anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi puteti da cateva dovezi ca Dumnezeu exista? 90% din populatia planetei cred in El, dar nici macar 1% nu pot dovedii ca exista, sau sa argumenteze de ce cred in "Creatorul nostru". Eu pot da cateva dovezi ca nu exista :
1. S-ar fi aratat tuturor |
2. Nu ar mai fi facut UNIVERSUL, LUMILE PARALELE, etc. (Ne-ar fi facut pe toti pe aceiasi planeta, toate speciile de viata ar fi pe o planeta-mama sau ceva de genul, pentru ca se presupune ca El ne iubeste)
3. Ne dadea o dovada CLARA! (Care sa nu ne puna pe investigatii si alte chestii fara raspuns)
Eu unul sunt 90% pentru INexistenta
si 10% pentu existenta
Cine ma face sa cred in Dumnezeu are fundawinking
Daca ma faceti...

Răspuns Câştigător
| Tigrilă a răspuns:

Tulen rasa'n cur cu religia lor si zei lor teodor lasa-i pe ei cu inteligenta lor precara si "minunile" lor Frate terminativa cu aiureala asta despre Religi, Eu mai bine ma inchin planetei si fiintelor dupa ea, sau Soarelui decat sa cred in ce nu vad si nimeni nu poate dovedi existenta(nu " asa zise miracole si credinta ...in ce credinta? in niste icoane fara viata? ) Nu vedeti cum am ajuns? sa lasam totul pe mana lui "dumneazeu" Care dintre mine si tine e mai robot? Eu sau Tu cu 360 de sarbatori si sfinti intr-un an? De aia Ne-am nascut fiecare cu un cap sa gandim si sa ne dam seama de ce se afla in jurul nostru, nu sa fim "sclavi" lor, Crede si nu Cerceta? e o mare minciuna adica sa credem in ce ne spune Ei la randul lor isi vad interesele.Albert Einstein (un exemplu) a cercetat si a pus la indoaiala religile si uite ca nu a fost un prost sau incuiat? asa ca astept Roboti si "sclavii" pardon Enoriasi' sa ma pupe in sfintele pasti ca uite de asta nu mai pot Eu dormi noaptea,
ps: Nu sunt ateu sau fac parte din alte religii si uite ca nu sunt traznit de fulger sau imi bate isus la usa sa ma intrebe dc nu mananc oua, miel sau porc de 2 ori pe an >_>

28 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna Teodor. Dumnezeu exista pentru ca :
1. El ne-a creat.
2. Daca nu exista Dumnezeu, noi, tu, nu am fi existat niciodata.
3. El ne iubeste atunci cand ne apara de rau, sau chestii si mai...
Sper ca te-am facut sa crezi in Dumnezeu... Pa, pa.

| 1Q a răspuns:

In primul rand DOmnul Nostru Isus Hristos s-a aratat lumii
In al doilea rand cum am fi noi aici daca nu near fi creeat cineva si acel Cineva find Dumnezeu
Planeta nu se putea face printr-o explozie asa cum sustin unii fiindca uitate la o floare si analizeaza observa ca e facuta la amanunt fiecare detaliu la fel orice latceva este facut perfect cine near cum ar fi astea posibile daca n-ar fi existat Dumnezeu casa ne creeze
Si dovada clara, gandestate la viata ta la realizariile tale la care Te-a ajutat Dumnezeu, gandestate la clipele rele sau clipele cand ai fost bolnav ai fi fost mort de mult daca nu tear fi ajutat Dumnezeu.
Gandestate si analizeaza toate clipele tale bune si rele si vei vedea ca daca n-ar fi fost DUmnezeu nu ai fi trecut cu bine peste ele.

| Vasya a răspuns:

Tu esti catolic?
Oricum eu sunt sigura 100% ca Dumnezeu exista. El face minuni. Gandeste-te:
1) Cand iti este greu te rogi si Dumnezeu te ajuta.
2) Dumnezeu exista deoarece el face minuni in toata lumea.
3) Citeste biblia!
4) Citeste istoriile despre Dumnezeu.
Deci tu esti catolic?

