Succesul Andreei Marin se datoreaza in special emisiunii "Surprize, Surprize", dar si faptului ca, in Romania, ea a fost sau este imaginea unor firme de renume precum: Garnier - L' Oreal, BMW Automobiles, Procter Gamble - Head & Shoulders, Cartier (bijuterii si accesorii). Andreea Marin este director de programe la Prime Time World Broadcast, companie internationala de productie tv cu sediul la Madrid.
Andreea Marin este, de asemenea, realizatoarea a diverse documentare si interviuri cu personalitati internationale, precum Harrison Ford, Liam Neeson, Mike Meyers, Erik Roberts, Martin Landau, Larry Hagman, Richard Clayderman, Martin Lawrence, Beyonce, Liza Minnelli si este, totodata, primul jurnalist roman care a escaladat varful Kilimanjaro.
A fost gazda a numeroase festivaluri - Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Sportului si a traditionalului show "Cei mai iubiti romani", la a carui prima editie, Andreea insasi a primit trofeul la sectiunea "Cea mai iubita femeie din mass-media". La toate acestea se adauga si experienta Andreei de trimis special la Los Angeles, pentru doi ani consecutiv (1998 si 1999), pentru a relata de la festivitatea de decernare a Premiilor Oscar.
Are interviuri realizate in exclusivitate la Metropolitan Opera din New York cu Placido Domingo, Angela Gheorghiu si Peter Gelb, manager general al Metropolitan Opera. Cele trei personalitãti au transmis un mesaj prin care sustin Campania "Romania pentru copiii Europei".
A castigat Globul de Cristal pentru Eleganta, oferit de Revista Beau Monde.
A fost premiata la ceremonia "Femeia Anului" 2004: "Premiul pentru popularitate", "Cea mai buna prezentatoare TV", "Premiul pentru Feminitate si Suflet Caritabil".
In urma sondajului realizat de revista pentru barbati FHM – a fost desemnata "Cea mai sexy romanca" doi ani la rand; acelasi titlu la obtinut si in 2001, din partea revistei TV MANIA.
In acest moment este casatorita cu Stefan Banica Jr si are o fetita cu acesta, Ana Violeta.
Andreea Violeta Marin Bănică (n. 22 decembrie 1974, Roman) este o prezentatoare de televiziune din România, moderatoare a emisiunii Surprize, surprize difuzată de canalul TVR 1. În luna ianuarie 2006 s-a căsătorit cu Ștefan Bănică junior, iar la 15 decembrie 2007 a născut-o pe Violeta, primul lor copil.
Este director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internațională de producție TV din Madrid, care realizează programe în prime time pentru Societatea Națională Română de Televiziune (TVR1) și postul privat Antena 1, ambele posturi deținând majoritatea audienței pe segmentul vizat.
A fost maestru de ceremonii a patru principale festivaluri internaționale din România: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Națională a Sportului, gazdă și director de program al emisiunii „Surprize, Surprize", realizată în prime-time pe segment social/divertisment transmisă sâmbătă seara (3 ore în direct), cel mai urmărit spectacol de televiziune în România, nouă ani la rând.
Este purtător de cuvânt și imagine Garnier - L'Oreal, BMW Automobiles, Cartier (bijuterii și accesorii), Procter Gamble – Head & Shoulders.
A fost timp de trei ani redactoare și prezentatoare a principalului jurnal de știri din România, la TVR.
Are zece ani de experiență ca reporter, realizator și moderator la Televiziunea Națională Română.
Timp de doi ani consecutiv a fost reporter special al TVR la ceremonia acordării premiilor Academiei Americane de film Oscar, Los Angeles (1998/1999).
[modificare] Interviuri
A realizat interviuri cu Liam Neeson, Mike Myers, Eric Roberts, Martin Landau, Julio Iglesias Jr., Beyonce, Liza Minnelli, Eric Braeden (Tânăr și neliniștit), Gary Marshall, Mickey Rooney, John Savage, Mike Fenton, Martin Lawrence, câștigătoarea premiului Oscar Sally Kirkland, câștigătorul premiului Oscar pentru machiaj Vee Neill, pianistul Richard Clayderman, actorii Larry Hagman, Los del Rio, Samantha Fox, Brigitte Nelson etc.
A realizat interviuri în exclusivitate la Metropolitan Opera din New York cu Placido Domingo, Angela Gheorghiu și Peter Gelb, managerul general al Operei Metropolitane. Cele trei personalități au transmis un mesaj prin care susțin Campania „România pentru copiii Europei".
Este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, „Acoperișul Africii", și coproducător al documentarului „Kilimanjaro 2001" realizat pentru TVR, care a obținut cea mai mare audiență la 1 decembrie 2001.
A fost director de program și gazdă a emisiunii tradiționale „Cei mai iubiți", prin intermediul căreia Televiziunea Națională oferă trofee pentru următoarele categorii: sport, teatru & film, muzică, umor, radio, televiziune, presă scrisă, afaceri și modă. Premiile au fost oferite în baza rezultatelor unui sondaj național.
A fost câștigătoarea trofeului „Cea mai iubită vedetă feminină de televiziune", în ediția din 2002 a spectacolului „Cei mai iubiți".
[modificare] Documentare
Producător și gazdă a documentarului „Andreea Marin la Hollywood" (12 episoade);
Producator al documentarului „Thailanda – Academia de Turism", premiat la „Târgul de Carte Gaudeamus" cu Premiul CD Press, 2004;
Producător al documentarului „Cuba secretă" 2004 , transmis de TVR1 pe 27 decembrie în prime time;
Co-producător al documentarului „812 - Șoimii Carpaților" - realizat în Irak 2005;
Căpitan al aeronavei National Geographic Channel, prezentând, în premieră în România, episoadele seriei de documentare „Dezastre în Aer".
