Suna bine.si noi o sa mergem la vara... daca vrei putem sa tinem legatura...
Buna,
Ca o completare la ce a zis Himera. Este indicat sa luati o harta cu trasee si nu doar sa le aveti stabilite in minte. De asemenea daca va adunati mai multi puteti inchiria un ghid montan. Este cea mai buna alegere pentru voi. Si daca aveti timp ar fi bine sa faceti si un curs de prim ajutor. Nu se stie niciodata. Si cum vine primavara e posibil sa se faca si gratis aceste cursuri.
Sa aveti grija de natura. Si mai pastram legatura. Mi-ar placea asa ceva.
Multumesc!
Cu placere. Si sa aveti in vedere si vremea. Nu este indicat sa urcati pe munte daca pamantul este ud. Cel mai bine este dupa 3-4 zile dupa ploaie sa se usuce. Se pot produce accidente, iar in padure soarele patrunde mai greu si traseele pod deveni mai dificile.
Am fost si eu pe acolo. Sfaturi(mai zis daca ai mai fost sau nu, asa ca o sa dau sfaturi ca pentru necunoscatori):
1 Bagajele le puneti in rucsac, sa aveti mainile libere
2 Sa fiti echipati corespunzator(bocanci)
3 Neaparat sticla de apa la voi, sa nu beti din izvoarele de acolo decat daca e cineva care le cunoaste si stie care sunt sigure si care nu
4 Sa aveti ceva dulce la voi, alune(sau alt inlocuitor) in cazul in care ramaneti fara energie
5 Sa fiti atenti la zgomote(se pot prabusi bolovani)
6 Sa fiti atenti la mirosuri(daca miroase a pipi de pisica inseamna ca ursul a trecut pe acolo)
7 Sa faceti zgomote din cand in cand, ca sa fiti protejati de o eventuala intalnire cu Mos Martin
8 Sa aveti mobile la voi si numerele de telefon necesare gen salvamont
9 Sa aveti o mini trusa de urgenta( in cazul in care se raneste careva)
10 Sa aveti aparate de fotografiat, o sa vedeti floare-de-colt(sa nu rupeti!) si capre negre
11 Sa aveti traseele clar stabilite in minte si sa nu va abateti de la ele, nici rute mai scurte daca nu le cunoasteti ca s-ar putea sa fie periculoase.
Multumesc mult pentru sfaturi Si da, am mai fost
Atunci de ce ai mai raspuns?
Ca sa acumulez puncte! Daca te-ai fi gandit un pic...
O zi buna!
Da dar se tine mai mult cont de calitatea raspunsurilor.
Interesat, dar nu neaparat de Bucegi, sunt alti munti mai frumosi, Piatra Mare acum iarna, vara Piatra Craiului. Interesati-va bine de trasee daca nu intrebati ca am cam umblat pe ici-colo.
Da, si eu am mai fost. Problema mea principala era ca nu sunt foarte multi de varsta mea interesati de trasee si nu pot sa-mi formez un grup mai mare pentru trasee sunt decisa pentru bucegi deoarece un prieten de-al meu ne poate obtine un discount mare la un hotel din zona
Oamenii de munte folosesc cabanele
Piatra Mare,
Curmatura (cabana, anexa, loc pentru corturi)
Vezi si site-ul carpati.org
Daca nu te superi cam ce varsta aveti?
Da,stiu dar vara asta ni s-a spus de oferta asta foarte convenabila la un hotel asa ca nu am mai stat pe ganduri. 18-19 ani