| JahBless a răspuns:

Tot ce pot spune e ca ce scrie in Biblie e una si ce zic oamenii de stiinta e alta. teoriile lor puse una langa alta se bat cap in cap.Eu cel putin prefer sa-i cred pe oamenii de stiinta pentru ca ei au reusit sa demonstreze intr-un fel sau altul ca ne tragem din maimuta.au reusit sa demonstreze ca Terra s-a format din asa zis-a "particula lui D-zeu". Problema e ca recent s-a descoperit craniul unui om care dateaza de acum cateva milioane de ani si dupa spusele oamenilor de stiinta, tot ce s-a stiut despre evolutia omului de la maimuta incoace s-ar putea schimba.In momentul de fata teoriile sunt egale cu zero.Deci vom trai si vom vedea.

| Zataki a răspuns:

Interesant...Uite o dovada incontestabila: Constiinta. Ea nu iti permite sa duci la indeplinire anumite fapte oarecum bizare. Gandeste-te la asta si trage singur o concluzie.

| gogus a răspuns:

Uita-te in jurul tau la tot ce ai, la tot ce ai realizat si ai sa te convingi

| Romanian a răspuns:

Copile,uite o dovada pe care nici macar un om de stiinta,un ateu,un satanist,etc. nu o poate ataca:Lumina Sfanta de la Ierusalim, ce se coboara in fiecare an de Paste, la ritualurile efectuate de biserica ortodoxa si numai ea.Acea lumina e de fapt o flacara ce nu arde,poti sa ti-o pui pe par,pe fata,si daca aprinzi o lampa de gaz cu ea,nu te va arde. Daca vrei sa obtii o descriere mai buna a Luminii Sfinte,cauta pe internet.
Apropo,chestiile cu lumile paralele, aliens, si alte chestii din astea nu sunt total dovedite nici macar in stiinta.Si,in plus,chestia cu credinta e ca si cum ai da cu banul:nu crezi in El,si daca nu exista,nu ai nimica de pierdut,insa nici sa crezi in El nu te costa nimic, caci daca exista si tu nu ai crezut, ai belit-o!

| prye a răspuns:

Uite sa iti dau un exemplu:
Eram de craciun la biserica si alea unde se pun lumanarile stateau langa Masa Sfanta(sau cum ii spune) si au luat foc, dupa 2-3 minute dupa ce focul s-a extins si mai avea putin pana ce ajungea la cruce(cea care se pazeste de paste) si dintr-o data focul se stinge fara ca cineva sa intervina [daca tu tot nu esti convins ca Dumnezeu exista inseamna ca esti satanist(scuze pentru. expresie)] si cea mai buna "dovada" ca Dumnezeu exista a fost cand Iisus Hristos a inviat din morti a 3a zi dupa scripturi. Have A Nice Day

| MaXim1trafic0de1drogusoare a răspuns:

Niste dovezi:
-(bine asta am auzit'o) de cate ori nu s-a intamplat sa fi expus in fata unui mare incident, si sa scapi cu viata, si doar cateva zgarieturi sau lovituri? se spune ca ne apara si ingerul pazitor(serios am auzit asta) vrea sa ne tina cat mai mult timp pe pamant, pentru a ne da seama de greselile facute pentru a le indrepta.
-multi spun ca NU cred in D-ZEU, dar atnci dc de PASTI, CRACIUN sarbatoresc la fel ca cei,, credinciosi" dupa simbolurile sarbatorii? a?:O
-(suna aiurea.stiubig grin)nu ne'a pus pe toti in aceiasi tara, continent, oras, pentru ca daca' cumva esuam in visul nostru intr'un loc, mereu sa gasim o parte in care sa reincepem alta viata, dand totul uitarii
-ai zis ca dc nu ni se arata tuturor? phai, daca' ni s'ar arata, ar fi imitat de toate gunoaiele din lume.adica' ai o problema. si te salveaza cineva, el spune ca e D-ZEU, si si uh l'ai vazut
-el permite sa intre si raul in viata noastra, pentru a vedea cate alegeri corecte facem in aceasta viata.
-ne trece prin multe incercari, dar nu ti'a dat ocazia sa faci multe lucruri pe cae nu le'ai fi crezut vreodata?(ocazia de ati cunoaste familia si restul'big grin)
no nu stiu' sper ca te'ai prins...da noh' citeste convorbirea: big grin
Profesorul: O sa va dovedesc ca daca Dumnezeu exista, atunci El este rau. A creat Dumnezeu tot ce exista? Daca Dumnezeu a creat totul, atunci el a creat si raul, ceea ce implica ca El este raul.