[modificare] Campanii
2007 – initiator, coproducator, manager de proiect, concept, campanie media, promotor, moderator – GALA UNICEF 6O, cel mai mare eveniment UNICEF în România, prima gală televizată, cu peste 200 de personalitățo invitate din țară și de peste hotare (artiști, sportivi, oameni de afaceri, politicieni, oameni de televiziune și radio, invitat special președintele României, mesaje filmate speciale pentru România: sir Roger Moore, David Beckam, Robbie Williams);
Gala UNICEF 60, transmisa în direct timp de patru ore, a adunat aproximativ 670.000 euro. Campania s-a desfășurat până la 8 martie 2007. Bilanț final: 700.000 euro, record în Romania pentru o campanie de televiziune (care a avut ca bază donațiile telespectatorilor-donatori anonimi, și nu cele ale marilor companii interesate de publicitate);
Septembrie 2007 – GALA CRUCEA ROȘIE, organizată în beneficiul persoanelor vârstnice în suferință. Andreea Marin Bănică – directorul evenimentului, promotor, concept, campanie media, moderator;
2006 / 2007 - Campania Profesorul tău de cultură generală, în parteneriat cu Editura Reader’s Digest; în 2007 valoarea donației a depășit 3.000.000 RON, adică peste 25.000 de produse de cultură generală: cărți, cursuri interactive de limba engleză și CD-uri;
2007 - invitat special pentru a susține conferințe la catedra de jurnalism a Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj, cu tema „Statutul jurnalistului – o provocare în jungla în care trăim" (Andreea Marin Bănică oferind cu această ocazie o bursă de 1000 euro celui mai bun student din Cluj la jurnalism) și la Universitatea „Dimitrie Cantemir" din București, conferința cu tema „Jurnalistul si lectiile sale de viata";
2006 - Andreea Marin Bănică a fost numită primul ambasador UNICEF al Bunăvointei pentru România;
din octombrie 2007 - ambasador Silgard pentru România - susținătoarea cauzei umanitare - „lupta împotriva cancerului de col uterin";
2007 - În derulare: campania pentru copiii bolnavi de cancer, îngrijiți la Spitalul Fundeni din București. Dotarea cu medicamente, consumabile pentru atelierul de lucru al copiilor, enciclopedii, aparate de aer condiționat pentru saloane, aparatură medicala. Următorul pas este realizarea concertului televizat cu orchestra Scalei din Milano, în luna decembrie, pentru strângere de fonduri;
aprilie 2006 - gazda a celei de-a 3-a ediții a Galei UNICEF, unul dintre cele mai importante evenimente caritabile ale acelui an. Peste 450 de invitați din mediul de afaceri, socio-cultural, politic și mass-media au contribuit la strângerea unei sumei mari de bani, transformând acea ediție în cel mai mare eveniment netelevizat organizat de UNICEF în România până la acel moment;
aprilie 2006 - inițiator, imagine și purtător de cuvânt al campaniei umanitare „Prețuiește viața" pentru ajutorarea copiilor victime ale inundațiilor din lunca Dunării, campanie susținută de Televiziunea Română și UNICEF România. În urma acestei campanii s-au strâns 300.000 de dolari americani, sumă destinată copiilor afectați.
Inițiator al unei campanii sociale unice, fără precendent, „Prețuiește viața", în scopul sprijinirii sistemului medical din România în realizarea transplantului medular pentru bolnavii de leucemie. Campania a obținut Premiul Mass-Media în 2004. Donațiile au însumat contravaloarea bugetului alocat anual Ministerului Sănătății pentru transplantul medular in România.
Inițiator al campaniei „Zâmbet pentru Asia" în parteneriat cu Televiziunea Română și UNICEF, care a avut ca scop strângerea de fonduri destinate ajutorării victimelor și diminuării urmelor dezastrului tsunami-ului din Asia. Bilanț: 750.000 de dolari americani. Andreea Marin s-a întors în Asia cu un transport de medicamente pentru UNICEF Bangkok]], realizând și un nou documentar în Tailanda, numit „Zâmbet pentru Asia". De asemenea, cu scopul de a strânge fonduri, în cadrul aceastei campanii s-a scos spre vânzare primul documentar realizat de Andreea Marin Bănică cu un an înainte de tsunami în Asia, numit „Tailanda – Academia de Turism";
Gazdă a Teledonului „România pentru copiii Europei", organizat de Televiziunea Națională, parte integrantă a unei acțiuni caritabile de amploare, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii din orfelinatele românești și europene, acțiune sprijinită de guvernul României. Pe durata a acestei acțiuni s-a adunat suma de 1.100.000 euro;
Promotor și purtător de cuvânt al campaniei de sprijinire a centrului de îngrijire paliativă a bolnavilor în stadiu terminal - MOBILMED – martie 2005.
Promotor și purtător de cuvânt al Campaniei de educare a viitoarelor mame, inițiată de Fundația „Copii sănătoși" - septembrie 2005
Promotor și purtător de cuvânt al Campaniei împotriva discriminării persoanelor afectate de HIV/SIDA, inițiată de UNICEF România – 2005
Imagine a Campaniei pentru Sănătatea Reproducerii, inițiată de USAID și Ministerul Sănătății
Sall! incearca aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Andreea_Marin_B%C4%83nic%C4%83. funda?
Darabana_Paul_1970 întreabă:
Yurisa întreabă: