| AndreeaG a întrebat:

Imi puteti da si mie titluri de carti pentru varsta mea(12-13 ani)? Ultima cartea care am citit-o a fost de Jules Verne 20.000 de leghe sub mari. Sper sa ma puteti ajuta.Multumesc frumos!happy

14 răspunsuri:
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Citeşte şi alte cărţi de Jules Verne-Insula misterioasă, Uimitoarea aventură a Misiunii Barsac, Cinci săptămâni în balon, Copiii căpitanului Grant, Căpitan la 15 ani, Doi ani de vacanţă, Ocolul lumii în 80 de zile, 800 de leghe pe Amazon, Mark Twain-Prinţ şi cerşetor, Aventurile lui Tom Sawyer, Aventurile lui Huckleberry Finn, Hector Malot-Singur pe lume, Charles Dickens-Oliver Twist, David Copperfield, Radu Tudoran-Toate pânzele sus, Rudyard Kipling-Kim, Monica Pillat-Corabia timpului, Vladimir Colin-Legendele Ţării lui Vam, Alexandre Dumas-Cei trei muschetari sau dintre cele nou apărute Carl Hiaasen-Bufniţa, Katherine Roberts-seria celor 7 minuni, Anna Dale-Şoptindu-le vrăjitoarelor

| Jane a răspuns:

Eu iti sugerez sa citesti Copii capitanului Grant si apoi Insula misterioasa, pentru ca astea trei au legatura intre ele.

| CatalinMG a răspuns:

"Ion" de Liviu Rebreanu

| TaylorMomsen a răspuns:

Poti citi Cronicile din Narnia :]. E o colectie de 7 volume. Eu le-am citit si mi-au placut fooarte mult happy

| Minty a răspuns:

Poti citi seria ''Copiii lampii fermecate'' de R. B Kerr sau seria ''Septimus Heap'' de Angie Sage
ar mai fii carti de Angie Sage pentru varsta ta :''Casa mea bantuita'',''Sabia din grota''

sau ''Scoala Derbedeilor '' eu astea le citeam la 12 ani poate nu sunt pe gusturile tale dar sa stii ca sunt interesante!

Spor la citit!

| AndreeaG explică:

Pfff...Va multumesckiss. Toti m-ati ajutat enorm, si o sa tin cont de titlurile datehappy. Nu pot acorda fundita, deoarece ar fi necorect fata de ceilalti, deoarece toti mi-ati fost de ajutor.Va multumesc!happy. Pupskisskiss

| dia_2587 a răspuns:

O carte interesanta pentru varsta ta ar fi : "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade. Sper sa-ti placa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Mi-am ucis mama pe când aveam patru ani. Asta e tot ceea ce ştiu despre mine". Asa incepe cartea "Viata secreta a albinelor" de Sue Monk Kidd (Editura RAO, 2006), e despre o fata cam de varsta ta, nu spun mai mult.
Carl Hiaasen a scris "Bufnita", in special, pentru adolescenti, dar romanul are capacitatea de a atrage persoanele de toate varstele deoarece este scris extrem-extrem de interesant.Si e prietenoasa.
Ultima mea recomandare, poate si cea mai faina, ar fi:"O serie de Evenimente Nefericite" este o serie de 13 romane scrise de autorul Lemony Snicket.Romanele au ca subiect viaţa a trei copii(Violet, Sunny şi Klaus Baudelaire), care rămân orfani după ce părinţii lor mor într-un incendiu teribil şi sunt urmăriţi de Contele Olaf, o rudă haină care încearcă să fure averea familiei Baudelaire şi să scape într-un fel sau altul de cei trei orfani.Atata umor suprasensibil cultivat intr-o carte pentru adolescenti eu n-am mai intalnit de mult. Ti-o recomand cu toata inima.
ps:ma bucur ca citesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am 12 ani aproape 13 si am sa iti dau cateva carti pe care le-am citit si eu si care se afla printre preferatele mele: de Jules Verne: Cinci saptamani in balon, Insula Misterioasa, Capitan la 15 ani, Ocolul pamantului in 80 de zile, de Ioan Slavici-romanul Mara[mi-a placut foarte mult ], si tot de Ioan Slavici -Moara cu noroc, de Costache Negruzzi- Alexandru Lapusneanul, de Mark Twain- Aventurile lui Tom Sawyer, si mai e o carte cu autor necunoscut sau cel putin nu stiu eu cum il cheama, dar am citit-o :Recreatia Mare... pe acestea ti le recomand sunt toate foarte frumoase... spor la citit

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fata esti proasta de cevrei sa citesti?

| misfit a răspuns:

The Shining de Stephen King (e in romana)
Vampiratii
Twilight
Mana dreapta a diavolului de John Saul

Cam asta citesc eu la 13 ani happy

| ametist a răspuns:

Pai, in primul rand lectura suplimentara recomandata :) Mai jos gasesti o lista:
http://www.scritube.com/......511920.php

| monikutza a răspuns:

Ai putea citi romane de dragoste, bazate pe fapte reale, icearcale poate iti plac mie miau placut tare mult.

| bincutza a răspuns:

Daca esti fata poti citi ACADEMIA PRINTESELOR am citit-o e superba