Albert Einstein: Ma scuzati profesore. Exista recele?

Profesorul: Ce intrebare este asta? Bineinteles ca exista. Nu ti-a fost niciodata frig?

Albert Einstein: De fapt, domnule, frigul nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce consideram ca fiind rece este in realitate absenta caldurii. Domn profesor, exista intunericul?

Profesorul: Bineinteles ca exista.

Albert Einstein: Va inselati profesore. Nici intunericul nu exista. Intunericul este in realitate absenta luminii. Putem invata despre lumina, dar nu si despre intuneric. Raul nu poate exista. Este la fel ca intunericul si frigul. Dumnezeu nu a creat raul. Raul este rezultatul a ce se intampla atunci cand oamenii nu cred in iubirea lui Dumnezeu, prezenta in inimile lor.

big grin

| Ionik98 a răspuns:

Nu prea stiu sa-ti dau o dovada exacta acum, insa pot sa-ti contrazic fiecare argument.

1. S-ar fi aratat tuturor |

S-a aratat. Doar de-aia sarbatorim Craciunul, Pastele si alte sarbatori.

2. Nu ar mai fi facut UNIVERSUL, LUMILE PARALELE, etc. (Ne-ar fi facut pe toti pe aceiasi planeta, toate speciile de viata ar fi pe o planeta-mama sau ceva de genul, pentru ca se presupune ca El ne iubeste)

Sper sa intelegi ceva din urmatoarea explicatie: Imagineaza-ti ca toate fiintele, lucrurile etc. ar fi ingramadite toate pe o planeta. Toata lumea ar sti cate ceva despre ele; stiind ca sunt singurele din Univers ar fi o irosire de timp ca sa-ti imaginezi ceva fabulos... Practic ar fi o lume destul de plictisitoare, stiind tot ce se poate. Asa Dumnezeu ne-a creat o lume mare, plin de necunoscut, numai pentru noi, in care sa ne simtim mandri ca am mai descoperit cate ceva in fiecare zi...

3. Ne dadea o dovada CLARA! (Care sa nu ne puna pe investigatii si alte chestii fara raspuns)

O dovada mai clara decat Biblia, Sfanta Traditie, minunile de-a lungul timpului eu nu vad...

| midnight a răspuns:

Trebuie sa crezi. sunt intrebari care n-au raspuns, in care pur si simplu trebuie sa crezi. totusi o sa incerc sa te conving.ai biblia, acolo scrie tot ca sa crezi ca exista. Dumnezeu a venit pe pamant acu moooooooooooooooooooooooooooolt timp. si ia gandeste si tu prietene, presupui ca gandesti stiintific si pamantul a aparut prin explozia "big-gang-ului"da? bine...si big-bangul cum a aparut? faza cu Dumnezeu exista de la inceputul timpului ma deruteaza si pe mine, da trebuie sa crezi n-ai ce face. faza 2 e ca tu traiesti, si o lege a fizicii spune ca nu exista un lucru care sa se miste fara un impuls. e, bine.si tu n-ai fost conectat la priza cand te-ai nascut. plus ca daca nu crezi in Dumnezeu si chiar nu exista,n-ai pierdut nimic, in schimb daca exista si n-ai crezut, ai pierdut tot. intelegi? EXISTA! o sa cresti si o sa intelegi.

| teodor10 a răspuns:

