dialogul: este lung si sec. Mai scurteaza-l si aspectul se va imbunatati mai ales ca tu ai pus dialog de la inceput fara foarte multa descriere. Si sunt unele replici pe care nici nu le-am inteles si altele care nici nu-si aveau rostul deoarece erau de la sine inteles.
Estitica: este buna dar dupa ce pui "..." apasa pe space ca sa se vada mai bine.
Idee:hmm... Nu stiu ce sa spun... in orice caz sa mai faci povesti si sa vii cu ideei proprii.
Titlu: indiferent daca povestea e mica puteai sa-i dai un titlu.
Actiunea: ei bine...este grabita. Cine te alearga? Dar pare grabita pentru ca nu ai descriere ceea ce e cel mai important lucru intr-o poveste.
Limbaj: nu ai cuvinte "neplacute" deci e bine.
Greseli de ortografie nu am vazut deci la tastat esti buna.
Deci ai nevoie cel mai mult de descriere sentimentala.
Sper ca nu te-ai suparat dar eu incerc sa te ajut. Nu te descuraja.
Daca mai faci povesti sa ma anunti deoarece ai talent. Iti urez noroc si spor!
Roxy-chan te pupaceste!
Foarte frumoasa. e plina de ironie chiar e tipic, daca stai sa te gandesti cum ar reactiona unii . si continuarea? inca faci scoala pe 22 iunie?! o.O
NU, era o metafora, adica dupa ce scap din scoala... adica din poveste.Pai am dat teza pana la urma si au fost rezultate destul de bune.Tot ce scrie in,,intrebarea" mea este ireal,mai putin cu diriginta ambracata in negru, cu nea' Marcel si cu teza si cu unele comportamente ale personajelor, restul sunt doar rezultatul imaginatiei mele.
Am uitat sa zic, Multumesc. Sper sa va placa :
iata si continuarea :
-Cristi, hai sa ciordim ceva din laboratoru' de fizica! zice George
-Si din ala de chimie, sa aruncam scoala in aer!
Toata lumea se imprastie pe la etajul 1 si 2.
-Ade, ia uite ce multa apa e afara! Nu prea avem cum sa iesim
-Aham.
-Poate iesim afara dupa ce explodam, zic eu.Ancuta,tu ce vrei sa facem?
- Aaaaaaaaaaa, ajutor!
-Se aude dinspre cancelarie! zice o colega.
Toti se inghesuie sa vada ce s-a intamplat, dar nu isi dau seama ca e o ambuscada.Ne-au incuiat la etajul 1!
- O, nu, o sa ramanem aici pentru totdeauna!,un cosmar devenit realitate! zice Madalina F.
-Era clar ca cineva ne vroia raul! Dar,cine?
-Singura cale de a scapa este de gasi un loc unde sa depozitam toata apa de la parter, cel mai bine, afara taind sticla de la geam cu un diamant. zice Ionut.
-Intrare prin efractie! zice Laura(Smochina).
-Iesire prin efractie! zic eu.
-Se poate si cu un diamant swarovski? intreaba Ade.
-Cum sa tai sticla cu un diamant swarovski? Tu gandesti? zice Cristi iritat.
-Te-ai si intors? Da unde-i George? intreaba Edi.
-L-a prins profa de fizica.raspunde el.
-Pai si daca noi eram incuiati la etajul 1, iar voi erati la 2, cum ai ajuns aici? intreb eu.
-Am auzit tipatul si am venit si eu.Pe George il prinsese atunci.
-Maria!
-Da!?
-Maria!
-Da,ce e?
-Maria!
-Da! ZI.Ce e?
- Trezeste-te,trezeste-te.
- Hm,da,ce? O lanterna? Ce-i cu ea?
-Maria,tu tocmai ai adormit in timpul orei de chimie.
Toti colegii mei rad de mine,serios,aveam o figura foarte amuzanta!
Hopa! Cu capul pe caietul de romana,ia sa vedem ce scrie aici! Aha!
Pe la mijlocul foii scria,,caracterizarea lui Lefter Popescu".
-Cioc,Cioc! Ma scuzati am lasat o lanterna pe o banca acum ceva timp si am uitat de ea.Mi-o puteti inapoia? intreaba portarul.
-Da poftiti.zic eu si ii dau lanterna.
-Va multumesc,la revedere! zice portarul care pas-pas iese din clasa.
-La revedere! Asa Maria, acum,ia treci tu la tabla.
M-am dus la tabla...
- Scrie :...
Aaa,exercitiu usor,ia sa vad aici,e usor, ba nu, nu stiu,dar acolo,o nici, aici. In cele din urma m-a trecut la loc, pentru. ca se suna-se, am scapat doar cu un avertisment.
Pana la urma totul a fost un vis.
Sfarsit!
Nu prea inteleg unde se petrece actiunea. nu prea dai detalii.
nu a fost la fel de "haioasa" ca prima iti pierzi ironia aia , dar e draguta.
Buna, mi se pare draguta povestioara asta...te pricepi:-P... vreau sa vad si sfarsitu! 1 Si cu teza cum a ramas?
alexx102428 întreabă: