| Iulicik_3349 a întrebat:

Imi ziceti si mie niste retete de prajitura cu >nuci:? Fundooi!:X

9 răspunsuri:
| BabalGam a răspuns:

Ingrediente:
100 g miez de nuca, 100 g ciocolata amara, 80 g zahar, 4 oua, 20 g unt, coaja de portocala confiata (fiarta cu zahar), 1/2 ceasca de cafea tare, 1 praf de sare.


Mod de preparare:
Se dau nucile prin masina de macinat nuci sau printr-o rasnita manuala. Se taie coaja de portocala zaharisita in feliute subtiri (in comert se gasesc plicuri cu fructe confiate: lamai, portocale etc.). Se sparg ouale, separandu-se albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce se dizolva complet, bateti albusurile spuma, cu praful de sare.

Separat, topiti pe aburi ciocolata rupta bucati, pusa in acelasi vas, cu cafeaua. Incorporati progresiv, amestecand intruna, ciocolata topita in spuma de galbenusuri cu zahar. Cand preparatul e omogen, introduceti usor, fara sa amestecati, si spuma de albus. Presarati deasupra bucatelele de portocala zaharisita. Ungeti o forma de prajituri cu grasime, apoi puneti in ea hartie de pergament, unsa si ea pe ambele parti. Varsati compozitia inauntru.

Bagati prajitura in cuptorul bine incalzit dinainte si lasati-o sa se coaca 30 de minute (incercati-o daca e gata cu un pai). Scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. (Timp de preparare: 25 de minute. Timp de coacere: 35 de minute)






Funda plsss plss pls : (

| Theodora1234 a răspuns:

Pe la noi se mai spune si "Turta neagra" si este cel mai rapid desert care il fac. Avem nevoie de: 2 oua 1 cana zahar 1 cana lapte 1 cana ulei dar putin mai goala decat cea cu lapte 400 g faina 200 g nuci 3-4 linguri cacao 2-3 lingurite gem 100 g stafide 1 praf de copt coaja rasa de lamaie esenta de rom(eu nu am avut de data asta)[...]

http://mimitakoman.blogspot.com/2010/11/negre...

| Theodora1234 a răspuns:

Bun gasit in 2010! va invit la cateva nuci cu ciocolata, desertul copilariei mele, nelipsit de Revelion! nu stiu daca aveti forma pentru. nuci, eu am am de la Mama, are vreo 30 de ani biata forma si e muncita rau. oricum eu prezint reteta, poate gasiti forma de nuci. merita facute chiar daca necesita multa munca. ALUAT : 250 gr. margarina 250 gr. zahar 4 oua 1 lingurita amoniac[...]

http://leofloriblog.blogspot.com/2010/01/nuci...

| Theodora1234 a răspuns:

O retete preluata de pe blogul Lisei. 2 cani zahar 1/2 cana lapte 2-3 LG cacao 250 g margarina 3 oua ( 4 daca sunt mici) 3 cani faina 100 g nuci taiate 1 plic praf de copt esenta de rom -zaharul si cacao se amesteca -se adauga laptele se puna pe foc si se adauga si margarina -se tine pe foc pana se ingroasa putin, dupa care se lasa la racit 9 oprim cateva linguri din[...]

http://bucatariaionelei.blogspot.com/2010/06/...

| Theodora1234 a răspuns:

Autor: Lia Timp de preparare: 45 minute (complexitate redusa) Ingrediente: Cantitatile sunt pentru portie dubla. 2 banane bine coapte 2 pere bine coapte 200ml iaurt 300 g zahar 100g unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 550 g faina 100g nuca macinata 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodium[...]

http://e-culinar.blogspot.com/2011/01/briose-...

| Theodora1234 a răspuns:

Ingrediente:? 300 g zahar? 100 g ulei? 600 g faina + 1 lingura? 2 linguri pudra de cacao? 300 ml apa? 4 linguri gem acrisor (de caise sau de visine, de capsuni, prune)? 100 g miez de nuca? 50 g stafide? Esenta de fistic + rom Mod de preparare: 1. Freci intr-un castron mare zaharul cu uleiul, adaugi bicarbonatul stins cu zeama de[...]

http://hypnosecakes.wordpress.com/2010/03/21/...

Răspuns utilizator avertizat
| CezaraStropsa1995 a răspuns:


Prajitura cu nuca de cocos happy:X:X:X
pachete de 100 g. nuca de cocos
7 albusuri + 250 g. zahar tos sau pudra se bat bine ca la bezea, se adauga3 linguri de faina cu varf, in ploaie + 150 grame nuca de cococ. De aicirezulta o coca moale.

Se unge apoi tava si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tavasi se baga la cuptor 30 de minute. Nu se deschide usa cuptorului maidevreme de 15 minute.

Crema: 7 galbenusuri + 250 grame zahar tos + 3 linguri cu varf de faina,= kg. lapte, zahar vanilat; se fierbe crema si se lasa la racit.

Rece, se amesteca cu un pachet de unt. Crema se toarna peste coca copatasi racita in tava. Peste crema se toarna restul de nuca de cococ. Se tinela loc racoros pana se raceste si apoi se baga la frigider. Se servestea doua zi.


Prajitura cu nuca big hug

#
Ingrediente
1 1/2 nuca tocata marunt
6 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
2 linguri coniac
1 cana pesmet
2 linguri gris
2 lingurite praf de copt
1 lingurita coaja rasa de portocala
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita praf cuisoare
unt pentru uns tava

sirop:
2 cani zahar
2 cani apa
1 lingura zeama de lamaie
#
Mod de preparare
Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pentru inca 5 minute. Într-un alt bol amestecati pesmetul, miezul de nuca, o lingura de gris, praful de copt, coaja de portocala, scortisoara si praful de cuisoare. Adaugati apoi albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare. Adaugati apoi compozitia intr-o tava de 30 cm care a fost unsa cu unt si apoi tapetata cu o lingura de gris. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si tineti-o pentru 40 minute dupa care o scoateti si-o lasati la racit. Pentru sirop puneti la fiert zaharul si apa si fierbeti pina cand acesta se ingroasa putintel (sa zic 15-20 minute). Aproape de final adaugati zeama de lamaie si lasati sa mai dea intr-un clocot. Turnati siropul fierbinte peste prajitura racita si taiata si lasati sa absoarba tot lichidul. Este indicat a se astepta cel putin 6 ore pana la servire.


sper ca te-am putut ajuta :*

bye big hug wave