Ai spus niste aberatii mai sus :
1 El s-a aratat, doar ca nu in sec 21
2 Nu stiu de ce lumi paralele ai auzit tu...probabil prea multe filme sf, ai zis "ne-ar fi facut pe toti pe aceeasi planeta", Cn a concretizat faptul ca exista viata si pe alte planete?, deci, deocamdata...suntem toti pe aceeasi planeta.
3 ...scurt si la obiect... exista o vorba spusa de Mantuitorul "Crede si nu cerceta"

Si acum sa-ti dau motive sda crezi ca exista :

1. La sarbatoarea Sfintei Invieri, La Jerusalem, la Sfantul Mormant, In fata imensei mase de populatie se cobara Sf Lumina, Care o perioada de timp nu arde ...deci poti sta cu mana in ea fara nici o problema...

2 La sarbatoarea Botezul Domnului "Boboteaza", la raul Iordan, se aduna lume din toate colturile lumii. Acest rau, in aceasta zi, isi schimba avalul cu amontele, ...adica mai pe intelesul tuturor, ape "curge la deal "...

Mentionez ca nici eu nu ma consider o persoana f. credincioasa, dar in fine...

| Kuma a răspuns:

Pai Teodor, poate tu crezi in acea explicatie stiintifica cum ca ne tragem din maimute dar daca stai putin sa te gandesti o sa-ti apara intrebarea "Dar maimutele de unde se trag?" "Din alte fiinte, si acele fiinte?"
In al doilea rand Dumnezeu s-a aratat.
De ce nu avem o "planeta mama"? Daca crezi in extrateresti, nu acreat aceasta"planeta" deoarece poate alte fiinte nu ar putea locui pe climatele noastre.Iar daca nu crezi, inseamna ca avem o astfel de planeta, deoarece numai noi existam in univers si toti locuim pe o "planeta mama".
Sper ca astea te-a convins:-D.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, sunt catolic.
AnaMaria poti sa stergi intrebarea pentru ca ai de la mine stupidwinking puteai sa nu zici "sper ca te-am facut sa crezi" si iti dadeam un folositor ca celorlalti happy
1Q - Gandeste-te ca anul acesta, in america, a cazut un meteorit, micut, dar in care s-au gasi molecule de la o FIINTA de 60.000.000 ANI! Amicul asta al meu de 60.000.000 de ANI, este mai batran decat Terra (probabil) si nimeni nu poate spune acum cat timp a aparut planeta noastra... din pacate. Floarea asa cum ai zis tu, are fiecare detaliu PERFECTwinking Terra care banuiesc, are si ea acolo un 3 milioane de ani, are timp planta in 1.000 de ani sa se dezvolte asa frumos. Curand, peste 1mil. de ani se v-a dovedii inexistenta lui.

Eu unul cand vorbesc despre univers si cand ma gandesc la alte planete, Dumnezeu si fiinte de pe alte planete, nici nu ma pot exprima de bucurie big grin

| cristi202 a răspuns:

