| PoulyPaul22 a întrebat:

Imi spuneti de unde pot lua Nitrat de potasiu?(site, Magazine)Vreau pentru fumigena deci va rog supnetimi si cel care ma ajuta mai mult Ii

Răspuns Câştigător
| VyrusEleven a răspuns:

Poti gasi aici

Http://www.ghidafaceri.ro/......de_potasiu

Poate gasesti la magazinele de profil dar nu stiu cat de pur este; dupa parerea mea e amestecat cu ceva.

Încearca la farmacie.

KNO3 se gaseste in pungi de 2kg la aprox20 de lei la Magazinele Glisando(sau alte magazine care vand materiale pentru agricultura adica ingrasaminte pesticide) iti garantez ca exista eu sunt pirotehnist amator si faza cu fumigena cu 60nitrat 40 zahar le faceam acum 3 ani.dar e un inceput bun.iti recomand un site excelent www.pyroguide.com numa bine! P.S.: nu fa pe aragaz niciodata si daca tot vrei sa faci nu fa mai mult de 100g de mixtura :D

Http://www.alfavega.ro/......Http?/ro/

http://www.okazii.ro/catalog/44321620/nitrat-de-potasiu-kno3.html

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=405063
Daca nu reusesti, incearca inlocuitori
-azotat de bariu -merge cam la fel de bine ca si KNO3 - se gaseste la farmacii sub numele de bariu
-azotat de amoniu -ii bun da trebuie sa fie in stare pura - aici in bistrita il gasesc la "Protectia Plantelor"
-permanganat de potasiu - la farmacii- purifica apa-da nu poti obtine mai mult de 1 gram
clorura de sodiu-ii ca si sarea da se obtine maigreu prin nustu cate metode - ii naspa
-nitrat de sodiu ( saltpetru de Chile) la farmacii sub numele de inlocuitor de sare - ii cam scump sau Sare dietetica

Sper sa te fi ajutat. Bafta

| PoulyPaul22 explică (pentru VyrusEleven):

Dar daca fac la soba? Iti dau funda

5 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Daca nu gasesti cauta Clorura de Potasiu si amestec-o cu Nitratul de Amoniu(care este mult mai periculos decat cel de potasiu dar asa gandeste romanul) pe care il poti obtine mai usor.O sa obti nitrat de potasiu in urma reactiei.Caut-o pe net.
In primul rand, cand te duci la magazin nu ii cere nitrat. Cere-i azotat.Sunt sanse ca unii sa nu stie ce este ala daca spui asa sau sa nu il dea pentru ca numele asta il gasesti mai mult la retete pentru explozibili, fumigene si combustili.
Am vazut si pe Mercador.Cauta acolo si vezi care iti convine tie ca pret si cantitate.Cauta si la d-astea cu produse pentru acvarii.
Si o sa fie impur.Mai mult de 50% s-ar putea sa fie alte prosti pentru ca il gasesti pentru plante si alte d-astea nu pentru reactii si fumigene/explozibili.Asta inseamna ca ar trebui sa-l purifici. Fumul emanat este oricum nociv daca mai sunt si alte elemente in el poate iese ceva si mai toxic.Cea mai buna metoda este aia cu cel de Amoniu amestecat cu KCl pentru a forma KNO3.O sa trebuaisca repurificat dar merge.Clorura de potasiu cred ca vei gasi mai usor si nu vei fi luat la intrebari nici pentru asta nici pentru nitratul de amoniu.
Unii s-ar putea sa te ameninte ca se duc la politie.Tampiti.Nu-i baga in seama.KNO3 nu este periculos deci nu se poate dovedi ca tu vrei sa faci ceva ilegal cu el.Dar nici nu vrei daca este doar o fumigena.

| Bargisan_Florinel_1998 a răspuns:

Gasesti pe olx

| Laurentiu_Marius_1982 a răspuns:

Aici găsești dacă vrei st faci rachetist. :)))
http://acvaristic.ro/kno3