Pentru pufuleti : mamaliga expandata, iti trebuie un aparat special casemanator cu cel care face vata de zahar pe bat care te costacam 500 de euro.
Pentru faguri :
3 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de ulei
5 linguri de lapte
esenta de vanilie
1/2 lingurita amoniac stins cu otet
faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina.
Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva, le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa
Si am copt cate aproximativ 5 minute.
[sursa http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/03/faguri.html]
Iar pentru cipsuri :
Aveti nevoie de:
- cartofi (albi sau rosii)
- sare sau diefrite condimete, dupa gust
- hartie pergament
Cartofii se spala bine, se curata (sau nu) si se taie felii foarte subtiri. Apoi se preseaza desupra feliilor un servet de hartie pentru a absorbi amidonul.
Se aseaza pe hartia de copt si se condimenteaza. Se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 8 minute. La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.
Ies foarte crocanti si deosebit de gustosi!
[sursa http://floridecires7.blogspot.com/2008/12/chipsuri-de-cartofi.html]
Bafta :*
Faguri (trebuie sa ai forma)
http://www.petitchef.ro/tags/retete/faguri
pufuleti
http://www.sextinio.testededragoste.net/2009/07/pufuleti-la-tine-acasa.html
chipsuri
http://www.petitchef.ro/tags//chipsuri
Un preten de-a meu a incercat sa faca cand era mic pufuleti (a luat ingredientele de pe spatele ambalajului) i i-a iesit mamaliga