Cred ca gresesti f mult cind spui ca nici macar 1% nu pot dovedi ca exista, si gresesti de doua ori aici. In primul rind, procentul este mult mai mare, eu cred ca e undeva la 40-50%. Multi au devenit credinciosi datorita unor experiente care le-a dat de gindit, a unor dovezi care i-a pus pe ginduri, si acei oameni vor sti sa iti demonstreze ca El exista, caci ei au dovezi in acest sens, dovezi palpabile. In al doilea rind, nu ai nevoie de 1% care sa iti dovedeasca, daca spui ca 1% iti poate dovedi, deja e f mult, caci te situezi pe pozitia faptului ca El exista; de fapt, tu ai nevoie doar de unul care sa iti aduca dovezi, nu mai mult, doar unul, un singur om. Daca unul iti aduce dovezi clare, e de ajuns, aceasta arata ca toti ceilalti nu s-au inselat, chiar daca ei doar cred.
Altceva: chiar crezi ca era bine daca s-ar fi aratat? Si poate fi o dovada ca El nu exista pentru ca nu s-a aratat? Daca noi stabilim aici o intilnire si eu nu ma arat la acea intilnire, inseamna ca eu nu exist? Eu cred ca e ilogica afirmatia. Ar trebui sa te intrebi de ce nu se arata si cine greseste de El nu se arata. In cazul intilnirii cu mine, tu ai gresi, pentru ca ti-ai pune increderea in cineva necunoscut. La fel e si cu El, daca nu se arata, noi suntem de vina. Biblia spune ca "pacatele voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu". Daca e ceva care sa te desparta de El, cum sa ti se arate? Si nu e gresit sa spui ca nu exista in acest caz? Poate fi doar o problema ca nu ti se arata tie sau tuturor. Mai mult, doar crezind ajungi sa experimentezi realitatea existentei Lui. Doar crezind ca exista un oras pe nume New York (desi nu l-ai vazut niciodata), poti ajunge sa si vezi pe viu acel oras, altfel, daca nu crezi, nu il vei vedea niciodata, chiar daca el e un loc real, pentru ca in mintea ta nu exista, nu vei face nimic ca sa ajungi acolo. Daca ar fi sa te iei doar dupa ce este palpabil in aceasta viata, ar fi grav, sunt prea putine lucruri palpabile pe care le avem, cele mai multe le acceptam crezind. Si la fel este si cu Dumnezeu. Credinta, doar credinta te duce in posesia realitatii, doar atunci cind incepi sa crezi, sau sa speri ca exista ceva mai mult decit nimic in acest sens, descoperi ca intr-adevar exista, si descoperi uimit ca exista mai mult decit ai fi putut visa.
De ce sa fi fost toate doar pe o planeta? Mie imi place mai mult asa, cu acest Univers in toata complexitatea lui. De fapt, Universul arata maretia Lui. Dar aici nu ai de-a face cu existenta lui, ci cu modul lui de a lucra, la urma urmei, El a creat toate asa cum sunt, fie ca ne convine noua fie ca nu.
O dovada clara ne-a dat in Isus Hristos. Citeste Evangheliile. Daca e sa ai mintea suficient de deschisa vei intelege ca nu a fost doar un simplu om. Daca ar veni cineva la tine si ti-ar spune ca el este calea, adevarul si viata si ca nimeni nu ajunge la Dumnezeu decit prin el, l-ai fi catalogat ca nebun, nu? Si totusi, Isus a spus asta. Mai mult, El e considerat unul dintre cei mai mari oameni ai lumii. Cum explici asta, ca cineva face afirmatii socante, si totusi este considerat mare invatator?
Eu unul sunt 101% pentru existenta, si 0% pentru inexistenta, pentru ca am gasit dovezi clare ale existentei Lui.

| cristi202 a răspuns:

Teodor10 :
Unde si cind a spus Mintuitorul "Crede si nu cerceta"? Eu stiu ca Biblia spune chiar contrariul: "Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun." Ori, eu nu cred ca ar exista vreo contradictie intre Biblie si ce a spus Isus Hristos.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Max2alex - Frumos raspunsul, Multumesc!
Ionik98 - Frumos si raspunsul tau, Multumesc!
Si pe Dumnezeu cine l-a creat?
Inca nu suntem capabili sa demosnstram cum a fost creat universul happy poate vom disparea ca specie incercand sa aflam cum s-a format happy sau poate ca nu o sa aflam niciodata sad

| herbalist a răspuns:

Salut teodor vreau sa iti spun sa te duci dracu de retard daca nu crezi in dumnezeu si vei vedea cand vei da da greu ca nu te ajuta sa treci peste acele clipe tokio hotel sau zeul... mortii masii

| LonelyLoner92 a răspuns:

Dumnezeu Exista sigur! Fii sigur de asta!

| BigsmilexD a răspuns:

Crede si nu cerceta.
De ce ai nevoie de dovezi?!

| prye a răspuns:

Teodor uite o sa iti raspund tot cu o intrebare:
Cine a fost primul: oul sau gaina?
Oul-argumenteaza-mi ca oul a fost primul
Gaina-argumenteaza-mi ca gaina a fost prima

