Confuzia deriva din faptul ca unii vorbitori pronunta cuvantul gresit, cu diftong, respectiv ce-rea-le.De aceea in anumite cazuri trebuie consultat DOOM.Pe tabla s-a scris corect.
Silabisiti cum faceati in clasa I si o sa vedeti ca corect e ce-re-a-le nu stiu restul dar eu asa stiu
Mie mi se pare ma corect ce-rea-le, da acum cu noul doom s-ar putea sa se fi schimbat si sa ma insel eu
E despartit corect:CE-RE-A-LE pentru ca trebuie sa fie atatea vocale cat e numarul de silabe.
Nu e dupa cum credem noi, ci dupa cum ne indica DOOM 2005, adica ce-re-a-le! Pentru verificare: pagina 138!
Primul e bun ala care e departit asa ce-re-a-le profa voastra poate stia ca nu e bun cum ati departit dar nu o zis nimic ca vo last pe voi ca sa invatati
Deci...pe noi ne-a invatat invatatoarea( a sunat cam ciudat.) sa iti pui palma sub barbie si sa vezi cum se desparte.nu stiu cum sa explic. Dar oricum! corect e CE-RE-A-LE.Cauta si pe net sa vezi
Ce-re-a-le. asa e bine asa ca spune-le colegilor tai prosti sa se gandeasca de doua ori inainte...