VREAU SA IMI RASPUNZI LA ACEASTA INTREBARE(oul sau gaina)
Dovedeste-mi ca oul/gaina a fost primul/prima... RASPUNDE

enjoy it

Niste dovezi:
-(bine asta am auzit'o) de cate ori nu s-a intamplat sa fi expus in fata unui mare incident, si sa scapi cu viata, si doar cateva zgarieturi sau lovituri? se spune ca ne apara si ingerul pazitor(serios am auzit asta) vrea sa ne tina cat mai mult timp pe pamant, pentru a ne da seama de greselile facute pentru a le indrepta.
-multi spun ca NU cred in D-ZEU, dar atnci dc de PASTI, CRACIUN sarbatoresc la fel ca cei,, credinciosi" dupa simbolurile sarbatorii? a?:O
-(suna aiurea.stiubig grin)nu ne'a pus pe toti in aceiasi tara, continent, oras, pentru ca daca' cumva esuam in visul nostru intr'un loc, mereu sa gasim o parte in care sa reincepem alta viata, dand totul uitarii
-ai zis ca dc nu ni se arata tuturor? phai, daca' ni s'ar arata, ar fi imitat de toate gunoaiele din lume.adica' ai o problema. si te salveaza cineva, el spune ca e D-ZEU, si si uh l'ai vazut
-el permite sa intre si raul in viata noastra, pentru a vedea cate alegeri corecte facem in aceasta viata.
-ne trece prin multe incercari, dar nu ti'a dat ocazia sa faci multe lucruri pe cae nu le'ai fi crezut vreodata?(ocazia de ati cunoaste familia si restul'big grin)
no nu stiu' sper ca te'ai prins...da noh' citeste convorbirea: big grin
Profesorul: O sa va dovedesc ca daca Dumnezeu exista, atunci El este rau. A creat Dumnezeu tot ce exista? Daca Dumnezeu a creat totul, atunci el a creat si raul, ceea ce implica ca El este raul.

Albert Einstein: Ma scuzati profesore. Exista recele?

Profesorul: Ce intrebare este asta? Bineinteles ca exista. Nu ti-a fost niciodata frig?

Albert Einstein: De fapt, domnule, frigul nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce consideram ca fiind rece este in realitate absenta caldurii. Domn profesor, exista intunericul?

Profesorul: Bineinteles ca exista.

Albert Einstein: Va inselati profesore. Nici intunericul nu exista. Intunericul este in realitate absenta luminii. Putem invata despre lumina, dar nu si despre intuneric. Raul nu poate exista. Este la fel ca intunericul si frigul. Dumnezeu nu a creat raul. Raul este rezultatul a ce se intampla atunci cand oamenii nu cred in iubirea lui Dumnezeu, prezenta in inimile lor.

big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai eu cred ca primul a fost oul pentru ca alta specie de pasari, a facut un ou "mutant". Ca oamenii care se nasc cu handicapuri... gemenii lipiti, etc.

| prye a răspuns:

Vad ca tot nu crezi in Dumnezeu
Cand o sa dai de greu sa nu apelezi la EL.
Have A Nice Day

Cine l-a creat pe D-ZEU?
Scriitorul ateu Bertrand Russell menţiona în cartea sa "De ce nu sunt creştin" că dacă este adevărat faptul că toate lucrurile necesită o cauză atunci Dumnezeu trebuie să fi avut o cauză a existenţei Sale. El a tras apoi concluzia că dacă Dumnezeu a trebuit să aibă o sursă sau cauză a existenţei Sale, atunci Dumnezeu nu a fost Dumnezeu (şi dacă Dumnezeu nu este Dumnezeu, atunci cu siguranţă că nu există nici un Dumnezeu). Aceasta este practic o formă mai sofisticată de a pune o întrebare în alt fel decât o pun de regulă copii când spun: "Cine L-a creat pe Dumnezeu?". Chiar şi un copil ştie că lucrurile nu apar din nimic, aşa încât dacă Dumnezeu este "ceva", atunci El trebuie să fi avut o sursă de asemenea, nu?

Întrebarea este înşelătoare pentru că pleacă de la presupunea că Dumnezeu ar fi venit de undeva şi atunci întrebarea este în mod eronat focalizată pe identificarea locului sau originii lui Dumnezeu. Răspunsul este că întrebarea pusă în acest fel nici nu are sens. Este ca şi cum ai întreba "Care este mirosul culorii albastre?" Albastrul nu face parte din categoria lucrurilor care au miros, aşa încât întrebarea nu are rost. În acelaşi fel, Dumnezeu nu face parte din categoria lucrurilor care sunt create sau născute ori cauzate de ceva. Dumnezeu nu este creat sau cauzat de nimic şi nimeni – El există pur şi simplu.

Cum ştim noi asta? Ei bine, ştim că din nimic nu iese nimic. Astfel, dacă ar fi existat un moment când să nu fi existat nimic, atunci din acel nimic nu s-ar fi putut crea nimic palpabil. Însă există lucruri palpabile. Prin urmare, dacă nu se poate să nu fi existat absolut nimic la începuturi, ceva/cineva trebuie să fi existat. Acel lucru/persoană care a existat dintotdeauna o numim noi Dumnezeu.

si tine mintesmug EINSTEIN este destept big grin

| iuddavali a răspuns:

Http://stirist.com/dovezi-pentru-existenta-lui-dumnezeu/

Elimina INDOIALA si dupa aceea vei vedea lumea ALTFEL.

| MMihai a răspuns:

Dacă vrei să discutăm despre religii, pot să vorbesc cu tine și despre așa ceva.;;; Mihaidavidoglu1954@gmail.com :::

| DemiGod a răspuns:

Dumnezeu sau Creatorul este omul ideal creat de noi, oamenii. Noi l-am creat pe D., nu el pe noi. Isus Hristos este o inselatorie stupida, nu a existat niciodata sau daca a existat, de inselatoriile lui a profitat Imp Roman de ea si asa suntem noi acum crestini. Am citit o gramada de prostii gen d-zeu face minuni peste tot cand in Africa lumea moare de foamete si de deshidratare. Lumina de la Ierusalim nu se aprinde cand sunt preoti catolici, secretul fiind pastrat de cei ortodocsi, secret deslusit de altfel. Oare de ce cateva secole cat nu au avut voie preotii ortodocsi in Ierusalim minunea nu s-a petrecut? Fiindca nu se stia secretul, de aia, iar ei il stiau. Cand discutam existenta lui d-zeu, Biblia nu are voie sa intre in discutie, fiind un produs al crestinilor, fara nici o dovada clara a veridicitatii sale. Teodor, eu iti spun, tu il modelezi pe d-zeu cum vrei, dar el nu a existat niciodata. Logica lui Pascal este un pariu ( a spus cineva de el). Daca d-zeu nu exista si tu crezi, ai pierdut o viata intreaga rugandu-te la o entitate inexistenta, in loc sa iti traiesti viata sau sa cauti adevarul suprem. Cine stie, poate exista Krishna si poate nu ii place ca tu te rogi la alt zeu. Asadar exista o gramada de pierderi. El permite raului sa intre in noi sa vada ce alegem? Parca d-zeu e omniscient si stie tot, atat trecutul cat si viitorul. Te uiti la viata ta si ii multumesti lui d-zeu ca te-a ajutat? Cand te-a ajutat? Cand ai fost bolnav? Zi-i mersi organismului tau ca e rezistent. Cand ai fost acceptat la un loc de munca foarte profitabil? Uite-te la CV-ul tau si multumeste-ti singur ca ai invatat si ca n-ai frecat menta toata viata. Religia este o prostie, iar d-zeu este o denigrare a omului, a capacitatii noastre. Sunt ateu si nu cred in Big-Bang sau intr-o particula care s-a autodistrus, pur si simplu cred in mine si in capacitatile mele.